News

PetBase news

Mag een hond mango eten?

De mango is een geliefd tropisch fruit onder veel mensen, maar is het veilig voor honden om te eten? Het is belangrijk om te weten wat wel en niet veilig is om te eten voor je huisdier, zodat je zeker weet dat je hen gezonde en veilige voeding biedt.
In het algemeen is het zo dat honden de meeste soorten fruit kunnen eten, maar het is belangrijk om op te letten voor pitten die moeilijk verteerbaar kunnen zijn voor je viervoeter. De mango bevat ook pitten en daarom is het belangrijk om bepaalde delen van de mango uit te sluiten.

Read more

Kortsnuiten en katten met platte oren worden straks verboden

Er zal een verbod komen op het houden van honden met korte snuiten en katten met platte oren die als gevolg van beruchte foktechnieken lijden. Dit heeft minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aangekondigd. Volgens de minister mag geen enkel huisdier in Nederland nog lijden onder zijn of haar uiterlijk. Dit kan bijvoorbeeld omvatten honden met een te platte snuit of katten met vouwoortjes.

Read more

Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling wordt jaarlijks georganiseerd door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Sovon Vogelonderzoek Nederland. Van 27 tot en met 29 januari roept Vogelbescherming op om de vogels in persoonlijke tuinen en op balkons te tellen. Deze gegevens zullen gebruikt worden om vogels beter te helpen en te beschermen. Wil jij ook een half uurtje meedoen? Elke vogel telt!

Read more

Zeldzame vogels doen het goed in Nederland

De afgelopen jaren hebben soorten zoals de rode wouw, de zeearend en diverse uilensoorten, zoals de oehoe, het goed gedaan in Nederland. Volgens cijfers van het Meetnet Broedvogels van Sovon Vogelonderzoek Nederland, een organisatie die vogeltellingen wetenschappelijk analyseert, hebben deze zeldzame roofvogels en uilen op meer plaatsen gebroed en ook jongen grootgebracht.

Read more

Katten chippen en registreren wordt verplicht!

Minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft besloten dat alle huiskatten in Nederland gechipt en geregistreerd moeten worden. Hij zal het plan verder uitwerken en later aankondigen wanneer de invoering plaatsvindt.

Het doel van deze maatregel is om weggelopen katten sneller terug te krijgen bij hun eigenaar en om zwerfkatten direct te kunnen identificeren als niet gechipte dieren.

Read more

Spelen met je kat

Interactief spelen met je kat is niet alleen plezierig, maar biedt ook waardevolle beweging voor katten van alle leeftijden. Het is ook belangrijk omdat het de band tussen eigenaar en kat versterkt, wat gunstig is voor het welzijn van beide partijen.

Door interactief te spelen kunnen katten hun jachtvaardigheden verbeteren en de oefening door spelen helpt bij het behouden van een gezond gewicht. Spelen is ook een positieve manier voor een kat om negatieve energie of agressie kwijt te raken. Het kan een verlegen of nerveuze kat helpen zelfvertrouwen te krijgen en een stevige spelsessie kan helpen bij het aanpassen aan een nieuwe omgeving.

Read more

Wintertips voor al je dieren!

Het wordt steeds kouder en donkerder in de winter. Is er dan extra hulp nodig voor dieren? Het antwoord hierop is ja en nee. De meeste wilde dieren zijn in staat om zichzelf goed te redden in de koude wintermaanden. Ze hebben baat bij rust en ruimte. Huisdieren en dieren zoals weidedieren en kippen, kunnen wel wat extra aandacht gebruiken in de winter. En sommige wilde dieren kun je ook wel een helpende hand bieden.

Read more

Top 10 kattennamen!

Ben je opzoek naar een unieke en leuke naam te vinden voor jouw nieuwe kat, poes of kitten? Wij hebben een hele lijst met de populairste kattennamen van 2022! Misschien zit hier dus de perfecte naam voor jou tussen? De naam ‘Luna’ moest vorig jaar nog genoegen nemen met een tweede plaats in de lijst maar heeft dit jaar mogen promoveren naar de eerste positie!

Read more

Top 10 hondennamen 2022

Wat is jouw favoriete hondennaam? De resultaten van een onderzoek onder 43.000 hondenbezitters laten zien dat de populairste hondennamen voor 2022 vaak bekende namen zijn die al jarenlang in de top 10 voorkomen. Er is alleen wel één opvallende verandering te zien: Max staat nu op de eerste plek, in plaats van Luna.

Read more

Kan je hond mee op wintersport?

De winter is weer aangebroken! Het is de gezelligste tijd van het jaar. Koude temperaturen, ijs en sneeuw zijn allemaal typische kenmerken van de winter. Helaas hebben we in Nederland niet altijd genoeg sneeuw om op te skiën of te snowboarden. Maar wat is er nu lekkerder dan op wintersport gaan? Het is een geweldige manier om actief te zijn en om te genieten van de buitenlucht. Als je een hond hebt, hoeft dat geen probleem te zijn. Je kunt hem gewoon meenemen op wintersportvakantie!

Read more
en_GBEnglish