PetBase news

Hoe jij de beste voeding kiest voor je huisdier: Een aantal tips

Voeding speelt een belangrijke rol bij de gezondheid en het welzijn van je huisdier. Het kiezen van de juiste voeding kan lastig zijn, maar door rekening te houden met verschillende factoren zoals de leeftijd, grootte, ras en gezondheid van je huisdier, kun je de beste voeding voor hem vinden. De beste voeding bevat alle essentiële voedingsstoffen die je huisdier nodig heeft, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Het is ook belangrijk om te letten op de ingrediënten en de voedingswaarde van de voeding, en om rekening te houden met eventuele voedselallergieën of intoleranties van je huisdier.

Read more

Wat zijn asielen en hoe werken ze?

Dierenasielen zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse samenleving. Deze non-profitorganisaties zetten zich in voor het welzijn van huisdieren die om verschillende redenen geen thuis meer hebben. In dit artikel lees je meer over wat asielen zijn en hoe ze werken.

Read more

Alles over Cattery’s: Wat is een cattery en hoe werkt het?

Ben jij op zoek naar de perfecte plek om jouw geliefde kat te laten verblijven terwijl jij op vakantie gaat? Dan ben je bij een cattery aan het juiste adres! Maar wat is een cattery eigenlijk en hoe werkt het? Wij vertellen je er alles over!

Een cattery is een speciale plek waar katten tijdelijk kunnen verblijven. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer hun baasje op vakantie gaat of om andere redenen tijdelijk niet voor de kat kan zorgen. Bij een cattery krijgen de katten de nodige verzorging en aandacht, en kunnen ze heerlijk spelen en rusten.

Read more

Hoe honden kleuren waarnemen: Wat eigenaren moeten weten

Honden zijn een van de meest populaire huisdieren ter wereld. Ze hebben een unieke manier van kijken naar de wereld om hen heen en dit omvat ook de kleuren die ze kunnen zien. Hoewel honden kleurenblind worden genoemd, is dit eigenlijk niet helemaal waar.

Honden kunnen kleuren zien, maar niet op dezelfde manier als mensen. In tegenstelling tot mensen hebben honden twee soorten kegeltjes in hun ogen, terwijl mensen drie soorten kegeltjes hebben. De kegeltjes in de ogen van honden zijn gevoelig voor blauw en geel-groen licht, terwijl de kegeltjes van mensen gevoelig zijn voor blauw, groen en rood licht.

Read more

Hoe veilig zijn je gegevens bij PetBase?

De recente opeenvolgende datalekken in Nederland hebben veel mensen bezorgd gemaakt over de veiligheid van hun persoonlijke gegevens. Bij PetBase begrijpen we deze bezorgdheid en willen we onze klanten geruststellen.

Bij PetBase nemen we de bescherming van persoonlijke gegevens zeer serieus. We hebben daarom de ISO27001-certificering behaald, die aantoont dat we strenge beveiligingsprotocollen volgen om de privacy van onze klanten te waarborgen.

Read more

Kleurpatronen van kattenvachten

Katten zijn misschien wel de meest populaire huisdieren ter wereld. Hun zachte vacht en schattige uitstraling maken hen tot geliefde metgezellen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat kattenrassen verschillende kleurpatronen hebben die hen onderscheiden van elkaar. In dit artikel zullen we de verschillende soorten vachten bij katten bespreken.

Read more

Borsttuig veiliger voor honden!

Roeland Wessels, een dierenarts uit Nijmegen, dringt erop aan dat de traditionele halsband voor honden wordt afgeschaft. Ondanks dat de meeste honden aan de lijn worden gehouden tijdens het uitlaten, kan het gebruik van een halsband ongemakkelijk aanvoelen en zelfs gevaarlijk zijn. Wessels hoopt dat iedereen uiteindelijk zal overstappen op het gebruik van een borsttuig.

Read more

Herkent uw kat uw hoog kattenstemmetje? Factcheck!

Wist je dat je kat jouw stem kan herkennen? Volgens een recente Franse studie zijn katten in staat om het stemgeluid van hun eigenaar te onderscheiden van dat van vreemden. Dit betekent dat jouw kat weet wanneer je tegen haar praat!

Maar betekent dit ook dat katten sterker reageren op babytaal en hoog kattenstemmetje? Het onderzoek toont aan dat katten inderdaad gevoeliger zijn voor hoge geluiden, die worden geassocieerd met hun prooidieren. Het is echter belangrijk om op te merken dat de claim dat katten sterker reageren op babytaal en het onderscheid maken tussen hun eigenaar en vreemden niet helemaal waar is.

Read more

Populairste kattenrassen 2022

Volgens de World Cat Fanciers Association (CFA) behoren de volgende 10 kattenrassen tot de meest populaire ter wereld. De CFA is ’s werelds grootste organisatie voor de registratie van kattenrassen en erkent in totaal 42 verschillende rassen. In Nederland zijn er geen specifieke cijfers beschikbaar en de meeste katten in Nederland zijn geen raszuivere katten.

Het is verstandig om voordat je een kat aanschaft de raskattenwijzer te raadplegen. Net als bij hondenrassen zijn bij kattenrassen in de loop der jaren veel erfelijke ziektes gefokt

Read more

Met je hond op wintersport!

Het winterseizoen is ondertussen weer aangebroken! Het weer brengt kou, ijs en sneeuw met zich mee! Helaas, in Nederland is de winter niet zo wit. Zo’n 1,1 miljoen Nederlanders gaan jaarlijks op wintersport. Een hele boel hiervan hebben ook een hond. Maar wat doe je met je hond als je op wintersport gaat? Nou, neem hem gewoon mee op vakantie!

Read more