Over Petbase

Over PetBase

Vandaag de dag is PetBase een ISO gecertificeerd goedlopend familiebedrijf voor dierenidentificatie.
PetBase is DE Europese online databank voor dieren en heeft sinds 2013 een aanwijzing van de overheid voor het registeren van honden waardoor zij 1 van de 9 bedrijven zijn die honden wettelijk mogen registreren. Na een jarenlange samenwerking hebben PetBase en Stichting Chip in 2021 hun krachten gebundeld om zo de klant een nog betere service te kunnen bieden.

Vandaag de dag is PetBase een ISO gecertificeerd familiebedrijf waar ondanks de professionalisering de klanten en dieren nog steeds centraal staan! Nog steeds werken er meerdere familieleden binnen de organisatie, maar de afgelopen jaren is het team uitgebreid met enthousiaste collega’s die niet tot de familie Leemkuil behoren, maar zich inmiddels wel een onderdeel voelen van de familie 😊 Het team bestaat uit een mix van dierenliefhebbers, dierenprofessionals en automatiseerders. Hiermee kunnen wij het beste van alle werelden samenvoegen, waardoor onze klanten gebruik kunnen maken van een veilige databank voor dieren welke zeer gebruiksvriendelijk is.

Bij PetBase kunnen gechipte honden, katten en andere huisdieren geregistreerd worden, zodat ze weer herenigd kunnen worden met hun eigenaren nadat ze vermist zijn geraakt. De dierenkliniek, dierenasiel, dierenambulance, chippers of fokker kan jouw dier chippen en registreren. Hierdoor ben je zeker van een goede registratie. Onze klanten waarderen ons met een cijfer 8.6 bij Kiyoh en een cijfer 4.3 van google.  

PetBase heeft een one-stop-shop voor het leveren van ISO FDX-B chips (transponders), chipreaders, EU dierenpaspoorten, luxe vaccinatieboekjes, penningen en registraties.  

Alle software ontwikkelingen van PetBase doen wij in eigenbeheer. Hierdoor kunnen wij een kwalitatief hoogstaande databank online brengen. Gemaakt voor de professional en heel eenvoudig te bedienen door de eigenaren.   

Waarom kiezen voor PetBase?

Geschiedenis

Na de opmars van dierenartsprogramma DAISY, werd er in 1998 een online databank voor dieren aan toegevoegd en hiermee werd de start voor PetBase (toen nog DAISYWeb) gemaakt. PetBase was hiermee de eerste online dieren databank van Nederland. Waar voorheen de databanken alles op papier deden, ontwikkelde PetBase door en maakte het vanaf 2002 mogelijk voor dierenartsen om de dieren rechtstreeks vanaf de patiëntenkaart te registreren. 

Wij werken samen met alle bevoegde instanties die met vermiste of gevonden dieren werken, zoals Amivedi, dierenambulances, dierenasielen, dierenklinieken, dierkwijt.nl (SDGN)chipnummer.nlEuropetnet.com (EPN) en PetMaxx.com.

PetBase voldoet aan alle eisen die door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gesteld worden.

Werken bij PetBase

Als onderdeel van een echt familiebedrijf help jij professionals in de dierenklinieken met het uitleggen hoe je een dier op de juiste manier registreert. Zo kan deze hond, kat, cavia, hamster, naakte woelrat, baardleguaan of python snel worden herenigd met zijn baasje als deze kwijtraakt.

Ingevulde vacatures

Nieuws

Wereld Dierendag!

Wereld Dierendag! Vandaag, 4 oktober 2022 is het wereld dierendag! zet je huisdier eventjes in het zonnetje en verwen ze met wat lekkers. Een extra knuffel houden ze vast ook van!🐶😄

Lees meer
Nieuws

Dierenartsen kunnen werkdruk niet meer aan

Dierenartsen trekken noodgedwongen aan de bel. De werkdruk is fors gestegen sinds de start van de coronapandemie in 2020. Met veel moeite moeten steeds meer artsen dieren afwijzen omdat ze geen plek hebben.

Lees meer
Nieuws

Jonge kinderen met huisdieren

Jonge kinderen met huisdieren De wens van veel kinderen is het hebben van een eigen huisdier, dit al vaak op jonge leeftijd. Deze interesse ontstaat

Lees meer
nl_NLDutch