Wij zijn Dierendatabank PetBase

Vroeger werden dieren getatoeëerd voor registratie – een pijnlijke praktijk. Maar toen kwamen de pijnloze chips in 1993, en hoewel het de pijn verminderde, ontstond er een nieuw probleem: gegevens waren alleen telefonisch opvraagbaar tijdens kantooruren. Stel je voor dat je je dier kwijtraakt en niet onmiddellijk kunt achterhalen waar het is – ondenkbaar!

Daarom hebben wij, bij PetBase, in 1998 als eerste een online database voor dieren opgezet. Met onze database is jouw dier 24/7 opspoorbaar, zodat het snel weer veilig bij jou terug kan zijn.

Jaar ervaring
0
Huisdieren geregistreerd
0 +
Professionals
0 +
Klantbeoordelingen
0 +
Team PetBase

PetBase: familiebedrijf met ISO-certificering

Vandaag de dag is PetBase een ISO gecertificeerd familiebedrijf waar ondanks de professionalisering de klanten en dieren nog steeds centraal staan! Nog steeds werken er meerdere familieleden binnen de organisatie, maar de afgelopen jaren is het team uitgebreid met enthousiaste collega’s die niet tot de familie Leemkuil behoren, maar zich inmiddels wel een onderdeel voelen van de familie. Het team bestaat uit een mix van dierenliefhebbers, dierenprofessionals en automatiseerders. De registraties van PetBase zijn in de loop van de jaren aangevuld met de registraties van voormalige databanken: RCA, SRGN, VETAIR en Stichting CHIP. Daarmee kunnen we zeggen dat we met elkaar al 33 jaar dieren registreren.

PetBase heeft een one-stop-shop voor het leveren van ISO FDX-B chips (transponders), chipreaders, EU dierenpaspoorten, luxe vaccinatieboekjes, penningen en registraties.

Alle software ontwikkelingen van PetBase doen wij in eigenbeheer. Hierdoor kunnen wij een kwalitatief hoogstaande databank online brengen. Gemaakt voor de professional en heel eenvoudig te bedienen door de eigenaren. 

Denis

Hoofd registraties

“Het allermooiste aan mijn werk is om verloren huisdieren weer met hun eigenaren te herenigen. Dat doe ik al meer dan 25 jaar met heel veel plezier. Ik kom uit een technische achtergrond en ben altijd bezig geweest met het automatiseren en verbeteren van processen. Bij PetBase zet ik die passie elke dag in en ik beschouw het niet als werk. Mijn liefde voor dieren, techniek en automatisering komen hier perfect samen. Samen met heel team PetBase maken we de wereld van huisdieren veiliger en gelukkiger.”

Denis, algemeen directeur PetBase

Ons team

Rachel team PetBase

Rachel de Wit
Support / backoffice Medewerker

Modar team PetBase

Modar Yaghi
Jr. Software developer

Manon team PetBase

Manon Vroegh
Klantenservice

Europetnet

Wij werken samen met alle bevoegde instanties die met vermiste of gevonden dieren werken, zoals Amivedi, dierenambulances, dierenasielen, dierenklinieken, dierkwijt.nl (SDGN), chipnummer.nlEuropetnet.com (EPN) en Petmaxx.com.

Blauwe stip
fokker registreren
honden fokker
Blauwe stip

Waarom kiezen voor PetBase?

Team PetBase
Team PetBase met de ISO certificaten

ISO 27001 & ISO 9001 certificaat

Om jouw gegevens en die van je huisdieren optimaal te beschermen, heeft PetBase de ISO 27001-certificering behaald. Deze internationale standaard verzekert dat jouw persoonlijke informatie – zoals je naam, adressen, telefoonnummer en e-mailadres – alsook alle gegevens van je huisdieren, met de hoogste zorgvuldigheid worden behandeld.

Deze certificering bekrachtigt onze toewijding om niet alleen de fysieke veiligheid van je huisdieren te waarborgen, maar ook om de integriteit en vertrouwelijkheid van de belangrijke informatie die je aan ons toevertrouwt te beschermen. 

Huisdierenverzekering
Nieuws

Huisdierenverzekering: Waarom het Belangrijk is voor Jouw Huisdier

Een huisdierenverzekering biedt financiële zekerheid en toegang tot hoogwaardige zorg voor je huisdier, wat essentieel is voor onverwachte medische kosten. Dit artikel legt uit wat een huisdierenverzekering inhoudt, de voordelen ervan, en hoe je de beste verzekering kiest. Het benadrukt het belang van het vergelijken van verschillende aanbieders, het begrijpen van de dekkingen en uitsluitingen, en het controleren van de eigen bijdrage.

Lees meer
Hulphond Nederland
Nieuws

Hulphond Nederland biedt mensen nieuw perspectief

Hulphond Nederland biedt mensen met fysieke of geestelijke zorgvragen nieuw perspectief door hulphonden op te leiden die hen ondersteunen. Hulphonden kunnen taken overnemen voor mensen met fysieke beperkingen en helpen mensen met epilepsie of PTSS door stress en aanvallen te signaleren. De organisatie biedt ook dierondersteunde therapie voor jongeren met ontwikkelingsstoornissen en volwassenen met traumaproblematiek, wat bijdraagt aan hun geestelijke gezondheid en welzijn.

Lees meer
Voordelen chippen van dieren
Nieuws

Chippen van dieren: dit zijn de voordelen

Dit artikel gaat over het chippen van dieren en waarom registratie van deze chips belangrijk is. Het chippen van dieren biedt voordelen, zoals het makkelijker terugvinden van verloren dieren en het bestrijden van de handel in gestolen dieren. Registratie van de chipgegevens is essentieel om deze voordelen te kunnen benutten. PetBase is een voorbeeld van een dierendatabank waar registratie van chips mogelijk is. Het is in Nederland verplicht om honden te laten chippen en registreren, maar het is ook aan te raden om andere huisdieren te laten chippen en registreren.

Lees meer

PetBase voldoet aan alle eisen die door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gesteld worden.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase