Over PetBase

Over ons

Kun je het je voorstellen? Vroeger tatoeëerden ze dieren als registratie. Pijnlijk!
Vanaf 1993 zijn de pijnloze chips ingevoerd. Alleen toen ontstond er een volgend probleem… gegevens waren alleen tijdens kantooruren telefonisch opvraagbaar. 

Dus je bent je dier kwijt én je kunt niet per direct opvragen waar je dier is?!

PetBase is daarom in 1998 als eerste gestart met een online database voor dieren. 
Jouw dier is 24/7 opspoorbaar via onze database. Zodat deze snel weer met je herenigd kan worden.

Vandaag de dag is PetBase een ISO gecertificeerd familiebedrijf waar ondanks de professionalisering de klanten en dieren nog steeds centraal staan! Nog steeds werken er meerdere familieleden binnen de organisatie, maar de afgelopen jaren is het team uitgebreid met enthousiaste collega’s die niet tot de familie Leemkuil behoren, maar zich inmiddels wel een onderdeel voelen van de familie. Het team bestaat uit een mix van dierenliefhebbers, dierenprofessionals en automatiseerders. Hiermee kunnen wij het beste van alle werelden samenvoegen, waardoor onze klanten gebruik kunnen maken van een veilige databank voor dieren welke zeer gebruiksvriendelijk is.

Onze klanten waarderen ons met een cijfer 8.8 op Kiyoh en 4.3 op google.

PetBase heeft een one-stop-shop voor het leveren van ISO FDX-B chips (transponders), chipreaders, EU dierenpaspoorten, luxe vaccinatieboekjes, penningen en registraties.  

Alle software ontwikkelingen van PetBase doen wij in eigenbeheer. Hierdoor kunnen wij een kwalitatief hoogstaande databank online brengen. Gemaakt voor de professional en heel eenvoudig te bedienen door de eigenaren. 

Wij werken samen met alle bevoegde instanties die met vermiste of gevonden dieren werken, zoals 
Amivedi, dierenambulances, dierenasielen,  dierenklinieken, Dierkwijt.nl (SDGN), chipnummer.nlEuropetnet.com (EPN) en Petmaxx.com

PetBase voldoet aan alle eisen die door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gesteld worden.

Waarom kiezen voor PetBase?

ISO 27001 en 9001

PetBase beschikt over een ISO27001 en ISO9001 certificaat, deze staan voor het begrip kwaliteit en veiligheid. De kwaliteit bieden wij aan met onze producten. Al onze producten zijn gegarandeerd van hoge kwaliteit. Onze veiligheid bieden wij door het geruststellen van onze klanten, dat hun gegevens ten alle tijden privé zijn en goed worden beveiligd. Een datalek wordt hiermee voorkomen, wat ervoor zorgt dat er nooit privégegevens op straat belanden.

Werken bij PetBase

Als onderdeel van een echt familiebedrijf help jij professionals in de dierenklinieken met het uitleggen hoe je een dier op de juiste manier registreert. Zo kan deze hond, kat, cavia, hamster, naakte woelrat, baardleguaan of python snel worden herenigd met zijn baasje als deze kwijtraakt.

Support / backofficemedewerker

Open sollicitatie

Nieuws

De maand van het gebit!

Februari is de maand van het gebit! Deze maand is door dierenartsen uitgeroepen om extra aandacht te besteden aan het gebit van onze dierenvrienden. Want helaas wordt het gebit wel eens vergeten, terwijl gebitsverzorging heel belangrijk is voor het behoud van een gezond gebit. 🐈

Een vies gebit ontstaat wanneer tandplak zich ophoopt op moeilijk bereikbare plaatsen. Tandplak is een aanslag op de tand die zacht is en eenvoudig te verwijderen, maar als het niet verwijderd wordt, verandert het in tandsteen. Tandsteen is harder en moeilijker te verwijderen en biedt een oppervlakte waar nieuwe tandplak gemakkelijk kan hechten.

Lees meer
Nieuws

Mag een hond mango eten?

De mango is een geliefd tropisch fruit onder veel mensen, maar is het veilig voor honden om te eten? Het is belangrijk om te weten wat wel en niet veilig is om te eten voor je huisdier, zodat je zeker weet dat je hen gezonde en veilige voeding biedt.
In het algemeen is het zo dat honden de meeste soorten fruit kunnen eten, maar het is belangrijk om op te letten voor pitten die moeilijk verteerbaar kunnen zijn voor je viervoeter. De mango bevat ook pitten en daarom is het belangrijk om bepaalde delen van de mango uit te sluiten.

Lees meer
Nieuws

Kortsnuiten en katten met platte oren worden straks verboden

Er zal een verbod komen op het houden van honden met korte snuiten en katten met platte oren die als gevolg van beruchte foktechnieken lijden. Dit heeft minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aangekondigd. Volgens de minister mag geen enkel huisdier in Nederland nog lijden onder zijn of haar uiterlijk. Dit kan bijvoorbeeld omvatten honden met een te platte snuit of katten met vouwoortjes.

Lees meer
nl_NLDutch