Wij zijn Dierendatabank PetBase

Vroeger werden dieren getatoeëerd voor registratie – een pijnlijke praktijk. Maar toen kwamen de pijnloze chips in 1993, en hoewel het de pijn verminderde, ontstond er een nieuw probleem: gegevens waren alleen telefonisch opvraagbaar tijdens kantooruren. Stel je voor dat je je dier kwijtraakt en niet onmiddellijk kunt achterhalen waar het is – ondenkbaar!

Daarom hebben wij, bij PetBase, in 1998 als eerste een online database voor dieren opgezet. Met onze database is jouw dier 24/7 opspoorbaar, zodat het snel weer veilig bij jou terug kan zijn.

0
Jaar ervaring
0 +
Huisdieren geregistreerd
0 +
Professionals
0 +
Klantbeoordelingen
Team PetBase

PetBase: familiebedrijf met ISO-certificering

Vandaag de dag is PetBase een ISO gecertificeerd familiebedrijf waar ondanks de professionalisering de klanten en dieren nog steeds centraal staan! Nog steeds werken er meerdere familieleden binnen de organisatie, maar de afgelopen jaren is het team uitgebreid met enthousiaste collega’s die niet tot de familie Leemkuil behoren, maar zich inmiddels wel een onderdeel voelen van de familie. Het team bestaat uit een mix van dierenliefhebbers, dierenprofessionals en automatiseerders. De registraties van PetBase zijn in de loop van de jaren aangevuld met de registraties van voormalige databanken: RCA, SRGN, VETAIR en Stichting CHIP. Daarmee kunnen we zeggen dat we met elkaar al 33 jaar dieren registreren.

PetBase heeft een one-stop-shop voor het leveren van ISO FDX-B chips (transponders), chipreaders, EU dierenpaspoorten, luxe vaccinatieboekjes, penningen en registraties.

Alle software ontwikkelingen van PetBase doen wij in eigenbeheer. Hierdoor kunnen wij een kwalitatief hoogstaande databank online brengen. Gemaakt voor de professional en heel eenvoudig te bedienen door de eigenaren. 

Denis

Hoofd registraties

“Het allermooiste aan mijn werk is om verloren huisdieren weer met hun eigenaren te herenigen. Dat doe ik al meer dan 25 jaar met heel veel plezier. Ik kom uit een technische achtergrond en ben altijd bezig geweest met het automatiseren en verbeteren van processen. Bij PetBase zet ik die passie elke dag in en ik beschouw het niet als werk. Mijn liefde voor dieren, techniek en automatisering komen hier perfect samen. Samen met heel team PetBase maken we de wereld van huisdieren veiliger en gelukkiger.”

Denis, algemeen directeur PetBase

Ons team

Rachel team PetBase

Rachel de Wit
Support / backoffice Medewerker

Modar team PetBase

Modar Yaghi
Jr. Software developer

Manon team PetBase

Manon Vroegh
Klantenservice

Europetnet

Wij werken samen met alle bevoegde instanties die met vermiste of gevonden dieren werken, zoals Amivedi, dierenambulances, dierenasielen, dierenklinieken, dierkwijt.nl (SDGN), chipnummer.nlEuropetnet.com (EPN) en Petmaxx.com.

Blauwe stip
fokker registreren
honden fokker
Blauwe stip

Waarom kiezen voor PetBase?

Team PetBase
Team PetBase met de ISO certificaten

ISO 27001 & ISO 9001 certificaat

Veiligste databank van Nederland door ISO27001 certificaat

Wij worden jaarlijks gecontroleerd op strenge normeisen rondom informatiebeveiliging. Hierdoor kunnen wij onze klanten geruststellen dat hun gegevens ten alle tijden privé zijn en goed worden beveiligd. 

Constante ontwikkeling en belang van klant benadrukt door ISO9001

ISO 9001 stelt eisen aan de processen en procedures binnen een organisatie om ervoor te zorgen dat ze producten en diensten leveren die aan de wensen en behoeften van de klant voldoen. Het doel is om consistentie en verbetering van de kwaliteit van producten en diensten te garanderen. Certificering volgens ISO 9001 toont aan dat een organisatie zich sterk richt op klanttevredenheid en kwaliteitsverbetering.

Valentijn voor huisdieren
Nieuws

Valentijn voor huisdieren

Valentijnsdag is niet alleen een dag voor mensen om hun liefde voor elkaar te tonen, maar kan ook een perfecte gelegenheid zijn om de bijzondere band tussen huisdieren en hun eigenaren te vieren. Huisdieren bieden ons onvoorwaardelijke liefde, gezelschap en troost. Dus waarom zouden we deze dag niet aangrijpen om onze waardering voor deze trouwe viervoeters te tonen? In dit artikel duiken we in de wereld van Valentijnsdag voor huisdieren en geven we tips over hoe je deze dag onvergetelijk kunt maken voor je geliefde beestje.

Lees meer
Hond tegen been leunen
Nieuws

Waarom leunt je hond tegen je benen? 3 redenen.

Honden, onze trouwe viervoetige vrienden, communiceren op vele subtiele manieren met ons. Een van deze unieke gedragingen is het fenomeen waarbij ze tegen ons aanleunen. Dit gedrag, dat op het eerste gezicht wellicht als een simpele uiting van genegenheid of aandacht zoeken kan worden gezien, draagt in werkelijkheid een rijkdom aan betekenis met zich mee. Het aanleunen kan een diepgaand inzicht bieden in de emotionele staat en de behoeften van onze hond, evenals de aard van onze relatie met deze loyale metgezel.

Lees meer
Hoge dierenartskosten
Nieuws

Dierenwelzijn in onrust door hoge kosten dierenarts

In Utrecht heerst bezorgdheid over de toenemende kosten voor diergeneeskundige zorg, een probleem dat zowel huisdiereigenaren als hulporganisaties zoals dierenasiels en voedselbanken voor dieren treft. De Partij voor de Dieren (PvdD) dringt er bij de gemeente op aan om bij de landelijke overheid aan te kloppen om deze kwestie aan te pakken. De stijgende prijzen maken het voor velen onbetaalbaar om hun huisdieren de nodige zorg te bieden, wat leidt tot emotionele nood bij huisdiereigenaren.

Lees meer

PetBase voldoet aan alle eisen die door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gesteld worden.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase