Wij zijn Dierendatabank PetBase

Vroeger werden dieren getatoeëerd voor registratie – een pijnlijke praktijk. Maar toen kwamen de pijnloze chips in 1993, en hoewel het de pijn verminderde, ontstond er een nieuw probleem: gegevens waren alleen telefonisch opvraagbaar tijdens kantooruren. Stel je voor dat je je dier kwijtraakt en niet onmiddellijk kunt achterhalen waar het is – ondenkbaar!

Daarom hebben wij, bij PetBase, in 1998 als eerste een online database voor dieren opgezet. Met onze database is jouw dier 24/7 opspoorbaar, zodat het snel weer veilig bij jou terug kan zijn.

Jaar ervaring
0
Huisdieren geregistreerd
0 +
Professionals
0 +
Klantbeoordelingen
0 +
Team PetBase

PetBase: familiebedrijf met ISO-certificering

Vandaag de dag is PetBase een ISO gecertificeerd familiebedrijf waar ondanks de professionalisering de klanten en dieren nog steeds centraal staan! Nog steeds werken er meerdere familieleden binnen de organisatie, maar de afgelopen jaren is het team uitgebreid met enthousiaste collega’s die niet tot de familie Leemkuil behoren, maar zich inmiddels wel een onderdeel voelen van de familie. Het team bestaat uit een mix van dierenliefhebbers, dierenprofessionals en automatiseerders. De registraties van PetBase zijn in de loop van de jaren aangevuld met de registraties van voormalige databanken: RCA, SRGN, VETAIR en Stichting CHIP. Daarmee kunnen we zeggen dat we met elkaar al 33 jaar dieren registreren.

PetBase heeft een one-stop-shop voor het leveren van ISO FDX-B chips (transponders), chipreaders, EU dierenpaspoorten, luxe vaccinatieboekjes, penningen en registraties.

Alle software ontwikkelingen van PetBase doen wij in eigenbeheer. Hierdoor kunnen wij een kwalitatief hoogstaande databank online brengen. Gemaakt voor de professional en heel eenvoudig te bedienen door de eigenaren. 

Denis

Hoofd registraties

“Het allermooiste aan mijn werk is om verloren huisdieren weer met hun eigenaren te herenigen. Dat doe ik al meer dan 25 jaar met heel veel plezier. Ik kom uit een technische achtergrond en ben altijd bezig geweest met het automatiseren en verbeteren van processen. Bij PetBase zet ik die passie elke dag in en ik beschouw het niet als werk. Mijn liefde voor dieren, techniek en automatisering komen hier perfect samen. Samen met heel team PetBase maken we de wereld van huisdieren veiliger en gelukkiger.”

Denis, algemeen directeur PetBase

Ons team

Rachel team PetBase

Rachel de Wit
Support / backoffice Medewerker

Modar team PetBase

Modar Yaghi
Jr. Software developer

Manon team PetBase

Manon Vroegh
Klantenservice

Europetnet

Wij werken samen met alle bevoegde instanties die met vermiste of gevonden dieren werken, zoals Amivedi, dierenambulances, dierenasielen, dierenklinieken, dierkwijt.nl (SDGN), chipnummer.nlEuropetnet.com (EPN) en Petmaxx.com.

Blauwe stip
fokker registreren
honden fokker
Blauwe stip

Waarom kiezen voor PetBase?

Team PetBase
Team PetBase met de ISO certificaten

ISO 27001 & ISO 9001 certificaat

Om jouw gegevens en die van je huisdieren optimaal te beschermen, heeft PetBase de ISO 27001-certificering behaald. Deze internationale standaard verzekert dat jouw persoonlijke informatie – zoals je naam, adressen, telefoonnummer en e-mailadres – alsook alle gegevens van je huisdieren, met de hoogste zorgvuldigheid worden behandeld.

Deze certificering bekrachtigt onze toewijding om niet alleen de fysieke veiligheid van je huisdieren te waarborgen, maar ook om de integriteit en vertrouwelijkheid van de belangrijke informatie die je aan ons toevertrouwt te beschermen. 

warmte voor huisdieren
Nieuws

Je huisdier door de warmte helpen

De zomer kan een heerlijke tijd zijn, maar voor onze huisdieren kan het ook een periode van ongemak en gevaar zijn. Net als mensen kunnen dieren last hebben van de hitte, en zonder de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen ze oververhit raken. Oververhitting treedt op wanneer een huisdier zijn lichaamstemperatuur niet langer kan reguleren en deze stijgt tot gevaarlijke niveaus. Dit kan snel gebeuren, vooral bij hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid.

Lees meer
Dierplatorm van Viva veterinary is per direct gestopt
Nieuws

Dierplatform(.nl) is per direct gestopt als databank

Dierplatform.nl, de dierendatabank van Viva Veterinary, is recent gestopt met haar activiteiten. Dit platform was jarenlang een belangrijke bron van informatie voor dierenliefhebbers en professionals in de veterinaire sector. Dierplatform.nl was één van de negen databanken in Nederland. Ondanks de waardevolle inhoud en het brede gebruik, heeft Viva Veterinary besloten de dienst te beëindigen. Gelukkig zijn er nog 8 andere databanken, waaronder PetBase er 1 is!

Lees meer
Oververhitting in auto’s voor huisdieren
Nieuws

Oververhitting in auto’s voor huisdieren

Nu de zomer in volle gang is, is het essentieel om extra aandacht te besteden aan de veiligheid van onze huisdieren. Het achterlaten van huisdieren in een geparkeerde auto, zelfs voor korte tijd, kan levensgevaarlijk zijn. Binnen slechts 10 minuten met meer dan 10 graden Celsius stijgen, en na 30 minuten kan deze zelfs de 50 graden Celsius overschrijden. Deze extreme hitte kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen bij huisdieren, waaronder hitteberoerte en zelfs de dood.

Lees meer

PetBase voldoet aan alle eisen die door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gesteld worden.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase