Je hond registreren

Deze pagina geeft je zeer belangrijke informatie als hond(en)bezitter. Het registreren van je je hond is belangrijk, voor honden zelfs wettelijk verplicht. Voordat jij je dier kan registreren moet je huisdier gechipt zijn. 

Bij PetBase kan jij je huisdier binnen 3 simpele stappen registreren!

Al eenmalig vanaf € 7,50

Je hond registreren in 3 stappen!

Gezinsuitbreiding, gefeliciteerd!

Je hebt er waarschijnlijk al maanden naar uit gekeken maar dan is het nu toch echt gebeurd of komt het binnenkort. Je breidt je gezin uit met een lieve hond. Dit zal een hele leuke tijd worden maar in het begin hangen er ook veel verantwoordelijkheden aan. Hier gaan wij jou mee helpen!

Na de aankoop van de hond zal je een chipnummer krijgen. Sinds 2013 is het verplicht voor alle honden om binnen 14 dagen na aankoop je hond te registreren bij een door de overheid erkende dierendatabank. Door de registratie kunnen alle dierenhulpinstanties terugvinden van wie de hond is en waar hij thuishoort als je hond helaas vermist is geraakt. Jij bepaalt welke gegevens er gevonden kunnen worden. De opgegeven gegevens kan je altijd veranderen. Dit doen wij kosteloos om ten alle tijden te zorgen dat de gegevens actueel blijven om het thuisadres weer te kunnen vinden van je hond.

Hond registreren: belangrijk om te weten

Om je honden registreren goed te laten verlopen hebben wij als databank een aantal gegevens nodig. Deze gegevens moet je zelf invullen tijdens de registratie van je hond en kan je ten alle tijden kosteloos veranderen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat je harige gezinslid weer veilig thuis kan worden gebracht.

hond registratie

Gegevens van je hond

 • Het chipnummer
 • De geboortedatum
 • De roepnaam
hond registreren

Gegevens van jou

 • e-mailadres
 • naam
 • telefoonnummer
 • woonadres

Waar moet je rekening mee houden bij het registreren van je hond?

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de gegevens bij de hond registratie up-to-date zijn. Je wilt namelijk wel dat je huisdier weer thuisgebracht kan worden als hij helaas vermist is geraakt. Door te zorgen dat je daarom deze gegevens up-to-date houdt wordt het alleen maar makkelijker! 

Ga je verhuizen of verblijft je hond tijdelijk ergens anders? Geef dit dan aan in je persoonlijke PetBase account! Dan voorkom je dat de mensen die je huisdier hebben gevonden bij de verkeerde deur gaan staan als ze hem hebben gevonden. 

Om jou gerust te stellen als je hond is gevonden willen hulpverleners graag contact met je leggen. Dit kan makkelijk omdat je hond is geregistreerd. Jij bepaalt zelf welke gegevens ze te zien krijgen van jou. Wel is het zaak om ook deze gegevens up-to-date te houden!

Gratis gegevens wijzigen bij PetBase
Bij PetBase hebben wij het mogelijk gemaakt dat iedereen geheel zelfstandig en gratis altijd al zijn gegevens kan wijzigen. Hiermee willen wij voorkomen dat er problemen ontstaan bij het terugbrengen van recent vermiste huisdieren.

honden registratie

Je hond registreren bij PetBase

Bij PetBase kan je makkelijk binnen 4 stappen je hond registreren. Lees hieronder de enkele stappen die je moet doen:

Hoe zet je jouw huisdier op je naam?
Als je al een account hebt dan log je rechtsboven in op je account. Heb je nog geen account? Klik dan rechtsboven op de knop registreren. Op het moment dat je bent ingelogd op je account klik je links op de knop ‘huisdier toevoegen’. 

Met het chipnummer (15 cijfers) en overdrachtscode (begint met pb-) of formuliernummer is dan het dier gemakkelijk op je naam te zetten. Na de betaling van het pakket (7,50 standaard of 9,95 plus) is alles eenvoudig direct en veilig geregistreerd in onze databank. 

Gemiddeld is er slechts 3 minuten nodig om een account aan te maken en je hond te registreren

Wij melden deze direct door naar de Centrale Databank voor Dieren van de RVO zodat je aan alle wettelijke verplichtingen voldoet.

BASIS REGISTRATIE

7
50
Eenmalig
 • Registratie voor vermist en gevonden
 • Levenslange registratie
 • Direct geregistreerd
 • Portaal voor de overheid (RVO)

PLUS PAKKET + REGISTRATIE

15
00
Eenmalig
 • Upgrade van het basis pakket
 • Onderdelen beschikbaar voor alle dieren in het account
 • Vakantie- & verhuisservice
 • Uitgebreide gegevens
 • Foto koppelen
Beste keus
europetnet

Je vermiste hond in het buitenland weer terug via Europetnet

PetBase is aangesloten bij Europetnet! Europetnet zet zich in om huisdier door heel Europa weer terug te krijgen bij zijn thuis. Dit zorgt ervoor dat je huisdier bij vermissing ook op te sporen is door heel Europa!

Veelgestelde vragen

Je kunt (adres)wijzigingen niet per telefoon doen. Het wijzigen gaat via onze website, optie zoeken naar het chipnummer en dan inloggen via de knop ‘Inloggen en wijzigen’.

Jouw hond of kat vermist melden is eenvoudig in PetBase. Zoek je registratie op bij https://www.petbase.eu/chipnummer-zoeken. Vul op deze pagina het 15 cijferige nummer op van de chip en klik op de knop ‘Zoeken’. Daarna zie je de diergegevens staan en klik dan op ‘Inloggen en wijzigen’. Heb je een Mijn PetBase account dan kan je via ‘Mijn dieren’ je huisdier selecteren en daar jouw vermist melding doen. Uitgebreide hulp kunt u vinden op onze support pagina

Een overdrachtscode is nodig om een registratie van een huisdier over te zetten op een nieuwe eigenaar. Ook wel verhuiscode genoemd en zonder deze code is het niet mogelijk om het dier op een andere houder / eigenaar te zetten. De oude eigenaar kan deze opvragen in de mijn.petbase.eu portal en deze aan de nieuwe eigenaar geven. Meer informatie kan je vinden op de PetBase support portal.  

Voor registraties die voor 9 november 2021 zijn gedaan is een formuliernummer nodig. Registraties na deze datum kunnen werken met een Mijn PetBase account en hebben geen registratienummer meer nodig, dan werkt alles met een overdrachtscode. Zonder nummer of code kunnen er geen wijzigingen doorgevoerd worden in de databank. Het chipnummer en het registratie-/formuliernummer staan op het blauwe formulier of in de e-mail die verstrekt is bij de registratie.

Alleen de unieke combinatie van deze twee nummers geeft toegang tot het wijzigen van jouw gegevens in de databank. Dit voorkomt fraude en beschermt je privacy. Wij kunnen alleen zoeken op chip- of registratie-/formuliernummer en dus niet op naam of adres. Het chipnummer is uit te lezen door je dierenarts of chipper. Je kan nog verschillende dingen doen om het registratie-/formuliernummer te achterhalen.

U kunt zelf aangeven dat een dier overleden is door het chipnummer op te vragen en in te loggen op uw account. Daar kunt u het dier als overleden afmelden in de databank.   

Staat je vraag hier niet tussen? Kijk dan verder via de volgende knop:

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase