Huisdier overzetten op een andere naam

Jaar ervaring
0
Huisdieren geregistreerd
0 +
Professionals
0 +
Klantbeoordelingen
0 +

Huisdier overzetten: hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer een dier van de ene naar de andere eigenaar verhuist, is het van groot belang om dit zorgvuldig te regelen in PetBase. In sommige gevallen ben je zelfs wettelijk verplicht om deze wijziging in de houder van het dier door te geven. Gelukkig verloopt dit proces moeiteloos en veilig via Mijn.PetBase.

De oude eigenaar geeft het dier mee, samen met de overdrachtscode die bij de chipregistratie hoort én met de officiële papieren van het dier (dierenpaspoort of vaccinatieboekje). Met deze informatie kan de nieuwe eigenaar het dier gaan registreren. Je kan de video kijken voor een uitleg met beeld erbij. Liever tekstueel een duidelijk uitleg krijgen? Kijk dan even verder op onze support pagina!

Jorn

"Overdrachtscode, formuliernummer of registratienummer"

“Bij PetBase kun je gemakkelijk een dier op een andere naam zetten. Je hebt daarvoor een overdrachtscode, formuliernummer of registratieformulier nodig. Soms gebeurt het alleen dat de vorige eigenaar deze gegevens niet doorgeeft. Maak je geen zorgen, Team PetBase staat altijd voor je klaar om je te assisteren. Het registratieproces blijft namelijk net zo simpel!”

huisdier registreren

Huisdier overzetten zonder overdrachtscode of formuliernummer

Het verlies of het nooit ontvangen van inloggegevens voor het wijzigen van je gegevens is een veelvoorkomende vraag bij PetBase. We begrijpen het belang van een goede beveiliging, aangezien we de registratie van jouw huisdier beschermen om ongeautoriseerde wijzigingen te voorkomen. Hieronder vind je de opties, afhankelijk van je registratiedatum. Het is altijd verstandig om deze code goed te bewaren, bijvoorbeeld in het entingsboekje of paspoortmapje van je huisdier.

  • Voor registraties vóór 1 november 2021 heb je de inloggegevens ontvangen als een overdrachtscode, op een blauw formulier of in een e-mail. 
  • Voor registraties na 1 november 2021 kun je de overdrachtscode vinden nadat je bent ingelogd op Mijn.PetBase.eu
 
Kom je er niet uit? Mail dan naar info@petbase.eu
hond registreren kat registreren

Huisdier omzetten van oude naar nieuwe omgeving

Indien het huisdier al bij PetBase was geregistreerd en de eigenaar onveranderd is gebleven, kun je het huisdier eveneens kosteloos overzetten naar het PetBase-account. Het systeem controleert dit aan de hand van het e-mailadres dat bij de registratie is opgegeven.

Als het e-mailadres in de eerdere registratie niet overeenkomt met het MijnPetBase-account dat je voor de eigenaar aanmaakt, wordt dit beschouwd als een nieuwe eigenaar. In dat geval zoek je op het e-mailadres van de eigenaar bij houders-eigenaar. Zorg dus dat je een account aanmaakt op mijn.petbase met hetzelfde mailadres waar je destijds het dier op hebt laten registreren.

Mailadres kwijt of gebruik je een nieuw adres? Mail dan even naar info@petbase.eu. Stuur in je mailtje gelijk een dierenpaspoort, vaccinatieboekje of registratiebewijs mee waar het chipnummer op te zien is. 

Account petbase

Veelgestelde vragen

Een overdrachtscode is nodig om een registratie van een huisdier over te zetten op een nieuwe eigenaar. Ook wel verhuiscode genoemd en zonder deze code is het niet mogelijk om het dier op een andere houder / eigenaar te zetten. De oude eigenaar kan deze opvragen in de mijn.petbase.eu portal en deze aan de nieuwe eigenaar geven. Meer informatie kan je vinden op de PetBase support portal.  

Registraties die voor 9 november 2021 zijn gedaan bezitten over een formulier- of registratienummer. Dit nummer kan de geregistreerde eigenaar opvragen met het e-mailadres van de registratie door het chipnummer op te zoeken en te kiezen voor ‘Inloggen en gegevens wijzigen’. Is dit niet (meer) mogelijk? Bel ons vanuit het telefoonnummer van de registratie of stuur een mail met daarbij foto’s van het dierenpaspoort of vaccinatiebewijs naar info@petbase.eu. Wij kijken dan met je mee naar de mogelijkheden.

Registraties na deze datum kunnen werken met een Mijn PetBase account en hebben geen registratienummer meer nodig, dan werkt alles met een overdrachtscode. Deze code is te vinden bij de registratie van het dier in het PetBase account. Zonder nummer of code kunnen er geen wijzigingen doorvoeren in de databank. 

Meer informatie over dit onderwerp kan je terugvinden op onze support site.
support site

Een aanmelding bij één van de erkende databanken is in principe voldoende. PetBase is aangesloten bij Europetnet waardoor jouw huisdier ook in het buitenland opspoorbaar is. Niet elke databank in Nederland is aangesloten bij Europetnet. Ga je op reis met jouw huisdier? Een registratie bij PetBase maakt jouw huisdier ook in het buitenland opspoorbaar.

Registreer jouw huisdier direct door een account aan te maken via de knop ‘Registreren’ boven aan dit scherm. Lees hier meer op de support pagina over het registreren van je huisdier op PetBase.

Staat je vraag hier niet tussen? Lees er meer op de volgende pagina:

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase