Gratis gegevens wijzigen van je huisdier

Je bepaalt zelf welke gegevens van jou zichtbaar zijn als een hulpinstantie de chip van jouw huisdier uitleest zoals bijv. jouw telefoonnummer zodat je direct te bereiken bent als jouw vermiste huisdier gevonden is. Wijzigingen doorvoeren is bij PetBase geheel gratis.

Om de gegevens van je huisdier te wijzigen kan je via de onderstaande balk jouw huisdier opzoeken. Dit doe je doormiddel van het 15 cijferige chipnummer dat via een registratie bij PetBase is gekoppeld aan je huisdier. Na het vinden van je huisdier kan je gemakkelijk via knop ‘gegevens wijzigen’ alle gegevens wijzigen.

Gegevens aanpassen van je huisdier: wat je allemaal kan in je account

Gratis gegevens wijzigen

Nieuwe eigenaar vanaf € 7,50 voor een levenslange registratie.

Je bent de nieuwe eigenaar en wilt jouw huisdier op naam zetten. Als je nog geen account hebt bij PetBase, dan maak je via mijn.petbase.eu een account aan. Login in op de mijn.petbase.eu portal en klik op de knop ‘Dier toevoegen’ (links in het menu).  Vanaf € 7,50 heb je als eigenaar een levenslange dierregistratie bij PetBase en voldoet u aan alle gestelde wettelijke regels. Geen verborgen kosten of jaarabonnement en alles veilig geregistreerd. Na de betaling staat jouw huisdier gelijk op je naam. 

Vermissing en overlijden melden

Het is een trieste gebeurtenis als een huisdier vermist raakt of overlijdt in de familie. Een huisdier is vaak deel van het gezin en er wordt van gehouden.

Vermissing
Het kan bij iedereen overkomen, je huisdier komt in de avond niet meer thuis. Je gaat je afvragen waar hij is maar je weet het niet. Hem terugvinden kan zelf heel lastig zijn. Gelukkig komen ruim 77% van alle gechipte katten weer snel thuis! Om hem sneller weer thuis te krijgen moet je wel even enkele stappen volgen. Lees dit via de onderstaande knop.

Overlijden melden

Ondanks dat het verdrietig is, willen wij je vragen jouw overleden huisdier uit te schrijven bij PetBase. Zo voorkom je dat wij je een mail sturen om de gegevens van jouw dier te controleren. 

Heb je een mijn.petbase.eu account dan kan je naar deze website en daar een overleden melding doen. Het melden 
van de overleden hond in Nederland is een wettelijke verplichting zal worden doorgemeld naar het I & R systeem van RVO.

Voor registraties in PetBase van voor 1 november 2021 kan je een overleden melding doen door in te loggen op jouw persoonlijke pagina en jouw gegevens wijzigen. 

Hoe weet ik of ik in de nieuwe of oude portal zit.
Vraag het chipnummer op de pagina chipnummer zoeken en klik op de knop inloggen en wijzigen.

Verhuizing huisdier

Als je gaat verhuizen, verhuist jouw huisdier natuurlijk met je mee. Het duurt een tijdje voordat jouw huisdier gewend is aan zijn/haar nieuwe thuis en de weg terug weet te vinden als het dier buiten loopt. Het gebeurt dan ook vaker dat een huisdier vermist raakt na een verhuizing. Zorg dat je jouw verhuizing hebt doorgegeven bij PetBase. Met ons “Pluspakket” kan je dit van tevoren regelen en jouw verhuisdatum met adres doorgeven.

Uiteraard geldt dit niet alleen voor de periode na de verhuizing. jouw gegevens moeten altijd up-to-date zijn zodat de hulpdiensten je met jouw dier kunnen herenigen. Wijzigingen kunnen gratis doorgevoerd worden bij PetBase.

Veelgestelde vragen

U kunt (adres)wijzigingen niet per telefoon doen. Het wijzigen gaat via onze website, optie zoeken naar het chipnummer en dan inloggen via de knop ‘Inloggen en wijzigen’.

U kunt zelf aangeven dat een dier overleden is door het chipnummer op te vragen en in te loggen op uw account. Daar kunt u het dier als overleden afmelden in de databank.   

Klik op gegevens wijzigen in het menu, log in met transponder- en registratie-/formuliernummer en geef uw voorkeur op. Uw persoonlijke gegevens worden alleen getoond als men zoekt op het 15-cijferig chip-/transpondernummer en wanneer u gekozen heeft voor vrijgave. Als u niet kiest voor vrijgave, dan worden de gegevens van de aanmeldende instantie getoond bij opvraging. Houd er rekening mee dat deze instantie alleen op bepaalde dagen en uren open kan zijn. Als u dus niet heeft gekozen voor vrijgave en het dier  ‘s avonds of ‘s nachts gevonden wordt, bent u niet direct te benaderen!  

Gemiddeld verhuizen mensen in ons land eens per 10 jaar.  Een nieuw telefoonnummer komt veel vaker voor. Hoe verwerkt u deze wijziging GRATIS in uw PetBase account?  (Heeft u nog geen account, lees dan hier hoe u het kunt aanmaken en inrichten.)
 
Om je gegevens te wijzigen moet je inloggen op je persoonlijke Mijn.Petbase.eu account. Op het moment dat je bent ingelogd zie je aan de rechterkant ”Mijn adres + telefoon”. Als je hier op klikt kom je bij al je gegevens. Deze gegevens kan je hier makkelijk en gratis wijzigen.
 
 

Hoe voeg je Bijzonderheden toe aan een registratie? Denk bijvoorbeeld aan opvallende kenmerken zoals een afwijkend oortje, maar ook aan noodzakelijke medicatie. Via de onderstaande knop ga je naar onze support site. Hier wordt je doormiddel van duidelijke stappen geholpen.

Staat je vraag hier niet tussen? Kijk dan verder via de volgende knop: