Gegevens wijzigen

Gegevens huisdier wijzigen

Een dierenarts, of iemand die hier beroepsmatig toe bevoegd is, mag een hond, kat of ander huisdier chippen én registreren. Voor u, als (nieuwe) eigenaar van het dier, is het mogelijk om de gegevens in te zien en “bepaalde gegevens” te wijzigen. U bepaalt zelf welke gegevens “van u” zichtbaar zijn als een hulpinstantie de chip van uw huisdier uitleest “zoals bijv uw telefoonnummer zodat u direct te bereiken bent als uw vermiste huisdier gevonden is”. Wijzigingen doorvoeren is bij PetBase geheel gratis.

Gegevens wijzigen (gratis)

Eigenaren kunnen hier hun gegevens inzien en wijzigen. Voer op de pagina het 15 cijferige chipnummer in en druk op de zoek knop. Bij de gegevens van het huisdier kunt op de knop ‘Inloggen en gegevens wijzigen’ drukken. 

Nieuwe eigenaar (vanaf € 6,95 voor een levenslange registratie)

U bent de nieuwe eigenaar en wilt uw huisdier op naam zetten. Als u nog geen account heeft bij PetBase, dan maakt u bij https://mijn.petbase.eu een account aan. Login in op de mijn.petbase.eu portal en klik op de knop ‘Dier toevoegen’ (links in het menu).  Vanaf € 6,95 heeft u een als eigenaar een levenslange dierregistratie bij PetBase en voldoet u aan alle gestelde wettelijke regels. Geen verborgen kosten of jaarabonnement en alles veilig geregistreerd. Na de betaling staat gelijk uw huisdier op uw naam. 

Meer informatie

Iedere chip heeft een uniek registratienummer. Hierdoor is het mogelijk om uw dier, als het gevonden is na vermissing, te identificeren en met u te herenigen. De chip nestelt zich vast in het lichaam van uw huisdier, waardoor hij niet te verwijderen is en het registratienummer in de chip is niet te wijzigen, daardoor is het chippen en registreren fraudebestendig.

Het is belangrijk om na het chippen het dier altijd te registreren, maar ook om eventuele wijzigingen door te geven, bijvoorbeeld bij een verhuizing. Wanneer de gegevens niet up-to-date zijn en het dier is weggelopen, is het niet mogelijk om u, na het terugvinden van het beestje, met het dier te herenigen. 

Is uw huisdier vermist? Controleer dan meteen de gegevens in de databank en meld de vermissing altijd bij Amivedi!

Nieuwe eigenaar huisdier​

Heeft u een huisdier geadopteerd? Wat fijn dat uw dier (weer) een veilige thuishaven heeft!

Hoe het huisdier op uw naam zetten
Login in op het account van PetBase en klik links na inloggen op de knop toevoegen. Met het chipnummer (15 cijfers) en overdrachtscode (begint met pb-) of formuliernummer is dan het dier zo op naam te zetten. Na de betaling van het pakket (6,95 standaard of 9,95 plus) is alles eenvoudig direct en veilig geregistreerd. Heeft u nog geen account bij PetBase dan kunt u via https://mijn.petbase.eu een gratis account aanmaken. Gemiddeld is 5 minuten nodig om een account aan te maken en uw dier toe te voegen. 

Heeft u een hond in Nederland, dan melden wij deze direct door naar de Centrale Databank voor Dieren door van RVO zodat u aan alle wettelijke verplichtingen voldoet.

PetBase heeft een basis registratie voor een levenslange registratie in de databank en het account kan geupgrade worden met een Plus account:

BASIS REGISTRATIE

6
95
Eenmalig
  • Registratie voor vermist en gevonden
  • Levenslange registratie
  • Direct geregistreerd
  • Portaal voor de overheid (RVO)

PLUS PAKKET + REGISTRATIE

13
90
Eenmalig
  • Upgrade van het basis pakket
  • Onderdelen beschikbaar voor alle dieren in het account
  • Vakantie- & verhuisservice
  • Uitgebreide gegevens
  • Foto koppelen
Beste keus

Verhuizing huisdier

Als u gaat verhuizen, verhuist uw huisdier natuurlijk met u mee. Het duurt een tijdje voordat uw huisdier gewend is aan zijn/haar nieuwe thuis en de weg terug weet te vinden als het dier buiten loopt. Het gebeurt dan ook vaker dat een huisdier vermist raakt na een verhuizing. Zorg dat u uw verhuizing heeft doorgegeven bij PetBase. Met ons “Pluspakket” kunt u dit van tevoren regelen en uw verhuisdatum met adres doorgeven.

Uiteraard geldt dit niet alleen voor de periode na de verhuizing. Uw gegevens moeten altijd up-to-date zijn zodat de hulpdiensten u met uw dier kunnen herenigen. Wijzigingen kunnen gratis doorgevoerd worden bij PetBase.

Huisdier overleden

Het is een trieste gebeurtenis als een huisdier overlijdt in de familie. Een huisdier is vaak deel van het gezin en er wordt van gehouden.

Ondanks dat het verdrietig is, willen wij u vragen uw overleden huisdier uit te schrijven bij PetBase. Zo voorkomt u dat wij u mail sturen om de gegevens van uw dier te controleren. 

Heeft u een https://mijn.petbase.eu account dan kunt u naar deze website en daar een overleden melding doen. Het melden van de overleden hond in Nederland is een wettelijke verplichting zal worden doorgemeld naar het I & R systeem van RVO.

Voor registraties in PetBase van voor 1 november 2021 kunt u een overleden melding doen door in te loggen op uw persoonlijke pagina en uw gegevens wijzigen. 

Veelgestelde vragen overleden dieren?

Hoe weet ik of ik in de nieuwe of oude portal zit.
Vraag het chipnummer op de pagina chipnummer zoeken en klik op de knop inloggen en wijzigen.

nl_NLDutch