Dieren registreren

Voor de professional: arts, chipper, fokker, asiel

Begin met registreren:

Jaar ervaring
0
Huisdieren geregistreerd
0 +
Professionals
0 +
Klantbeoordelingen
0 +

Registreren bij PetBase

Wil je je huisdier snel en eenvoudig registreren volgens de wet- en regelgeving? Bij PetBase kan dat in slechts één minuut! Maar dat is niet het enige voordeel. Met PetBase kun je ook geboortemeldingen voor je dieren, zelfs van een heel nest, gemakkelijk in één keer regelen via je eigen account. Bovendien worden alle registraties bij PetBase door heel Europa teruggevonden dankzij ons lidmaatschap bij EuroPetNet, wat zorgt voor een van de beste registratiesystemen. En vergeet niet onze handige shop, waar je chips, vaccinatieboekjes en dierenpaspoorten direct kunt aanschaffen. Wil je nog meer tijd besparen? Maak dan gebruik van onze registratiemethode met PetPoints. Kies voor gemak, kies voor PetBase!

Rachel

Support team

“Bij PetBase staan we altijd klaar om je te helpen. Ons supportteam is bijna de hele dag bereikbaar, zodat je nooit lang hoeft te wachten op assistentie. Of je nu vragen hebt over registratie, geboortemeldingen, of gewoon wat advies nodig hebt, we zijn er om je te ondersteunen. Jouw gemak en de zorg voor jouw huisdieren zijn onze prioriteit. Aarzel niet om contact met ons op te nemen – we zijn er voor jou”

Rachel team PetBase

Registreren met Petpoints

Wij, Dierendatabank PetBase, wilden af van het gebruik van de laatste papieren formulieren en helemaal digitaal gaan werken. Een PetPoint is een waarde-eenheid (ook credit genoemd). Met een PetPoint kan je een chipregistratie doen, een wettelijke doormelding naar de overheid (RVO) betalen of een paspoort registreren. Door ze vooraf in te kopen en in het account te zetten bespaar je geld en tijd. 

De eigenaar krijgt geen papieren bevestiging mee die ook door een volgende eigenaar gebruikt kan worden (onveilig), maar ontvangt een e-mail met daarin een bevestiging van de registratie. Elke registratie-bevestiging bevat nu automatisch een nieuwe overdrachtscode. De overdrachtscode wisselt bij elke nieuwe eigenaar, maar is ook tussentijds altijd opnieuw aan te maken. Hierdoor kan een oude eigenaar nooit meer wijzigingen aanbrengen na de overdracht. Dit is een grote verbetering van de privacy van de nieuwe eigenaar!

Petpoint

Deze organisaties gingen je voor:

EU-Dierenpaspoort

Bespaar tijd met het dierenpaspoort van PetBase

Een Europees dierenpaspoort is verplicht voor een hond. Voor alle andere (huis)dieren is een vaccinatieboekje voldoende. Ben je een dierenarts en wil je een Europees dierenpaspoort aanvragen voor de dieren die bij jou in de praktijk langskomen? Dan ben je bij PetBase op het juiste adres. Behalve dat wij een aangewezen databank zijn voor gechipte en geregistreerde (huis)dieren, kunnen geregistreerde dierenartsen bij PetBase ook diverse benodigdheden bestellen.

Dierenpaspoort

Compleet nest huisdieren aanmelden

PetBase biedt een nieuwe mogelijkheid voor dierenartsen en chippers om een compleet nest huisdieren in slechts twee stappen te registreren.

Bespaar veel tijd en zorg dat het hele nest huisdieren goed wordt geregistreerd voor vermist en gevonden. Het duurt gemiddeld slechts 2 minuten om een compleet nest te registreren.

Maak gebruik van onze unieke 4-in-1 registratie waarmee de geboortemelding, chip-aanbrengmelding, paspoortmelding en registratie voor vermist en gevonden in één keer goed geregeld worden.

Bestel je gewenste producten in de webshop

In de webshop kan je eenvoudig jouw dierenpaspoort, of andere producten, aanvragen en laten maken. PetBase zorgt voor een correcte levering bij jouw dierenartsenpraktijk. Wens je meer informatie over het gereed maken van een dierenpaspoort? Of heb je vragen aan ons over de databank? Voel je vrij en neem contact met ons op via onze contactpagina. De medewerkers van PetBase zijn je graag van dienst.

Speciale aanbieding voor asielen - eerste 200 aanmeldingen GRATIS

PetBase wil asielen helpen met het chippen en correct registreren bij een door de overheid erkende dierendatabank. Om deze reden heeft PetBase een speciale aanbieding voor dierenasielen. Door middel van dit aanbod willen wij asielen helpen de zorg en veiligheid van deze dieren te verbeteren. 

Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk het via de onderstaande knop!

Dierenasiel

Veelgestelde vragen

Nee, niet alle dieren hebben een verplichting. Voor een hond of paard geldt een verplichting van 528 nummers.

Als de stamgegevens (chipnummer, diersoort en bij een hond ook de geboortedatum) verkeerd zijn ingevoerd, kunnen deze niet zomaar aangepast worden. De registratie moet volledig worden teruggetrokken via het prullenbakje bij de registratie. Nadat de registratie volledig is verwijderd kan er een nieuwe registratie worden gedaan met de juiste gegevens. De niet-stamgegevens (ras, kleur, geslacht) zijn te wijzigen bij de registratie van het dier onder het kopje ‘Acties’ en vervolgens ‘Wijzigen’.

Meer lezen? Bekijk het op onze support site:
Support PetBase

Ja, alle huisdierachtige dieren kunnen geregistreerd worden in de databank. Een aantal andere voorbeelden zijn: ezels, fretten, knaagdieren, slangen, vogels etc.

Voor het uitreiken van een officieel EU dierenpaspoort in Nederland is voor honden een UBN nummer van de houder/eigenaar nodig. Ook als het oude paspoort vermist, beschadigd of vol is, moet de eigenaar een UBN hebben bij een nieuw paspoort. Voor het uitreiken van een paspoort voor een niet-hond, bijvoorbeeld kat of fret, hoeft alleen het nummer van het paspoort worden doorgegeven en hoeft de eigenaar geen UBN te hebben. Hier wordt verder uitgelegd hoe je een Europees dierenpaspoort registreert.

Staat je vraag hier niet tussen? Lees er meer op de volgende pagina:

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase