Registreren

Hoe en waar moet ik registreren?

Uw huisdier zal bij de dierenarts, het dierenasiel of de fokker gechipt worden. Zij kunnen de eerste aanmelding voor u verrichten bij PetBase. Na de aanmelding ontvangt u inloggegevens, waarmee u zelf uw gegevens kunt wijzigen. U kunt zelf bepalen welke gegevens zichtbaar zijn als uw dier gevonden is. U kunt bij PetBase ook kiezen voor een pluspakket. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld extra telefoonnummers, inplannen van een verhuizing, opgeven van een tijdelijk vakantieadres en een foto van uw huisdier te koppelen.

Op ieder moment kunt u uw gegevens gratis wijzigen. Geef wijzigingen op tijd door, want als uw gegevens niet up-to-date zijn en uw huisdier loopt weg, is het niet mogelijk het dier bij u terug te brengen.

Meld een vermissing ook altijd bij Stichting Amivedi.

Dierenpaspoort

Levenslange registratie, Snel & betaalbaar, Gratis wijzigen van adres

Een Europees dierenpaspoort is verplicht voor een hond. Voor alle andere (huis)dieren is een vaccinatieboekje voldoende. Bent u een dierenarts en wilt u een Europees dierenpaspoort aanvragen voor de dieren die bij u in de praktijk langskomen? Dan bent u bij PetBase op het juiste adres. Behalve dat wij een aangewezen databank zijn voor gechipte en geregistreerde (huis)dieren, kunnen geregistreerde dierenartsen bij PetBase ook diverse benodigdheden bestellen.

Europees dierenpaspoort aanvragen doet u bij PetBase

Vanaf 29 december 2014 gelden er nieuwe regels ten aanzien van het maken van een dierenpaspoort. Dierenartsen mogen enkel nog het Europese dierenpaspoort gereed maken en afgeven. Nadat diereneigenaren diverse gegevens hebben ingevuld en de betreffende pagina’s zijn gelamineerd, is het dierenpaspoort goedgekeurd. Er mogen geen lege paspoorten meer worden afgegeven aan bijvoorbeeld fokkers. Wilt u als geregistreerde dierenarts dierenpaspoorten aanvragen en bent u aangemeld bij PetBase? Dan bestelt u eenvoudig uw gewenste aantal paspoorten in de webshop. Het is een dierenpaspoort met vaccinatiedeel dat voldoet aan het Europese model, zoals het is vastgelegd in verordening 577/2013. Daarnaast is het paspoort goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Tevens kunt u andere relevante producten bestellen bij PetBase, zoals vaccinatieboekjes, thermolabels en transponders met landencode. U kunt profiteren van combinatiekortingen!

Bestel uw gewenste producten in de webshop

In de webshop kunt u eenvoudig uw dierenpaspoort, of andere producten, aanvragen en laten maken. PetBase zorgt voor een correcte levering bij uw dierenartsenpraktijk. Wenst u meer informatie over het gereed maken van een dierenpaspoort? Of heeft u vragen aan ons over de databank? Voel u vrij en neem contact met ons op via onze contactpagina. De medewerkers van PetBase zijn u graag van dienst.

PetBase luxe vaccinatieboekje 50 stuks (losse verkoop)

PetBase EU paspoort 577/2013 50 stuks (los)

PetBase vaccinatieboekje 50 stuks (losse verkoop)

Nest aanmelden

Bent u dierenarts of fokker en wilt u een compleet nest registreren? Binnenkort kan dat ook bij PetBase!

Het chippen en registreren van katten en honden is belangrijk, voor honden is het zelfs verplicht. Bij PetBase is het mogelijk om een nest in één keer aan te melden, dit bespaart veel tijd. Snel en eenvoudig!

Volgens de Europese wetgeving is de fokker de eerste eigenaar en is verplicht het nest te laten chippen én registreren (geldt alleen voor honden). Zodra het dier een nieuwe eigenaar heeft, is het eenvoudig om het dier over te schrijven op een nieuwe naam.

Speciale aanbieding voor asielen

PetBase wilt asielen helpen met het chippen en correct registreren bij een door de overheid erkende dierendatabank. Om deze reden heeft PetBase een speciale aanbieding voor dierenasielen. Doormiddel van dit aanbod willen wij asielen helpen de zorg en veiligheid van deze dieren te verbeteren. 

Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk het via de onderstaande knop!

Penning bestellen

Vindt u het fijn als uw huisdier snel weer bij u teruggebracht kan worden nadat het gevonden is? Bij PetBase kunt u een penning bestellen die u aan de halsband vast kunt maken. Hierdoor is meteen duidelijk dat uw huisdier bij PetBase geregistreerd staat. Na het uitlezen van de chip met een reader zijn uw gegevens direct te traceren via de website. De kleine penning heeft een diameter van 20 mm en is speciaal voor katten, poezen en kleine honden. Daarnaast is er een grote penning, dit is een speciale honden penning dat verkrijgbaar is met een diameter van 28 mm. Aan de voorkant staat de tekst: ‘Ik ben gechipt’, op de achterkant staat ons internetadres: ‘www.petbase.eu’.

Wanneer u het aantal, het formaat en uw persoonlijke gegevens heeft ingevuld, gaat u akkoord met de voorwaarden en drukt u op verzenden. Hierna komt u in een Mollie/iDeal betalingsmodule. Na ontvangst van uw betaling sturen wij de penningen direct naar u op.

Bent u onverhoopt niet tevreden over uw aankoop? Geen probleem! Meld dit bij ons binnen 14 dagen na ontvangst en stuur de penning(en) retour. Wij storten het geld weer terug op uw rekening.

Deze penningen zijn verkrijgbaar voor € 5,99 per stuk, inclusief btw, verzendkosten en splitring.

nl_NLDutch