Registreren

Voor de professional: arts, chipper, fokker, asiel

Begin met registreren:

0
Jaar ervaring
0 +
Huisdieren geregistreerd
0 +
Professionals
0 +
Klantbeoordelingen

Registreren met Petpoints

Wij, Dierendatabank PetBase, wilden af van het gebruik van de laatste papieren formulieren en helemaal digitaal gaan werken. Een PetPoint is een waarde-eenheid (ook credit genoemd). Met een PetPoint kan je een chipregistratie doen, een wettelijke doormelding naar de overheid (RVO) betalen of een paspoort registreren. Door ze vooraf in te kopen en in het account te zetten bespaar je geld en tijd. 

De eigenaar krijgt geen papieren bevestiging mee die ook door een volgende eigenaar gebruikt kan worden (onveilig), maar ontvangt een e-mail met daarin een bevestiging van de registratie. Elke registratie-bevestiging bevat nu automatisch een nieuwe overdrachtscode. De overdrachtscode wisselt bij elke nieuwe eigenaar, maar is ook tussentijds altijd opnieuw aan te maken. Hierdoor kan een oude eigenaar nooit meer wijzigingen aanbrengen na de overdracht. Dit is een grote verbetering van de privacy van de nieuwe eigenaar!

Petpoint

EU-Dierenpaspoort

Ga eenvoudig te werk met het dierenpaspoort van PetBase: bespaar tijd en geld.

Een Europees dierenpaspoort is verplicht voor een hond. Voor alle andere (huis)dieren is een vaccinatieboekje voldoende. Ben je een dierenarts en wil je een Europees dierenpaspoort aanvragen voor de dieren die bij jou in de praktijk langskomen? Dan ben je bij PetBase op het juiste adres. Behalve dat wij een aangewezen databank zijn voor gechipte en geregistreerde (huis)dieren, kunnen geregistreerde dierenartsen bij PetBase ook diverse benodigdheden bestellen.

Compleet nest huisdieren aanmelden

PetBase biedt een nieuwe mogelijkheid voor dierenartsen en chippers om een compleet nest huisdieren in slechts twee stappen te registreren.

Bespaar veel tijd en zorg dat het hele nest huisdieren goed wordt geregistreerd voor vermist en gevonden. Het duurt gemiddeld slechts 2 minuten om een compleet nest te registreren.

Maak gebruik van onze unieke 4-in-1 registratie waarmee de geboortemelding, chip-aanbrengmelding, paspoortmelding en registratie voor vermist en gevonden in één keer goed geregeld worden.

Bestel je gewenste producten in de webshop

In de webshop kan je eenvoudig jouw dierenpaspoort, of andere producten, aanvragen en laten maken. PetBase zorgt voor een correcte levering bij jouw dierenartsenpraktijk. Wens je meer informatie over het gereed maken van een dierenpaspoort? Of heb je vragen aan ons over de databank? Voel je vrij en neem contact met ons op via onze contactpagina. De medewerkers van PetBase zijn je graag van dienst.

Speciale aanbieding voor asielen - eerste 200 aanmeldingen GRATIS

PetBase wil asielen helpen met het chippen en correct registreren bij een door de overheid erkende dierendatabank. Om deze reden heeft PetBase een speciale aanbieding voor dierenasielen. Door middel van dit aanbod willen wij asielen helpen de zorg en veiligheid van deze dieren te verbeteren. 

Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk het via de onderstaande knop!

Veelgestelde vragen

Nee, niet alle dieren hebben een verplichting. Voor een hond of paard geldt een verplichting van 528 nummers.

Als de stamgegevens (chipnummer, diersoort en bij een hond ook de geboortedatum) verkeerd zijn ingevoerd, kunnen deze niet zomaar aangepast worden. De registratie moet volledig worden teruggetrokken via het prullenbakje bij de registratie. Nadat de registratie volledig is verwijderd kan er een nieuwe registratie worden gedaan met de juiste gegevens. De niet-stamgegevens (ras, kleur, geslacht) zijn te wijzigen bij de registratie van het dier onder het kopje ‘Acties’ en vervolgens ‘Wijzigen’.

Meer lezen? Bekijk het op onze support site:

Ja, alle huisdierachtige dieren kunnen geregistreerd worden in de databank. Een aantal andere voorbeelden zijn: ezels, fretten, knaagdieren, slangen, vogels etc.

Voor het uitreiken van een officieel EU dierenpaspoort in Nederland is voor honden een UBN nummer van de houder/eigenaar nodig. Ook als het oude paspoort vermist, beschadigd of vol is, moet de eigenaar een UBN hebben bij een nieuw paspoort. Voor het uitreiken van een paspoort voor een niet-hond, bijvoorbeeld kat of fret, hoeft alleen het nummer van het paspoort worden doorgegeven en hoeft de eigenaar geen UBN te hebben. Hier wordt verder uitgelegd hoe je een Europees dierenpaspoort registreert.

Staat je vraag hier niet tussen? Lees er meer op de volgende pagina:

nl_NLDutch

Inloggen