Registreer je huisdier in 3 minuten bij PetBase

Al eenmalig vanaf € 7,50

Een nieuw huisdier, gefeliciteerd!

Je hebt er waarschijnlijk al maanden naar uitgekeken maar dan is het nu toch echt gebeurd of komt het binnenkort. Je breidt je gezin uit met een lief huisdier. Dit zal een hele leuke tijd worden, maar in het begin hangen er ook veel verantwoordelijkheden aan. Hier gaan wij jou mee helpen!

Het is slim om je huisdier te chippen en registreren bij een door de overheid erkende dierendatabank. Door je huisdier te chippen en te registreren zorg je ervoor dat zijn thuis kan worden achterhaald als hij vermist raakt. Jij bepaalt welke gegevens er gevonden kunnen worden. De opgegeven gegevens kan je altijd veranderen. Dit doen wij kosteloos om ten alle tijden te zorgen dat de gegevens actueel blijven om het thuisadres weer te kunnen vinden van je huisdier.

Je huisdier registreren in 3 stappen!

europetnet

Je huisdier komt terug in binnen en buiteland

PetBase is aangesloten bij Europetnet! Europetnet zet zich in om huisdier door heel Europa weer terug te krijgen bij zijn thuis. Dit zorgt ervoor dat je huisdier bij vermissing ook op te sporen is door heel Europa!

Waarom je kat laten chippen?

kat registreren

Waar moet je op letten tijdens de aankoop van een pup?

hond registreren

Regelgeving honden chippen en registreren

Sinds 2013 moeten alle honden die in Nederland geboren of geïmporteerd zijn, worden gechipt en geregistreerd. Dit is een wetgeving die is ingevoerd om kwaadwillende fokkers en handelaren tegen te gaan. Deze fokkers en handelaren verkopen vaak zieke honden met vervalste papieren.

Het is daarom belangrijk om bij aankoop van een pup altijd te controleren of deze een geldige chip en paspoort heeft. Het chippen van een hond moet al vrij snel plaatsvinden na de geboorte of import. Na geboorte in Nederland, moet de hond binnen 7 weken worden gechipt. Bij import moet dit binnen 14 dagen na aankomst in Nederland gebeuren. Lees meer op rvo.nl.

In beide gevallen moet er ook een registratie bij een erkende dierendatabank komen, zoals PetBase. PetBase is een van de door de overheid erkende dierendatabanken. Het registreren van je huisdier is belangrijk na het chippen, zonder registratie heeft de chip helaas geen nut.

regels huisdier registreren

Jorn

Jr. marketeer

“Bij PetBase kan jij je huisdier binnen 3 simpele stappen levenslang registreren. Met een eenmalige betaling vanaf 7,50 is je huisdier ook meteen geregistreerd bij EuroPetNet. Hierdoor is je huisdier bij vermissing in binnen en buitenland terug te vinden. “

huisdier registreren

Je hond registreren bij PetBase

Bij PetBase kan je makkelijk binnen 4 stappen je hond registreren. Lees hieronder de enkele stappen die je moet doen:

Hoe zet je jouw huisdier op je naam?
Als je al een account hebt dan log je rechtsboven in op je account. Heb je nog geen account? Klik dan rechtsboven op de knop registreren. Op het moment dat je bent ingelogd op je account klik je links op de knop ‘huisdier toevoegen’. 

Met het chipnummer (15 cijfers) en overdrachtscode (begint met pb-) of formuliernummer is dan het dier gemakkelijk op je naam te zetten. Na de betaling van het pakket (7,50 standaard of 9,95 plus) is alles eenvoudig direct en veilig geregistreerd in onze databank. 

Gemiddeld is er slechts 3 minuten nodig om een account aan te maken en je hond te registreren

Wij melden deze direct door naar de Centrale Databank voor Dieren van de RVO zodat je aan alle wettelijke verplichtingen voldoet.

BASIS REGISTRATIE

7
50
Eenmalig
  • Registratie voor vermist en gevonden
  • Levenslange registratie
  • Direct geregistreerd
  • Portaal voor de overheid (RVO)

PLUS PAKKET + REGISTRATIE

15
00
Eenmalig
  • Upgrade van het basis pakket
  • Onderdelen beschikbaar voor alle dieren in het account
  • Vakantie- & verhuisservice
  • Alles in één account
  • Uitgebreide gegevens
  • Foto koppelen
Beste keus

Veelgestelde vragen

Een overdrachtscode is nodig om een registratie van een huisdier over te zetten op een nieuwe eigenaar. Ook wel verhuiscode genoemd en zonder deze code is het niet mogelijk om het dier op een andere houder / eigenaar te zetten. De oude eigenaar kan deze opvragen in de mijn.petbase.eu portal en deze aan de nieuwe eigenaar geven. Meer informatie kan je vinden op de PetBase support portal.  

Registraties die voor 9 november 2021 zijn gedaan bezitten over een formulier- of registratienummer. Dit nummer kan de geregistreerde eigenaar opvragen met het e-mailadres van de registratie door het chipnummer op te zoeken en te kiezen voor ‘Inloggen en gegevens wijzigen’. Is dit niet (meer) mogelijk? Bel ons vanuit het telefoonnummer van de registratie of stuur een mail met daarbij foto’s van het dierenpaspoort of vaccinatiebewijs naar info@petbase.eu. Wij kijken dan met je mee naar de mogelijkheden.

Registraties na deze datum kunnen werken met een Mijn PetBase account en hebben geen registratienummer meer nodig, dan werkt alles met een overdrachtscode. Deze code is te vinden bij de registratie van het dier in het PetBase account. Zonder nummer of code kunnen er geen wijzigingen doorvoeren in de databank. 

Meer informatie over dit onderwerp kan je terugvinden op onze support site.

Een aanmelding bij één van de erkende databanken is in principe voldoende. PetBase is aangesloten bij Europetnet waardoor jouw huisdier ook in het buitenland opspoorbaar is. Niet elke databank in Nederland is aangesloten bij Europetnet. Ga je op reis met jouw huisdier? Een registratie bij PetBase maakt jouw huisdier ook in het buitenland opspoorbaar.

Registreer jouw huisdier direct door een account aan te maken via de knop ‘Registreren’ boven aan dit scherm. Lees hier meer op de support pagina over het registreren van je huisdier op PetBase.

Bij sterilisatie wordt het dier alleen onvruchtbaar gemaakt door de eileiders af te binden. In de praktijk echter, worden vrijwel altijd de eierstokken verwijderd. Er is dan, ook bij een vrouwtje, sprake van castratie. Soms wordt ook de baarmoeder (bijvoorbeeld bij een baarmoederontsteking) compleet verwijderd.

Staat je vraag hier niet tussen? Lees er meer op de volgende pagina:

nl_NLDutch

Inloggen