Je huisdieren registreer je goed bij PetBase

Registreer je huisdier eenvoudig, veilig en snel in de Europese database van PetBase. Geregistreerd in binnen- en buitenland. Binnen drie minuten kan je een volledige dier- registratie doen!

Al éénmalig vanaf € 7,50

PetBase is dé Europese databank voor huisdieren met een chip

Registreer jouw huisdier simpel & snel bij PetBase

Blauwe stip
Blauwe stip
hond registreren kat registreren
Blauwe stip

Je huisdier registreren in 3 stappen!

Jaar ervaring
0
Huisdieren geregistreerd
0 +
Klantbeoordelingen
0 +

Een nieuw huisdier, gefeliciteerd!

Je hebt er waarschijnlijk al maanden naar uitgekeken maar dan is het nu toch echt gebeurd of komt het binnenkort. Je breidt je gezin uit met een lief huisdier. Dit zal een hele leuke tijd worden, maar in het begin hangen er ook veel verantwoordelijkheden aan. Hier gaan wij jou mee helpen!

Het is slim om je huisdier te chippen en registreren bij een door de overheid erkende dierendatabank. Door je huisdier te chippen en te registreren zorg je ervoor dat zijn thuis kan worden achterhaald als hij vermist raakt. Jij bepaalt welke gegevens er gevonden kunnen worden. De opgegeven gegevens kan je altijd veranderen. Dit doen wij kosteloos om ten alle tijden te zorgen dat de gegevens actueel blijven om het thuisadres weer te kunnen vinden van je huisdier.

Voordelen van PetBase

Alles in één account

Registratie binnen drie minuten

EuroPetNet

Europees terug te vinden

Gratis wijzigen van gegevens

Gratis wijzigen van gegevens

PetBase heeft het ISO 27001 & 9001 certificaat

veilig huisdieren registreren

2 datacenters, 2 keer zo veilig

Jorn

"Snel en gemakkelijk"

“Bij PetBase kun je je huisdier snel en gemakkelijk levenslang registreren in slechts 2 minuten! En meteen wordt je huisdier in binnen- en buitenland geregistreerd dankzij de aansluiting van PetBase bij EuroPetNet. Alles met het doel om je (huis)dier zo snel mogelijk thuis te brengen na vermissing. “

huisdier registreren

Hoe werkt een account bij PetBase? Bekijk het hier:

europetnet

Wij werken samen met alle bevoegde instanties die met vermiste of gevonden dieren werken, zoals Amivedi, dierenambulances, dierenasielen, dierenklinieken, dierkwijt.nl (SDGN), chipnummer.nlEuropetnet.com (EPN) en Petmaxx.com.

Je huisdier registreren bij PetBase

Bij PetBase kan je makkelijk binnen 4 stappen je huisdier registreren. Lees hieronder de enkele stappen die je moet doen:

Hoe zet je jouw huisdier op je naam?
Als je al een account hebt dan log je rechtsboven in op je account. Heb je nog geen account? Klik dan rechtsboven op de knop registreren. Op het moment dat je bent ingelogd op je account klik je links op de knop ‘huisdier toevoegen’. 

Met het chipnummer (15 cijfers) en overdrachtscode (begint met pb-) of formuliernummer is dan het dier gemakkelijk op je naam te zetten. Na de betaling van het pakket (7,50 standaard of ulimited voor 15,00) is alles eenvoudig direct en veilig geregistreerd in onze databank. 

Gemiddeld is er slechts 3 minuten nodig om een account aan te maken en je hond te registreren

Wij melden deze direct door naar de Centrale Databank voor Dieren van de RVO zodat je aan alle wettelijke verplichtingen voldoet.

BASIS REGISTRATIE

7
50
Eenmalig
 • Registratie voor vermist en gevonden
 • Levenslange registratie
 • Direct geregistreerd
 • Portaal voor de overheid (RVO)

1 jaar lang gratis registreren

19.5
15
00
Eenmalig
 • Registratie voor vermist en gevonden
 • Levenslange registratie
 • Direct geregistreerd
 • Portaal voor de overheid (RVO)
 • Foto koppelen
 • Ongelimiteerd registreren voor 1 jaar
 • Registraties verdwijnen nooit
Voordeliger

Veelgestelde vragen

Dier aanmelden bij PetBase. Hoe werkt het? Om te beginnen moet jij een account aanmaken bij ons, PetBase. Dit doe je door rechtsboven te klikken op ‘registreren’. Na het aanmaken van dit account klik je links op ‘Dier toevoegen’. Hier kom je in een stappenplan waar wij gegevens vragen van het dier. Dit is benodigd om het dier goed te registreren. Na invullen van alle gegevens staat het dier goed geregistreerd.

Bekijk ons uitleg video op de Youtube pagina van PetBase:
https://www.youtube.com/watch?v=gjj_sYdTSJY

Een overdrachtscode is nodig om een registratie van een huisdier over te zetten op een nieuwe eigenaar. Ook wel verhuiscode genoemd en zonder deze code is het niet mogelijk om het dier op een andere houder / eigenaar te zetten. De oude eigenaar kan deze opvragen in de mijn.petbase.eu portal en deze aan de nieuwe eigenaar geven. Meer informatie kan je vinden op de PetBase support portal.  

Registraties die voor 9 november 2021 zijn gedaan bezitten over een formulier- of registratienummer. Dit nummer kan de geregistreerde eigenaar opvragen met het e-mailadres van de registratie door het chipnummer op te zoeken en te kiezen voor ‘Inloggen en gegevens wijzigen’. Is dit niet (meer) mogelijk? Bel ons vanuit het telefoonnummer van de registratie of stuur een mail met daarbij foto’s van het dierenpaspoort of vaccinatiebewijs naar info@petbase.eu. Wij kijken dan met je mee naar de mogelijkheden.

Registraties na deze datum kunnen werken met een Mijn PetBase account en hebben geen registratienummer meer nodig, dan werkt alles met een overdrachtscode. Deze code is te vinden bij de registratie van het dier in het PetBase account. Zonder nummer of code kunnen er geen wijzigingen doorvoeren in de databank. 

Meer informatie over dit onderwerp kan je terugvinden op onze support site.
Support site

Bij PetBase streven we ernaar om huisdiereigenaren een uitgebreide en handige manier te bieden om hun huisdieren te registreren. Naast onze standaard Basisregistratie, bieden we het Pluspakket aan. Dit pakket is ontworpen om extra voordelen te bieden die verder gaan dan de Basisregistratie. Hieronder vindt je een gedetailleerde uitleg van wat het Pluspakket inhoudt:
 
 1. Toevoegen van een Vakantieadres: Met het Pluspakket kun je een vakantieadres toevoegen aan de registratie van jouw huisdier. Dit is ideaal wanneer je op reis gaat of jouw huisdier naar een tijdelijke locatie brengt. Door het vakantieadres te registreren, zorg je ervoor dat jouw huisdier ook op deze locatie kan worden geïdentificeerd en gevonden als het vermist raakt.

 2. Melden van een Tijdelijk Adres bij Verhuizing: Je kunt met het Pluspakket een tijdelijk adres melden in het geval van een verhuizing. Dit biedt extra veiligheid in een periode waarin jouw huisdier zich aan de nieuwe omgeving aanpast en mogelijk de weg kwijt kan raken.

 3. Toevoegen van een Grote Foto: In het Pluspakket heb je de mogelijkheid om een grote foto van jouw huisdier toe te voegen aan het profiel. Deze functie maakt het niet alleen leuker om jouw huisdier te presenteren, maar helpt ook enorm bij de identificatie mocht jouw huisdier verloren gaan.

Pluspakket: wat is het? (petbase.eu)

 

Een aanmelding bij één van de erkende databanken is in principe voldoende. PetBase is aangesloten bij Europetnet waardoor jouw huisdier ook in het buitenland opspoorbaar is. Niet elke databank in Nederland is aangesloten bij Europetnet. Ga je op reis met jouw huisdier? Een registratie bij PetBase maakt jouw huisdier ook in het buitenland opspoorbaar.

Registreer jouw huisdier direct door een account aan te maken via de knop ‘Registreren’ boven aan dit scherm. Lees hier meer op de support pagina over het registreren van je huisdier op PetBase.

Bij sterilisatie wordt het dier alleen onvruchtbaar gemaakt door de eileiders af te binden. In de praktijk echter, worden vrijwel altijd de eierstokken verwijderd. Er is dan, ook bij een vrouwtje, sprake van castratie. Soms wordt ook de baarmoeder (bijvoorbeeld bij een baarmoederontsteking) compleet verwijderd.

Staat je vraag hier niet tussen? Lees er meer op de volgende pagina:

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase