Registreer je huisdier in binnen- en buitenland

Al éénmalig vanaf € 7,50

Een nieuw huisdier, gefeliciteerd!

Je hebt er waarschijnlijk al maanden naar uitgekeken maar dan is het nu toch echt gebeurd of komt het binnenkort. Je breidt je gezin uit met een lief huisdier. Dit zal een hele leuke tijd worden, maar in het begin hangen er ook veel verantwoordelijkheden aan. Hier gaan wij jou mee helpen!

Het is slim om je huisdier te chippen en registreren bij een door de overheid erkende dierendatabank. Door je huisdier te chippen en te registreren zorg je ervoor dat zijn thuis kan worden achterhaald als hij vermist raakt. Jij bepaalt welke gegevens er gevonden kunnen worden. De opgegeven gegevens kan je altijd veranderen. Dit doen wij kosteloos om ten alle tijden te zorgen dat de gegevens actueel blijven om het thuisadres weer te kunnen vinden van je huisdier.

Je huisdier registreren in 3 stappen!

Jorn

Jr. marketeer

“Bij PetBase kun je je huisdier snel en gemakkelijk levenslang registreren in slechts 2 minuten! En meteen wordt je huisdier in binnen- en buitenland geregistreerd dankzij de aansluiting van PetBase bij EuroPetNet. Alles met het doel om je (huis)dier zo snel mogelijk thuis te brengen na vermissing. “

huisdier registreren

Europese dekking

PetBase is aangesloten bij EuroPetNet (EPN). Alle registraties bij PetBase zijn Europees terug te vinden. Ook vermist meldingen worden Europees doorgezet, via de database van EPN.

Gratis wijzigen van gegevens

Je bepaald zelf welke gegevens van jou zichtbaar zijn als een hulpinstantie de chip van jou uitleest. Wijzigingen doorvoeren is bij PetBase geheel gratis.

Veiligste databank van Nederland

Om jouw gegevens en die van je huisdieren optimaal te beschermen, heeft PetBase de ISO 27001-certificering behaald.

Huisdier registratie bij PetBase: Europese dekking

Als je overweegt je huisdier te registreren, biedt PetBase een uitstekende service die niet alleen in je eigen land, maar ook in heel Europa geldig is. Dit is bijzonder waardevol als je van reizen houdt of gewoon de gemoedsrust wilt hebben dat, mocht je huisdier ooit vermist raken, het overal in Europa gemakkelijk geïdentificeerd en terug naar jou gebracht kan worden.

Wanneer je je bij PetBase registreert, krijg je toegang tot een gebruiksvriendelijk platform waar je binnen enkele minuten je huisdier kunt aanmelden. Deze Europese dekking verzekert je ervan dat je huisdier, als het gevonden wordt buiten je eigen land, toch snel geïdentificeerd kan worden. Dit is vooral belangrijk voor gechipte huisdieren zoals honden en katten, die een hoger risico lopen om tijdens reizen of vakanties verloren te raken.

Wij werken samen met alle bevoegde instanties die met vermiste of gevonden dieren werken, zoals Amivedi, dierenambulances, dierenasielen, dierenklinieken, dierkwijt.nl (SDGN), chipnummer.nlEuropetnet.com (EPN) en Petmaxx.com.

Je huisdier registreren bij PetBase

Bij PetBase kan je makkelijk binnen 4 stappen je huisdier registreren. Lees hieronder de enkele stappen die je moet doen:

Hoe zet je jouw huisdier op je naam?
Als je al een account hebt dan log je rechtsboven in op je account. Heb je nog geen account? Klik dan rechtsboven op de knop registreren. Op het moment dat je bent ingelogd op je account klik je links op de knop ‘huisdier toevoegen’. 

Met het chipnummer (15 cijfers) en overdrachtscode (begint met pb-) of formuliernummer is dan het dier gemakkelijk op je naam te zetten. Na de betaling van het pakket (7,50 standaard of 9,95 plus) is alles eenvoudig direct en veilig geregistreerd in onze databank. 

Gemiddeld is er slechts 3 minuten nodig om een account aan te maken en je hond te registreren

Wij melden deze direct door naar de Centrale Databank voor Dieren van de RVO zodat je aan alle wettelijke verplichtingen voldoet.

BASIS REGISTRATIE

7
50
Eenmalig
 • Registratie voor vermist en gevonden
 • Levenslange registratie
 • Direct geregistreerd
 • Portaal voor de overheid (RVO)

PLUS PAKKET + REGISTRATIE

15
00
Eenmalig
 • Registratie voor vermist en gevonden
 • Levenslange registratie
 • Direct geregistreerd
 • Portaal voor de overheid (RVO)
 • Vakantie- & verhuisservice
 • Grote foto koppelen
 • Voor het héle account
Beste keus

Veelgestelde vragen

Dier aanmelden bij PetBase. Hoe werkt het? Om te beginnen moet jij een account aanmaken bij ons, PetBase. Dit doe je door rechtsboven te klikken op ‘registreren’. Na het aanmaken van dit account klik je links op ‘Dier toevoegen’. Hier kom je in een stappenplan waar wij gegevens vragen van het dier. Dit is benodigd om het dier goed te registreren. Na invullen van alle gegevens staat het dier goed geregistreerd.

Bekijk ons uitleg video op de Youtube pagina van PetBase:
https://www.youtube.com/watch?v=gjj_sYdTSJY

Een overdrachtscode is nodig om een registratie van een huisdier over te zetten op een nieuwe eigenaar. Ook wel verhuiscode genoemd en zonder deze code is het niet mogelijk om het dier op een andere houder / eigenaar te zetten. De oude eigenaar kan deze opvragen in de mijn.petbase.eu portal en deze aan de nieuwe eigenaar geven. Meer informatie kan je vinden op de PetBase support portal.  

Registraties die voor 9 november 2021 zijn gedaan bezitten over een formulier- of registratienummer. Dit nummer kan de geregistreerde eigenaar opvragen met het e-mailadres van de registratie door het chipnummer op te zoeken en te kiezen voor ‘Inloggen en gegevens wijzigen’. Is dit niet (meer) mogelijk? Bel ons vanuit het telefoonnummer van de registratie of stuur een mail met daarbij foto’s van het dierenpaspoort of vaccinatiebewijs naar info@petbase.eu. Wij kijken dan met je mee naar de mogelijkheden.

Registraties na deze datum kunnen werken met een Mijn PetBase account en hebben geen registratienummer meer nodig, dan werkt alles met een overdrachtscode. Deze code is te vinden bij de registratie van het dier in het PetBase account. Zonder nummer of code kunnen er geen wijzigingen doorvoeren in de databank. 

Meer informatie over dit onderwerp kan je terugvinden op onze support site.
Support site

Bij PetBase streven we ernaar om huisdiereigenaren een uitgebreide en handige manier te bieden om hun huisdieren te registreren. Naast onze standaard Basisregistratie, bieden we het Pluspakket aan. Dit pakket is ontworpen om extra voordelen te bieden die verder gaan dan de Basisregistratie. Hieronder vindt je een gedetailleerde uitleg van wat het Pluspakket inhoudt:
 
 1. Toevoegen van een Vakantieadres: Met het Pluspakket kun je een vakantieadres toevoegen aan de registratie van jouw huisdier. Dit is ideaal wanneer je op reis gaat of jouw huisdier naar een tijdelijke locatie brengt. Door het vakantieadres te registreren, zorg je ervoor dat jouw huisdier ook op deze locatie kan worden geïdentificeerd en gevonden als het vermist raakt.

 2. Melden van een Tijdelijk Adres bij Verhuizing: Je kunt met het Pluspakket een tijdelijk adres melden in het geval van een verhuizing. Dit biedt extra veiligheid in een periode waarin jouw huisdier zich aan de nieuwe omgeving aanpast en mogelijk de weg kwijt kan raken.

 3. Toevoegen van een Grote Foto: In het Pluspakket heb je de mogelijkheid om een grote foto van jouw huisdier toe te voegen aan het profiel. Deze functie maakt het niet alleen leuker om jouw huisdier te presenteren, maar helpt ook enorm bij de identificatie mocht jouw huisdier verloren gaan.

Pluspakket: wat is het? (petbase.eu)

 

Een aanmelding bij één van de erkende databanken is in principe voldoende. PetBase is aangesloten bij Europetnet waardoor jouw huisdier ook in het buitenland opspoorbaar is. Niet elke databank in Nederland is aangesloten bij Europetnet. Ga je op reis met jouw huisdier? Een registratie bij PetBase maakt jouw huisdier ook in het buitenland opspoorbaar.

Registreer jouw huisdier direct door een account aan te maken via de knop ‘Registreren’ boven aan dit scherm. Lees hier meer op de support pagina over het registreren van je huisdier op PetBase.

Bij sterilisatie wordt het dier alleen onvruchtbaar gemaakt door de eileiders af te binden. In de praktijk echter, worden vrijwel altijd de eierstokken verwijderd. Er is dan, ook bij een vrouwtje, sprake van castratie. Soms wordt ook de baarmoeder (bijvoorbeeld bij een baarmoederontsteking) compleet verwijderd.

Staat je vraag hier niet tussen? Lees er meer op de volgende pagina:

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase