Je huisdier opzoeken of als vermist opgeven

Is jouw huisdier geregistreerd in de PetBase databank? Is jouw huisdier helaas vermist? Grote kans dat hij/zij al gevonden is!

Wil je alleen controleren of jouw gegevens nog kloppen? Door het chipnummer van je dier hier in te vullen kan jij je huisdier opzoeken of vermist melden.

Blauwe stip
Chipnummer zoeken
Blauwe stip
Blauwe stip
Bo team PetBase

Je huisdier opzoeken na vermissing

Jaarlijks raken ruim 13.000 huisdieren vermist. Dit zijn voornamelijk katten. Om deze huisdieren weer zo snel mogelijk thuis te krijgen, is het chippen en registreren van je huisdier van belang. Op het moment dat er na het chippen een correcte registratie heeft plaatsgevonden, kan je in jouw persoonlijke PetBase account het dier als vermist opgeven. Ook willen wij iedereen graag helpen met het terugvinden van hun huisdier. Daarom hebben wij enkele tips voor als je huisdier vermist is geraakt. Deze vindt je via de onderstaande knop:

Je huisdier nog niet geregistreerd?

Registreren van jouw huisdier is belangrijk, voor honden zelfs wettelijk verplicht. Het registreren van je huisdier zorgt ervoor dat hij snel met je herenigd kan worden bij vermissing.

In Nederland hebben meer dan 4 miljoen huishoudens één of meer huisdieren. De meeste mensen hebben een kat of een hond. Dagelijks raken veel van deze dieren vermist.
Voordat je dier geregistreerd kan worden heeft het een chip nodig. Deze kan gezet worden door een chipper of een dierenarts.

Je huisdier registreren bij PetBase

PetBase is een door de overheid erkende dierendatabank. Sterker nog, wij zijn de veiligste dierendatabank van Nederland. Alle dieren die bij PetBase zijn geregistreerd kunnen worden teruggevonden in binnen- en buitenland. Dit vergroot de kans dat je huisdier wordt teruggevonden aanzienlijk. 

Registreer je huisdier makkelijk binnen 2 minuten en zie al je huisdieren terug in 1 account. 

Verhuizing huisdier

Als je gaat verhuizen, verhuist jouw huisdier natuurlijk met je mee. Het duurt een tijdje voordat jouw huisdier gewend is aan zijn/haar nieuwe thuis en de weg terug weet te vinden als het dier buiten loopt. Het gebeurt dan ook vaker dat een huisdier vermist raakt na een verhuizing. Zorg dat je jouw verhuizing hebt doorgegeven bij PetBase. Met ons “Pluspakket” kan je dit van tevoren regelen en jouw verhuisdatum met adres doorgeven.

Uiteraard geldt dit niet alleen voor de periode na de verhuizing. Jouw gegevens moeten altijd up-to-date zijn zodat de hulpdiensten je met jouw dier kunnen herenigen. Wijzigingen kunnen gratis doorgevoerd worden bij PetBase.

fokker
Blauwe stip
Blauwe stip
Huisdier opzoeken

Regels honden chippen en registreren

Sinds 2013 moeten alle honden, die in Nederland geboren of geïmporteerd zijn, worden gechipt en geregistreerd. Deze wetgeving is gemaakt om kwaadwillende fokkers en handelaren tegen te gaan. Deze fokkers en handelaren verkopen vaak zieke honden met vervalste papieren. Controleer daarom altijd bij aankoop van een pup of hij een geldige chip en geldig paspoort heeft.

In Nederland moet de hond binnen 7 weken worden gechipt. Bij import moet dit binnen 14 dagen na aankomst in Nederland. In beide gevallen moet de hond ook geregistreerd worden bij een erkende dierendatabank.

PetBase is één van deze door de overheid erkende dierendatabanken. 

Katten- en honden penning

Andere dieren chippen

De meest dieren die worden gechipt zijn katten, honden en paarden. Maar er kunnen ook andere dieren worden gechipt zoals konijnen, papegaaien, fretten, slangen, schildpadden, koikarpers en slangen. 

Deze dieren kunnen allemaal weglopen, wegvliegen of kunnen gestolen worden. Daarom is het chippen van andere dieren net zo belangrijk als het chippen van honden, katten en paarden. Door de juiste combinatie van een chip met een correcte registratie bij PetBase, kan jouw dier bij vermissing namelijk weer worden opgespoord. Je huisdier opzoeken kan met enkele stappen die je kan vinden op de volgende pagina:

Overige huisdieren registreren

Veelgestelde vragen

Jouw hond of kat is vermist geraakt, dat is heel erg! Je wilt hem/haar zo snel mogelijk weer terug hebben en PetBase helpt je daarbij. Jouw hond of kat vermist melden is eenvoudig in PetBase. Zoek de registratie op via Chipnummer zoeken. Vul op deze pagina het 15 cijferige nummer op van de chip en klik op de knop ‘Zoeken’. Daarna zie je jouw diergegevens staan en klik dan op ‘Inloggen en wijzigen’. Heb je een Mijn PetBase account dan kan je via ‘Mijn dieren’ jouw huisdier selecteren en daar de vermist melding doen.

Controleer direct jouw privacy-instellingen: daarvoor klik je nadat je bent ingelogd bent op “Mijn adres + telefoon”. Onderaan het formulier kan je kiezen welke gegevens we weergeven wanneer iemand het chipnummer opzoekt. Wij adviseren minimaal de telefoonnummers te tonen zodat in geval van vermissing een instantie direct met je contact kan opnemen en niet beperkt is door de openingstijden van de databank en de aanmeldende instantie. 

Uitgebreide hulp kan je vinden op onze support pagina.

Je kan zelf aangeven dat een dier overleden is door het chipnummer op te vragen en in te loggen in jouw account. Daar kan je het dier als overleden melden in de databank. 

Als je het chipnummer hebt ingevuld klik dan op gegevens wijzigen, log in met het chipnummer- en registratie-/formuliernummer en geef je voorkeur op. Het beste kan je een PetBase account aanmaken op my.petbase.eu/nl/register en dan met chipnummer- en registratie-/formuliernummer je huisdier kosteloos toevoegen en daar kan je alle gegevens zelf beheren.

jouw persoonlijke gegevens worden alleen getoond als men zoekt op het 15-cijferig chip-/chipnummer en wanneer je gekozen heeft voor gegevens tonen. Als je kiest voor contact alleen via databank, dan worden de gegevens van de aanmeldende instantie getoond bij opvraging. Houd er rekening mee dat deze instantie en ook wij als databank alleen op bepaalde dagen en uren open zijn. Als je dus hebt gekozen voor contact alleen via databank en het dier  ‘s avonds of ‘s nachts gevonden wordt, ben je niet direct te benaderen!  We vragen ook altijd dat je in ieder geval je telefoonnummer toont

Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan verder op de volgende pagina of op onze support website:

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase