UBN nummer zoeken bij PetBase

Voor de professional

Begin meteen:

UBN nummer check: dit is hoe

Ontdek in slechts 44 seconden hoe eenvoudig het is om een UBN-check uit te voeren! Bekijk ons instructiefilmpje en leer hoe je binnen het alles-in-één portaal van PetBase snel en gemakkelijk kunt controleren of een UBN-nummer geldig is. Vereenvoudig je workflow en bespaar tijd met onze handige UBN-check.

De UBN-check is gemakkelijk te vinden in jullie professionele mijn.petbase.eu account onder ‘Houders – eigenaren’. De knop bevindt zich rechtsboven in het scherm.

Modar

Jr. Software Developer

“Met deze nieuwe mogelijkheid realiseren we een betere gebruikservaring bij onze klanten. Door alle benodigdheden in één account aan te bieden hoeven onze klanten niet meer te switchen van applicatie. Alles is nu van hoogwaardige kwaliteit te vinden in de PetBase applicatie”

Modar team PetBase

UBN nummer controle: waar dient het voor?

Een UBN-controle is een handige tool waarmee je kunt controleren of een UBN-nummer (Uniek Bedrijfsnummer) geldig is. Een UBN wordt gebruikt om bedrijven en locaties waar dieren gehouden worden te identificeren. Met een UBN-controle kun je snel verifiëren of een UBN-nummer geldig is en zo belangrijke informatie verkrijgen over de betreffende locatie of eigenaar. Dit helpt bij het bijhouden van juiste registraties, het waarborgen van dierenwelzijn en het naleven van wet- en regelgeving in de dierenindustrie.

Het beste van alles is dat jullie niet langer van applicatie hoeven te wisselen, omdat alles beschikbaar is binnen ons alles-in-één portaal. 

ubn check

Veelgestelde vragen

Voorheen moesten bedrijfsmatige fokkers geregistreerd zijn, maar nu ook de niet-bedrijfsmatige fokkers. Dit gaat via de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). RVO geeft de fokker dan een UBN (Uniek Bedrijfsnummer) ook al ben je geen bedrijf.

Elke beroepsmatige fokker van honden in Nederland heeft van RVO een UBN ontvangen (of kan dit zelf aanvragen). Met dit nummer kan je pups voor de eerste maal laten registreren. Na het aanbrengen van de chip door dierenarts of erkende chipper kunnen de dieren direct aangemeld worden in PetBase. De wettelijk verplichte doormeldingen naar RVO kunnen dan direct gedaan worden.

Voor het uitreiken van een officieel EU dierenpaspoort in Nederland is voor honden een UBN nummer nodig. 

Staat je vraag hier niet tussen? Lees er meer op de volgende pagina:

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase