Nieuws

Nieuws van Petbase

Dierenverzekering nodig of niet?

Alle verzekeringen wordt steeds duurder. Ook de verzekeringen van huisdieren. De zorg voor huisdieren is altijd al duur geweest, maar gaat nu ook weer steeds meer omhoog. Een bezoekje aan de dierenarts kan je zomaar een honderd of twee gaan kosten. Ook voor de kleinste harige knuffeldieren.

Lees meer

Verveling van je kat voorkomen

Van oorsprong zijn katten gewend om constant in beweging te blijven en hun eigen eten te vangen. Het zijn dus echte jagers. Maar een huiskat krijgt zijn eten dagelijks voorgeschoteld en hoeft hier dus weinig voor te doen. Dit scheelt ze een hoop tijd en kunnen ze dus bijna de hele dag slapen. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om te zorgen dat je kat zich niet verveelt en actief blijft!

Lees meer

Veel positieve feedback!

Wij krijgen de laatste tijd heel veel toffe beoordelingen binnen op Kiyoh klantbeoordelingen! Wij hechten veel waarde aan de feedback die we krijgen. Positieve of negatieve feedback, alle soorten feedback kunnen we wat mee! Ons doel is om PetBase toegankelijk te maken voor iedereen en luisteren daarom heel goed naar de feedback die jullie geven. Er blijft namelijk altijd wat te verbeteren.

Lees meer

Honden losloopgebieden in Nederland

Honden losloopgebieden in Nederland Honden losloopgebieden is een veelbesproken onderwerp bij alle hondenliefhebbers. Even een heerlijk stuk wandelen met je hond kan namelijk nooit kwaad!

Lees meer

Uitgestorven fazantduif na 140 jaar weer opgedoken

Voor het eerst sinds 1882 is de zwartnek fazantduif opgedoken in Papoea-Nieuw-Guinea! De vogel is al sinds het einde van de 19e eeuw als uitgestorven beschouwd. Daarom is er zeer weinig bekend over de vogelsoort. De onderzoekers hopen steeds meer informatie te weten te komen om de fazantduiven te beschermen!

Lees meer

Registratie ontbreekt nog regelmatig

De dierenambulance Noord-Kennemerland treft veel gechipte dieren aan die niet zijn geregistreerd. Daarom roepen ze iedereen op om te controleren of je gechipte huisdier wel geregistreerd is. In de meeste gevallen denken de eigenaren van de gechipte dieren dat de registratie vanzelf gaat. Dit is helaas niet het geval.

Lees meer

Dier halen uit een asiel

Jaarlijks worden er gemiddeld 25.000 dieren opgevangen in asielen. Deze dieren zijn vermist, hebben gezworven of honger geleidt. Ook zitten er dieren tussen die helaas zijn gedumpt door zijn baasje. Dit laatste kan komen omdat hij het baasje niet meer kan verzorgen of omdat hij het diertje niet meer wilt. In beide gevallen is de slechte oplossing het diertje zomaar dumpen. Toch gebeurt het helaas regelmatig.

Lees meer

Hoeveel huisdieren vermist in 2021

Vermiste huisdieren is een groot onderwerp. Elk jaar weer lopen er veel dieren weg van huis. Dit zorgt voor veel angst bij veel diereneigenaren. Het laatste wat je wilt is dat je geliefde knuffeldier s ‘avonds niet meer thuis komt. Om dit risico te verkleinen zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen. De maatregel die het beste werkt is het chippen en correct registreren van je huisdier.

Lees meer

Wanneer kan je kat naar buiten?

Wanneer is het beste moment om mijn nieuwe kat naar buiten te laten? Dit is een vraag wat veel gesteld wordt en wat veel mensen toch wel spannend vinden. Je weet namelijk niet hoe hij gaat reageren op al die nieuwe indrukken buiten. Met de juiste tips wordt dit niet zo spannend, maar juist een hele leuke ervaring!

Lees meer

Waarom twee konijnen nemen?

Konijnen zijn echte groepsdieren. Om die reden is de voorkeur ook om minimaal twee konijnen bij elkaar te zetten als je graag konijnen wilt. Maar wat is hiervoor de beste combi? Hoe oud moeten ze zijn? Mannetje met een vrouwtje? Twee mannetjes? Twee vrouwtjes? Wij leggen het je uit!

Lees meer
nl_NLDutch