Nieuws van Petbase

Zomerse uitjes met je hond

Tips voor het veilig genieten van zomerse uitjes met je hond

Het is weer prachtig weer in Nederland en dat betekent dat er leuke uitjes op de planning staan. Het is natuurlijk veel leuker om bijvoorbeeld je hond mee te nemen, maar het is belangrijk om op een aantal zaken te letten om ervoor te zorgen dat je viervoeter veilig en comfortabel blijft. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten als het gaat om de vacht van je hond en hoe je oververhitting kunt voorkomen, vooral tijdens autoritten.

Lees meer
Belang registratie

Waarom de registratie zo belangrijk is

De registratie van chips bij dieren is van groot belang in onze samenleving. Het biedt bescherming tegen verlies en diefstal van huisdieren, en zorgt voor snelle identificatie en hereniging met de eigenaar. Daarnaast vergemakkelijkt het verstrekken van medische hulp en gezondheidszorg aan dieren door belangrijke informatie toegankelijk te maken. Het getuigt van verantwoordelijkheid en ethisch eigenaarschap, en draagt bij aan het tegengaan van illegale handel en misbruik van dieren.

Lees meer
chip-registratie

Controleer de chip-registratie van je huisdier

Het registreren van de chip van je huisdier is cruciaal voor zijn veiligheid en snelle opsporing bij vermissing. Bij PetBase bieden we een eenvoudig en betrouwbaar registratieproces, waardoor je gemoedsrust hebt en snel herenigd kunt worden met je geliefde huisdier. Lees verder om te ontdekken waarom duizenden huisdiereigenaren kiezen voor de chip-registratie van PetBase.

Lees meer
Voordelen chippen van dieren

De voordelen van het chippen van dieren

Dit artikel gaat over het chippen van dieren en waarom registratie van deze chips belangrijk is. Het chippen van dieren biedt voordelen, zoals het makkelijker terugvinden van verloren dieren en het bestrijden van de handel in gestolen dieren. Registratie van de chipgegevens is essentieel om deze voordelen te kunnen benutten. PetBase is een voorbeeld van een dierendatabank waar registratie van chips mogelijk is. Het is in Nederland verplicht om honden te laten chippen en registreren, maar het is ook aan te raden om andere huisdieren te laten chippen en registreren.

Lees meer
Tips huisdieren baby

Tips voor huisdierbezitters met een baby

De komst van een baby kan stressvol zijn voor huisdieren. Om ouders te helpen hun huisdieren voor te bereiden op de gezinsuitbreiding, heeft de Gedragskliniek voor Dieren van de Universiteit Utrecht een informatiefolder uitgebracht. In dit artikel worden tips gegeven over hoe je je huisdier kunt voorbereiden op de komst van een baby.
Tussenkopjes:

Lees meer
Belang kat chippen registreren

Kat chippen en registreren: dit is waarom

In Nederland worden jaarlijks duizenden katten vermist en helaas vinden maar weinig van hen de weg terug naar huis. Het chippen en registreren van je kat bij PetBase kan een simpele oplossing zijn om je geliefde huisdier te beschermen en snel terug te vinden als het onverhoopt toch verdwaalt. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van chippen en registreren bij PetBase en hoe het kan helpen om verloren katten op te sporen. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer
Hond alleen thuis

Hoe lang kan je je hond alleen thuis laten?

Als hondeneigenaar wil je graag weten hoelang je jouw hond alleen thuis kunt laten. Volgens hondentrainster Tamsin Durstin kunnen honden in principe niet langer dan drie à vier uur alleen zijn. Het maximale aantal uren dat je een hond alleen kunt laten is volgens haar vier uur. Dit is echter wel afhankelijk van het karakter van je hond. Om je hond goed voor te bereiden op het alleen zijn is het verstandig om genoeg te bewegen en hondenspeeltjes neer te leggen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van je hond, aangezien oudere honden minder lang alleen kunnen zijn.

Lees meer
TNRC

Alles wat je moet weten over chipregistraties voor TNR(-C) katten

TNRC staat voor Trap, Neuter, Return/Relocate and Care en is een methode om de populatie van zwerfkatten onder controle te krijgen. Hierbij worden zwerfkatten gevangen, gesteriliseerd of gecastreerd, en vervolgens teruggezet op de plek waar ze gevonden zijn. Op deze manier voorkom je dat de populatie van zwerfkatten ongecontroleerd blijft groeien en worden onnodige dierenleed en overlast voorkomen.

Een belangrijk aspect bij TNRC is het chippen van de zwerfkatten. Hierdoor kunnen de katten geïdentificeerd worden en is het mogelijk om hun gezondheid en levensloop te monitoren. Het chippen van de katten is echter niet voldoende, ze moeten ook geregistreerd worden. Zo weet je welke katten al gesteriliseerd of gecastreerd zijn en voorkom je dat ze onnodig nogmaals gevangen worden.

Lees meer
hondenfokker

Tips voor het kopen van een pup bij een hondenfokker

Heb je wel eens nagedacht over waar je jouw nieuwe viervoeter vandaan haalt? Het is belangrijk om te weten dat niet alle hondenfokkers hetzelfde zijn. Een goede en verantwoordelijke hondenfokker zet zich in voor het welzijn van de dieren en fokt gezonde en evenwichtige honden die geschikt zijn als huisdier.

In mijn recente artikel over hondenfokkers heb ik uitgelegd wat een hondenfokker precies is, hoe belangrijk selectie en gezondheidstesten zijn, en welke wetgeving en regels er zijn. Het is essentieel om te begrijpen dat het fokken van honden een verantwoordelijke taak is die veel tijd, aandacht en kennis vereist.

Lees meer
Beste voeding voor je huisdier

Hoe jij de beste voeding kiest voor je huisdier: Een aantal tips

Voeding speelt een belangrijke rol bij de gezondheid en het welzijn van je huisdier. Het kiezen van de juiste voeding kan lastig zijn, maar door rekening te houden met verschillende factoren zoals de leeftijd, grootte, ras en gezondheid van je huisdier, kun je de beste voeding voor hem vinden. De beste voeding bevat alle essentiële voedingsstoffen die je huisdier nodig heeft, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. Het is ook belangrijk om te letten op de ingrediënten en de voedingswaarde van de voeding, en om rekening te houden met eventuele voedselallergieën of intoleranties van je huisdier.

Lees meer
nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase