Nieuws van Petbase

Valentijn voor huisdieren

Valentijn voor huisdieren

Valentijnsdag is niet alleen een dag voor mensen om hun liefde voor elkaar te tonen, maar kan ook een perfecte gelegenheid zijn om de bijzondere band tussen huisdieren en hun eigenaren te vieren. Huisdieren bieden ons onvoorwaardelijke liefde, gezelschap en troost. Dus waarom zouden we deze dag niet aangrijpen om onze waardering voor deze trouwe viervoeters te tonen? In dit artikel duiken we in de wereld van Valentijnsdag voor huisdieren en geven we tips over hoe je deze dag onvergetelijk kunt maken voor je geliefde beestje.

Lees meer
Hond tegen been leunen

Waarom leunt je hond tegen je benen? 3 redenen.

Honden, onze trouwe viervoetige vrienden, communiceren op vele subtiele manieren met ons. Een van deze unieke gedragingen is het fenomeen waarbij ze tegen ons aanleunen. Dit gedrag, dat op het eerste gezicht wellicht als een simpele uiting van genegenheid of aandacht zoeken kan worden gezien, draagt in werkelijkheid een rijkdom aan betekenis met zich mee. Het aanleunen kan een diepgaand inzicht bieden in de emotionele staat en de behoeften van onze hond, evenals de aard van onze relatie met deze loyale metgezel.

Lees meer
Hoge dierenartskosten

Dierenwelzijn in onrust door hoge kosten dierenarts

In Utrecht heerst bezorgdheid over de toenemende kosten voor diergeneeskundige zorg, een probleem dat zowel huisdiereigenaren als hulporganisaties zoals dierenasiels en voedselbanken voor dieren treft. De Partij voor de Dieren (PvdD) dringt er bij de gemeente op aan om bij de landelijke overheid aan te kloppen om deze kwestie aan te pakken. De stijgende prijzen maken het voor velen onbetaalbaar om hun huisdieren de nodige zorg te bieden, wat leidt tot emotionele nood bij huisdiereigenaren.

Lees meer
kattenluik

Kattenluiken: openen via de chip

Kattenluiken die openen op basis van een geregistreerde chip bieden een innovatieve oplossing voor huisdiereigenaren die hun kat(ten) vrijheid willen geven zonder ongewenste gasten binnen te laten. Deze geavanceerde kattenluiken maken gebruik van RFID-technologie (Radio-Frequency Identification) om de identificatiechip van een kat te lezen, die doorgaans onder de huid tussen de schouderbladen is ingeplant.

Lees meer
dieren weggehaald

Veel dieren weggehaald bij verzamelaarster

In een recente operatie heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID), in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), lokale wijkagenten en het Team Surveillance Honden van de politie, een aanzienlijk aantal dieren in beslag genomen van een adres in de gemeente Echt-Susteren. Deze actie werd ondernomen tegen een persoon die bekend staat om het verzamelen van grote aantallen dieren.

Lees meer
Gebit katten

De maand van het gebit!

Februari is de maand van het gebit! Deze maand is door dierenartsen uitgeroepen om extra aandacht te besteden aan het gebit van onze dierenvrienden. Want helaas wordt het gebit wel eens vergeten, terwijl gebitsverzorging heel belangrijk is voor het behoud van een gezond gebit. 🐈

Lees meer
GPS-tracker huisdier

GPS-trackers voor huisdieren

De GPS-tracker voor huisdieren is een essentieel hulpmiddel dat huisdiereigenaren helpt bij het volgen en beschermen van hun huisdieren. Dit kleine apparaat, dat aan de halsband bevestigd kan worden, maakt gebruik van het Global Positioning System om de locatie van huisdieren nauwkeurig te bepalen. Eigenaren kunnen de real-time locatie van hun huisdier volgen via een smartphone-app of webplatform.

Lees meer
Strooizout honden katten

Strooizout gevaar voor honden en katten

In de winterperiode kan strooizout gevaarlijk zijn voor huisdieren zoals honden en katten. Dierenarts Anaïs De Brouwer waarschuwt dat het zout irritaties, verwondingen of zelfs zoutvergiftiging kan veroorzaken. Bij wandelingen op wegen waar strooizout ligt, kunnen de poten van de hond beschadigd raken.

Lees meer
kat vrieskou

Kat beschermen tegen vrieskou

Dit uitgebreide artikel biedt essentiële informatie voor katteneigenaren over hoe ze hun huisdieren kunnen beschermen tegen de gevaren van de winterkou. We bespreken verschillende aspecten zoals de natuurlijke weerstand van katten tegen kou, de risico’s van onderkoeling en bevroren ledematen, en bieden praktische adviezen om katten gezond en veilig te houden tijdens koude perioden.

Lees meer
nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase