Tips voor huisdierbezitters met een baby

Het krijgen van een baby kan een grote impact hebben op huisdieren. Om ouders te helpen bij het voorbereiden en begeleiden van hun huisdier bij de komst van een baby, heeft de Gedragskliniek voor Dieren van de Universiteit Utrecht een nieuwe informatiefolder gelanceerd. Deze brochure bevat tips en adviezen voor dierenartsen om aanstaande ouders te kunnen adviseren over hoe zij hun huisdier kunnen voorbereiden op de komst van een baby.

hond met baby
hond met baby

Impact van een baby op huisdieren

Honden en katten kunnen de komst van een baby als stressvol ervaren en reageren op verschillende manieren op de veranderingen in hun omgeving. Er staan bijvoorbeeld nieuwe meubels in huis, er komen nieuwe geuren en geluiden en er is vaak minder aandacht voor het huisdier. Door het gedrag van het dier moeilijk te kunnen voorspellen, is het belangrijk om de omgeving soms aan te passen of het huisdier voor te bereiden en te trainen.

In de brochure Baby en huisdier worden verschillende tips gegeven om het huisdier voor te bereiden op de komst van een baby. Zo kan er vooraf geoefend worden met bepaalde situaties, zoals het niet toelaten van de kat in de kinderkamer of het meelopen van de hond naast de kinderwagen. Ook wordt er uitgelegd wat ouders kunnen doen als het huisdier onrustig of angstig is bij de komst van de baby.

Voor meer informatie over het voorbereiden van huisdieren op de komst van een baby kunnen huisdierbezitters terecht bij het praktische document Gezinsuitbreiding van het LICG. In dit document staan nog meer tips en adviezen voor huisdierbezitters die binnenkort een baby verwachten. Het is belangrijk om tijdig te beginnen met het voorbereiden van het huisdier, zodat zowel het huisdier als het gezin zo goed mogelijk voorbereid zijn op de komst van de nieuwe gezinsuitbreiding.

Bron: Gedragskliniek voor Dieren / Universiteit Utrecht & LICG

hond met baby

Are you already following us on our social media channels?

Every Monday and Thursday we provide all our followers with fun, interesting or important news about pets and animals. Do you find this interesting? Be sure to follow us on our social media channels!

en_GBEnglish

Login

Team PetBase