huisdieren goed voor de gezondheid van de mens

Je huisdier, je allerbeste vriend(in) die je gelukkig maakt! Naast dat een huisdier super schattig is, is het ook nog eens goed voor je. vier op de vijf eigenaren van huisdier zullen beamen dat hun huisdier ze helpt aan een betere gezondheid.  Dat laat een onderzoek van Nestlé Purina blijken.

Ruim 60 procent van de Nederlandse bevolking verwacht dat een huisdier voor een positief effect zal zorgen op de algemene gezondheid van de mens, en 40 procent van de mensen met een huisdier zeggen dat ze door hun trouwe viervoeter veel socialer zijn geworden en niet in een sociale isolement zijn belandt. Een kwart van de mensen die geen huisdier hebben zeggen dat het ze wel zou helpen om socialer te gaan worden, waaronder buiten met andere huisdier eigenaren praten.

De laatste jaren hebben we te maken met een groot eenzaams probleem te maken, dit komt door de vele isolaties door COVID-19. Om dit te verhelpen zijn huisdieren de perfecte oplossing, aangezien nu blijkt dat door de aanwezigheid van dieren zeker 15% van de Nederlanders uit hun sociaal isolement kunnen komen. En dat is super goed nieuws!

Maar om elk Nederlands huishouden van een dier te voorzien is niet de bedoeling, het zal zorgen dat er een grote overbevolking komt van dieren. niet iedereen wil een huisdier of heeft de omstandigheden om een huisdier goed te verzorgen. Voor sommigen is het een prima oplossing om je huisdier te koppelen als oppas of adoptie, of om je hond mee te nemen naar je werkplek. Dit zorgt voor een hele goede sfeer.

en_GBEnglish

Login

Team PetBase