Herfsttips: wat kan je doen voor dieren

De herfst is aangebroken, en terwijl de natuur zich langzaam klaarmaakt voor de winter, vraag je je misschien af wat dit seizoen betekent voor de dieren om ons heen. Bovendien, wat kun je doen om hen te helpen in deze tijd van het jaar? Hier zijn enkele tips om dieren in de herfst te ondersteunen.

Tuinieren:

Voor degenen onder ons met een afkeer van bladeren in de tuin, wees voorzichtig met al te rigoureus snoeien. Dieren gebruiken bladeren als bouwmateriaal voor hun nesten, en het helpt ook de bodem gezond te houden, wat insecten en andere dieren aantrekt. Laat stapels bladeren liggen en creëer ongerepte hoeken in de tuin, zodat padden en andere kleine dieren schuilplaatsen hebben. Plant herfstbloeiende planten in potten, zoals hebe, lavendel, asters, klimop (niet snoeien) en ijzerhard.

Herfsttips
herfsttips

Egels:

Egels brengen de winter slapend door, met af en toe een onderbreking om te eten. In de herfst kun je hen helpen door rommelige hoekjes in de tuin te creëren waar ze hun nesten kunnen maken. Je kunt egelhuisjes aanschaffen en wat takjes en gebladerte bij de ingang leggen. Voer ze in de herfst met speciaal egelvoer, zodat ze genoeg eten hebben voor hun winterslaap. Nooit brood of melk voor egels neerzetten, want dat is schadelijk voor hen.

Vogels:

De (vroege) herfst is het ideale moment om bestaande nestkastjes schoon te maken of nieuwe op te hangen. Nestkastjes bieden beschutting tijdens koude nachten. Laat geen nestmateriaal in de kastjes, zodat ze meer ruimte hebben om met soortgenoten te slapen. Maak de nestkastjes schoon na het broedseizoen en hang ze opnieuw op.

 

Vlinders:

Vlinders zijn zelfs in de herfst te zien als de weersomstandigheden gunstig zijn. Plant bloemen die in het najaar bloeien in je tuin of op je balkon om vlinders aan te trekken en kleur toe te voegen.

herfsttips

Spinnen:

Spinnen zoeken in de herfst warme plekjes binnenshuis. Als je ze buiten wilt zetten zonder ze te doden, kun je een diervriendelijke spinnenvanger gebruiken. Dit apparaat vangt spinnen levend en laat je ze gemakkelijk buiten vrijlaten.

 

Eekhoorns:

In de herfst kun je eekhoorns spotten, vooral in rustige bossen. Ze bereiden zich voor op de winter door vetreserves op te bouwen en voedselopslag aan te leggen. Hang eekhoornvoederhuisjes in je tuin om hun aanwezigheid te bevorderen.

Are you already following us on our social media channels?

Every Monday and Thursday we provide all our followers with fun, interesting or important news about pets and animals. Do you find this interesting? Be sure to follow us on our social media channels!

en_GBEnglish

Login

Team PetBase