Is een dierenverzekering essentieel?

Alle verzekeringen wordt steeds duurder. Ook de verzekeringen van huisdieren. De zorg voor huisdieren is altijd al duur geweest, maar gaat nu ook weer steeds meer omhoog. Een bezoekje aan de dierenarts kan je zomaar een honderd of twee gaan kosten. Ook voor de kleinste harige knuffeldieren. Ondanks dat een huisdierenverzekering niet verplicht is, is het wel aan te raden.

De regels van andere Europese landen

Nederland is het niet verplicht om je huisdier te verzekeren. integendeel tot andere Europese landen waar dit wel verplicht is. Ga je met je onverzekerde huisdier op vakantie? Dan kan dit je duizenden euro’s kosten. Check daarom van te voren wat de regels zijn in het land waar je heen gaat.

Dierenverzekering
Dierenverzekering

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Er zijn verschillende redenen waarom het slim kan zijn om dit wel te doen. Zo zijn de kosten voor het verzorgen van een huisdier vaak net zo hoog als die voor mensen. In geval van onverwachte gezondheidsproblemen kunnen de kosten bij de dierenarts snel oplopen, en in die situaties is het handig om een verzekering te hebben.

De leeftijd van je huisdier

Huisdieren die op leeftijd zijn hebben vaak meer zorg nodig dan jongere dieren. Dit kan in de vorm van medicijnen of inentingen zijn, en het is belangrijk dat je je huisdier kan voorzien van de benodigde zorg. Gelukkig vallen deze soort kosten vaak onder de dekking van een verzekering.

Verschillende rassen

Sommige rassen, zoals speciale en gefokte rassen, hebben meer zorg nodig dan andere. Omdat deze rassen zeldzaam en/of fragile zijn, is het behandelen van deze dieren vaak duurder dan normaal. Dit prijsverschil zie je terug in verschillende situaties, zoals bij een bezoek aan de trimsalon of bij de dierenarts.

Financieel

Als je het financieel moeilijk hebt, kan het afsluiten van een huisdierenverzekering handig zijn. Het verzorgen van een huisdier is niet altijd goedkoop, en volgens het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren zijn de jaarlijkse terugkerende kosten voor een hond ongeveer 580 euro per jaar. Door een verzekering af te sluiten hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de kosten.

Are you already following us on our social media channels?

Every Monday and Thursday we provide all our followers with fun, interesting or important news about pets and animals. Do you find this interesting? Be sure to follow us on our social media channels!

en_GBEnglish

Login

Team PetBase