April: Maand van de parasiet, bescherm je huisdier.

PetBase benadrukt het belang van bewuste parasietenbestrijding tijdens de Maand van de Parasiet, die traditioneel in april plaatsvindt. Het thema van dit jaar, “Bescherm je dier milieubewust”, roept huisdiereigenaren op om zorgvuldig om te gaan met het gebruik van antiparasitaire middelen, niet alleen voor de gezondheid van hun dieren, maar ook voor het milieu.

Parasieten zoals vlooien, teken, mijten en wormen kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken bij huisdieren en soms zelfs bij mensen. De overdracht van ziektes zoals de ziekte van Lyme en hartworm onderstreept de noodzaak voor effectieve bescherming tegen deze parasieten.

Maand van de parasieten

Schadelijke gevolgen bij verkeerd gebruik

Verkeerd gebruik van bestrijdingsmiddelen kan schadelijk zijn voor zowel huisdieren als het milieu. PetBase adviseert daarom het zorgvuldig volgen van de instructies op de bijsluiter en het kiezen van het juiste middel specifiek voor je dier. Overleg met je dierenarts of een gespecialiseerde medewerker in een dierenspeciaalzaak wordt sterk aanbevolen.

Het gebruik van huismiddeltjes of alternatieve methoden wordt afgeraden, aangezien deze vaak ineffectief zijn en potentieel schadelijk kunnen zijn voor je huisdier. Denk ook aan het milieu door verantwoord om te gaan met resten en verpakkingen van antiparasitaire middelen, en zorg ervoor dat behandelde huisdieren niet bijdragen aan de verspreiding van chemicaliën in de natuur.

 

De Maand van de Parasiet 2024 is een initiatief van ESCCAP in samenwerking met diverse organisaties, waaronder de KNMvD, Dibevo, Vedias, De Groene Veterinair en de Faculteit Diergeneeskunde. Voor meer informatie over hoe jij je huisdier veilig en verantwoord kunt beschermen tegen parasieten, bezoek www.maandvandeparasiet.nl.

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase