April: Maand van de parasiet, bescherm je huisdier.

PetBase benadrukt het belang van bewuste parasietenbestrijding tijdens de Maand van de Parasiet, die traditioneel in april plaatsvindt. Het thema van dit jaar, “Bescherm je dier milieubewust”, roept huisdiereigenaren op om zorgvuldig om te gaan met het gebruik van antiparasitaire middelen, niet alleen voor de gezondheid van hun dieren, maar ook voor het milieu.

Parasieten zoals vlooien, teken, mijten en wormen kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken bij huisdieren en soms zelfs bij mensen. De overdracht van ziektes zoals de ziekte van Lyme en hartworm onderstreept de noodzaak voor effectieve bescherming tegen deze parasieten.

Maand van de parasieten

Schadelijke gevolgen bij verkeerd gebruik

Verkeerd gebruik van bestrijdingsmiddelen kan schadelijk zijn voor zowel huisdieren als het milieu. PetBase adviseert daarom het zorgvuldig volgen van de instructies op de bijsluiter en het kiezen van het juiste middel specifiek voor je dier. Overleg met je dierenarts of een gespecialiseerde medewerker in een dierenspeciaalzaak wordt sterk aanbevolen.

Het gebruik van huismiddeltjes of alternatieve methoden wordt afgeraden, aangezien deze vaak ineffectief zijn en potentieel schadelijk kunnen zijn voor je huisdier. Denk ook aan het milieu door verantwoord om te gaan met resten en verpakkingen van antiparasitaire middelen, en zorg ervoor dat behandelde huisdieren niet bijdragen aan de verspreiding van chemicaliën in de natuur.

 

De Maand van de Parasiet 2024 is een initiatief van ESCCAP in samenwerking met diverse organisaties, waaronder de KNMvD, Dibevo, Vedias, De Groene Veterinair en de Faculteit Diergeneeskunde. Voor meer informatie over hoe jij je huisdier veilig en verantwoord kunt beschermen tegen parasieten, bezoek www.maandvandeparasiet.nl.

Are you already following us on our social media channels?

Every Monday and Thursday we provide all our followers with fun, interesting or important news about pets and animals. Do you find this interesting? Be sure to follow us on our social media channels!

en_GBEnglish

Login

Team PetBase