Veelgestelde vragen asiel

Als professional registreren op PetBase

Wij willen asielen en stichtingen graag helpen met kosten besparen. Bij PetBase registreer je tot 200 dieren gratis op naam van het asiel of stichting! Er worden pas kosten gerekend als een huisdier wordt overgezet op naam van de nieuwe eigenaar.  Je bespaart tijd door het gebruik van PetPoints en het PetBase registratiesysteem is eenvoudig en effectief waardoor registraties binnen een minuut zijn gedaan. Je kunt de registraties doen via onze website, maar ook direct vanuit steeds meer managementsoftware zoals Docasoft.

Met een registratie op PetBase ben jij zeker van een veilige registratie én is het dier ook op te sporen in het buitenland door onze aansluiting bij Europetnet. Je maakt het de nieuwe eigenaar erg makkelijk en voordelig hun dier(en) te beheren via een PetBase account. Mochten de eigenaar namelijk een keer verhuizen of van telefoonnummer veranderen, is het wijzigen van deze gegevens voor de eigenaar volledig gratis.

Dit is mogelijk en zelfs kostenbesparend door eerst de dieren op naam van het asiel te plaatsen, maak als jullie deze nog niet hebben een professional PetBase account aan om de chipnummers aan te melden. Vul hierbij gelijk het UBN houden van dieren en een chippernummer in, indien jullie zelf ook dieren chippen.

Als een huisdier naar een nieuwe eigenaar gaat kunnen jullie het huisdier ook overzetten naar de nieuwe eigenaar. Let op: PetBase geeft je de mogelijkheid om tot 200 dieren gratis op naam van jouw asiel of stichting te registreren. Pas op het moment dat het dier geplaatst wordt, worden de kosten doorberekend (in PetPoints).

Asiel en nog geen aanmeldende instantie? Klik hier voor aanmaken van een professional PetBase account en maak gebruik van ons digitaal startpakket. Na goedkeuring van het account kan je direct aan de slag.

Je kunt de registraties doen via onze website, maar ook direct vanuit steeds meer managementsoftware zoals Docasoft. Na aanmelding zijn de gegevens direct oproepbaar via onze website. Een account aanmaken kan snel en eenvoudig via https://my.petbase.eu/nl/register

Wanneer je bent ingelogd gebruik je de knop dier registreren om een dier aan te melden op naam van het asiel of op naam van een nieuwe eigenaar. Het kan zinvol zijn om de beheerder of een van de medewerkers als chipper te laten erkennen in jullie professional PetBase account. Paraveterinairen worden onder de nieuwe wet automatisch gelijkgesteld aan chippers, maar alleen als ze geregistreerd zijn in het Diergeneeskunderegister. Ook hier geldt dat het adres van het opvangcentrum daarbij als werkadres in het Diergeneeskunderegister vastgelegd moet zijn. Controleer ook of het UBN-nummer van het opvangcentrum bekend is of vraag het op bij RVO

De accounthouder is altijd de eerste gebruiker en ook de eerste houder. Verander daar niets aan om storingen te voorkomen.  Ga nu verder met het toekennen van rollen aan de andere gebruikers van jouw organisatie. Is één van jouw gebruikers een erkende chipper of een paraveterinair met een chippernummer of CIBG dan mag die chips bestellen en op voorraad hebben. Het uitreiken van Europese dierenpaspoorten  is uitsluitend toegestaan aan een dierenarts. Vul bij het toevoegen van de dierenarts dus zijn of haar CIBG in. Om chips en/of paspoorten te bestellen moet er ook ingelogd worden vanuit de betreffende rol in de webshop.

Er worden nooit zomaar registraties uit onze databank verwijderd. Als asiel of stichting kunnen jullie zelf deze dieren op jullie naam en/of professional PetBase account zetten.  Zie de uitleg op onze support pagina Binnenkomst nieuw dier in het opvangcentrum. PetBase geeft je de mogelijkheid om tot 200 dieren gratis op naam van jouw asiel of stichting te registreren. Pas op het moment dat het dier geplaatst wordt, worden de kosten doorberekend (in PetPoints).

Voor een wijziging op naam zetten of overzetten naar een andere eigenaar heeft de nieuwe eigenaar zelf altijd het formuliernummer/registratienummer nodig. Dit nummer kan heel eenvoudig door de geregistreerde eigenaar worden opgevraagd met zijn of haar email adres. Hoe dat werkt staat in deze veelgestelde vragen onder Eigenaar.

Registraties op PetBase

Het is belangrijk voor hereniging bij een vermissing dat een dier op de juiste naam en adres staat geregistreerd. Als asiel kan je een dier vanuit jullie naam, overzetten op naam van de nieuwe eigenaar. Deze overschrijving kost 1 PetPoint. Maak hiervoor de nieuwe eigenaar als houder-eigenaar aan en registreer door middel van een complete dier registratie het dier op naam van de eigenaar. In de Snelstart voor Dierenopvangcentra kan je per stap lezen hoe je een dier op naam van de nieuwe eigenaar registreert.

Als het chipnummer, diersoort of geboortedatum van een hond verkeerd zijn ingevoerd, kan dit niet zomaar aangepast worden. De registratie moet worden terug getrokken, je kunt daarna opnieuw de registratie met de juiste gegevens registreren. De niet-stamgegevens zijn wel aan te passen via de kaart van het dier. Zie ook de uitleg op onze support pagina Help ik heb een fout gemaakt, hoe herstel ik dit?

Het komt af en toe voor dat een chip niet werkt, kort na het aanbrengen uit het dier valt of om andere reden niet (meer) af te lezen is. De registratie van de tweede chip koppel je aan de registratie van de eerste chip.  Het plaatsen van een nieuwe chip en de verwerking hiervan op PetBase kan enkel door een dierenarts bij een hond en bij een niet-hond ook door een erkende chipper worden gedaan. PetBase maakt je dit heel  gemakkelijk. Vraag de al geregistreerde chip op in de Mijn PetBase omgeving. Kies voor ‘Acties’ en vervolgens ‘Chip vervangen/bijplaatsen’. Vul de gegevens in en druk op ‘Opslaan’. Lees in het supportartikel Chip verloren of niet meer af te lezen hier meer over.

Nee, niet alle dieren hebben een verplichting. Voor een hond of paard geldt een verplichting van 528 nummers.

Er worden nooit zomaar registraties uit onze databank verwijderd. Als asiel of stichting kunnen jullie zelf deze dieren op jullie naam en/of professional PetBase account zetten.  Zie de uitleg op onze support pagina Binnenkomst nieuw dier in het opvangcentrum. PetBase geeft je de mogelijkheid om tot 200 dieren gratis op naam van jouw asiel of stichting te registreren. Pas op het moment dat het dier geplaatst wordt, worden de kosten doorberekend (in PetPoints).

Voor een wijziging op naam zetten of overzetten naar een andere eigenaar heeft de nieuwe eigenaar zelf altijd het formuliernummer/registratienummer nodig. Dit nummer kan heel eenvoudig door de geregistreerde eigenaar worden opgevraagd met zijn of haar email adres. Hoe dat werkt staat in deze veelgestelde vragen onder Eigenaar.

In, onder andere, de Verenigde Staten wordt vaak gebruik gemaakt van FDX-A chipnummer. Een FDX-A chipnummer heeft een code van 10 tekens lang en bestaat meestal uit 9 cijfers en 1 letter. In Europa worden voor huisdieren altijd FDX-B chipnummers gebruikt. Deze chipnummer zijn op een vaste manier opgebouwd. Ze bestaan altijd uit 15 cijfers. De eerste drie cijfers zijn of een fabrikantnummer of een landencode. Fabrikantnummers beginnen altijd met een 9, bijvoorbeeld 945 voor FiveStar transponders. 

Meer lezen? Bekijk het op onze support site:

De ISO-normen 11784/85 vormen, in combinatie, de standaard voor elektronische dieridentificatie. ISO 11784 beschrijft de nummerstructuur (15-cijfers, eerste 3 zijn fabrikant- of landencode). ISO 11785 is het technisch concept van de chips. Alle chips die PetBase / Micpoint BV verkoopt voldoen aan deze normen.

PetBase support site!

Om al onze klanten zo goed mogelijk te helpen hebben wij een aparte support site opgericht. Hier komen alle vragen in voor die wij krijgen. Staat jouw vraag hier dus niet tussen? Neem even een kijkje op onze support site. 

Heb je overige vragen die nergens benoemd staan? Neem dan gerust contact met ons op!

Support website PetBase
nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase