Veelgestelde vragen asiel

Je kunt de registraties doen via onze website, maar ook direct vanuit steeds meer managementsoftware zoals Docasoft. Na aanmelding zijn de gegevens direct oproepbaar via onze website.

Het kan zinvol zijn om de beheerder of een van de medewerkers als chipper te laten erkennen in jullie professional PetBase account. Paraveterinairen worden onder de nieuwe wet automatisch gelijkgesteld aan chippers, maar alleen als ze geregistreerd zijn in het Diergeneeskunderegister. Ook hier geldt dat het adres van het opvangcentrum daarbij als werkadres in het Diergeneeskunderegister vastgelegd moet zijn.
Controleer ook of het UBN-nummer van het opvangcentrum bekend is of vraag het op bij RVO

Nee, niet alle dieren hebben een verplichting. Voor een hond of paard geldt een verplichting van 528 nummers.

Er worden nooit zomaar een registratie uit onze databank verwijderd. Voor een wijziging opnaam zetten of overzetten naar een andere eigenaar is altijd een formuliernummer/regsitratienummer nodig. Dit nummer kan heel eenvoudig door de geregistreerde eigenaar worden opgevraagd met zijn of haar email adres. Hoe dat werkt staat in deze veelgestelde vragen onder Eigenaar.

Als asiel of stichting kunnen jullie zelf deze dieren op jullie naam en/of professional PetBase account zetten. Zie de uitleg op onze support pagina Binnenkomst nieuw dier in het opvangcentrum
Let op: PetBase geeft je de mogelijkheid om tot 200 dieren gratis op naam van jouw asiel of stichting te registreren. Pas op het moment dat het dier geplaatst wordt, worden de kosten doorberekend (in PetPoints).

Dit is mogelijk en zelfs kostenbesparend door eerst de dieren op naam van het asiel te plaatsen, maak als jullie deze nog niet hebben een professional PetBase account aan om de chipnumers aan te melden. Als een huisdier naar een nieuwe eigenaar gaat kunnen jullie het huisdier ook overzetten naar de nieuwe eigenaar.

Let op: PetBase geeft je de mogelijkheid om tot 200 dieren gratis op naam van jouw asiel of stichting te registreren. Pas op het moment dat het dier geplaatst wordt, worden de kosten doorberekend (in PetPoints).

Asiel en nog geen aanmeldende instantie? Klik hier voor aanmaken van een professional PetBase account en maak gebruik van ons digitaal startpakket

In, onder andere, de Verenigde Staten wordt vaak gebruik gemaakt van FDX-A chipnummer. Een FDX-A chipnummer heeft een code van 10 tekens lang en bestaat meestal uit 9 cijfers en 1 letter. In Europa worden voor huisdieren altijd FDX-B chipnummers gebruikt. Deze chipnummer zijn op een vaste manier opgebouwd. Ze bestaan altijd uit 15 cijfers. De eerste drie cijfers zijn of een fabrikantnummer of een landencode. Fabrikantnummers beginnen altijd met een 9, bijvoorbeeld 945 voor FiveStar transponders. 

Meer lezen? Bekijk het op onze support site:

De ISO-normen 11784/85 vormen, in combinatie, de standaard voor elektronische dieridentificatie. ISO 11784 beschrijft de nummerstructuur (15-cijfers, eerste 3 zijn fabrikant- of landencode). ISO 11785 is het technisch concept van de chips. Alle chips die PetBase / Micpoint BV verkoopt voldoen aan deze normen.

Als het chipnummer verkeerd is ingevoerd, kan deze niet zomaar aangepast worden. De registratie moet worden terug getrokken, je kunt daarna opnieuw de registratie met het juiste chipnummer registreren. Zie ook de uitleg op onze support pagina Help ik heb een fout gemaakt, hoe herstel ik dit?

PetBase support site!

Om al onze klanten zo goed mogelijk te helpen hebben wij een aparte support site opgericht. Hier komen alle vragen in voor die wij krijgen. Staat jouw vraag hier dus niet tussen? Neem even een kijkje op onze support site. 

Heb je overige vragen die nergens benoemd staan? Neem dan gerust contact met ons op!

nl_NLDutch

Inloggen