Tandenpoetsen voorkomt ernstige gezondheidsproblemen

Het poetsen van de tanden van je hond, dat klinkt misschien een beetje apart maar toch moet het gebeuren. Net als bij ons is tandhygiëne heel erg belangrijk, dit kan veel pijn of ernstige gezondheidsproblemen voorkomen. Dit kan simpel voorkomen worden door ze af en toe te gaan poetsen, en zal ook eventuele hoge rekeningen schelen!

Tandplak is het belangrijkste om op tijd weg te halen om tandsteen te voorkomen. Tandplak komt er door etensresten. Om dit schoon te maken heb je niet zoveel nodig, maar je kan niet zomaar even je spullen uit je eigen badkamer erbij pakken. Zorg dat je een dierentandenborstel hebt met een dierentandpasta, dit kan je vaak ook komen in 1 pakketje. Mocht een normale tandenborstel niet goed werken bij je hond, neem dan een “vingertandenborstel”. Dit is een simpel hoesje om je vinger heen dat net zo goed functioneert als een tandenborstel. Je kan hiermee ook makkelijker bij moeilijke plekken komen.

Tips voor het poetsen van de tanden van je hond:

1. Voordat je begint met het poetsen van de tanden, laat je hond even kennismaken met de tandpasta die je gaat gebruiken. Dit door je hond het een beetje te laten proeven zodat ze er gewend aan raken, nou zal dit geen problemen moeten hebben aangezien het een enorm lekkere smaak heeft!
 
2. Til de lip op van je hond, en ga rustig met je vingers alvast over alle tandjes heen. Dit zorgt ervoor dat je hond al went aan het gevoel dat je over de tandjes gaat en het contact met het tandvlees.
 
3. Pak de tandenborstel erbij en begin met het poetsen van de hoektanden, doe dit alleen als je hond rustig blijft liggen. Gaat het poetsen van de hoektanden goed? Ga dan verder met het rest van het gebit. Probeer een paar keer per week de tanden van je hond te poetsen, mocht dit niet lukken raden wij aan kauwsticks of een bot te geven.
nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase