Reiniger voor groene aanslag: giftig voor katten

De lente staat voor de deur, de dagen rekken zich uit, en het is bijna tijd om de tuindeuren wagenwijd open te zetten. Dit betekent dat het moment is aangebroken om je buitenruimte aan te pakken, specifiek het terras, met een schoonmaakmiddel voor groene vlekken. Hoewel dit middel wonderen doet tegen mos, vinden katten het helaas ook interessant. En daar schuilt het risico.

Katten kunnen dit reinigingsmiddel opnemen door er direct aan te likken of tijdens het schoonmaken van hun pootjes en vacht. Diverse schoonmaakproducten bevatten een bestanddeel dat zeer schadelijk is voor katten. Dit bestanddeel kan ernstige zweren en brandwonden in de mond veroorzaken, wat enorm veel pijn doet. Zelfs kleine hoeveelheden kunnen al verstrekkende gevolgen hebben.

Groene aanslag reiniger

Ernstige symptomen na aanraking met reiningsmiddel

Wanneer een kat in aanraking komt met dit reinigingsmiddel, kunnen symptomen zoals overmatig kwijlen en een gezwollen tong optreden. Bovendien kan een brandwond in de mond leiden tot een nare lucht. Dit maakt dat de kat geen trek meer heeft of door de pijn en verwondingen niet meer kan eten.

In het geval je vermoedt dat je kat dit schoonmaakmiddel heeft ingeslikt, is het raadzaam om onmiddellijk contact op te nemen met een dierenkliniek. Het is niet aan te raden de kat te laten braken omdat dit de geïrriteerde plekken opnieuw blootstelt aan de schadelijke stof. Behandeling richt zich voornamelijk op het verlichten van de symptomen. De kat zal pijnmedicatie ontvangen, mogelijk ook medicijnen om de zwelling te verminderen, en in ernstige gevallen wordt een voedingssonde ingebracht. Zo krijgt de kat voeding via de neus, wat de genezing van de mond ten goede komt.

 

 

Reinigingsmiddel tegen groene aanslag kan dodelijk zijn voor katten

In extreme gevallen, wanneer een kat een te grote hoeveelheid binnenkrijgt, kunnen de gevolgen zo ernstig zijn dat de meest humane optie is om de kat te laten inslapen. Dit is dan de meest barmhartige keuze voor het dier.

 

Lees ook: Mag je hond watermeloen?

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase