Paarden chippen

Paarden chippen! Heb jij een paard en heb jij je geliefde viervoeter al gechipt?

Paarden zijn meer dan huisdieren; ze zijn onze vrienden, atleten en familie. Laten we ervoor zorgen dat ze altijd veilig en beschermd zijn. Overweeg om je paard te laten chippen en deel deze informatie met andere paardenliefhebbers. Samen kunnen we voor onze geliefde dieren zorgen en hun welzijn bevorderen! Maar waarom chippen we ze?

Paard chippen
europetnet

Je paard komt terug in binnen en buiteland

PetBase is aangesloten bij Europetnet! Europetnet zet zich in om huisdier door heel Europa weer terug te krijgen bij zijn thuis. Dit zorgt ervoor dat je huisdier bij vermissing ook op te sporen is door heel Europa!

Paard chippen

Waarom zou je je paard laten chippen?

  • Identificatie: Stel je voor dat je paard ontsnapt (het gebeurt zelfs bij de beste ruiters!). Met een microchip kunnen de autoriteiten snel en gemakkelijk je paard identificeren en naar huis terugbrengen.

  • Paarden worden helaas soms gestolen. Een microchip maakt het moeilijker voor dieven om je paard onopgemerkt te verkopen, waardoor de kans groter wordt dat je je trouwe metgezel terugkrijgt.
 

Hoe werkt het paarden chippen?

Een paardenmicrochip is een klein, passief apparaatje dat onder de huid van je paard wordt geplaatst. Het bevat een uniek identificatienummer dat met speciale scanners kan worden gelezen. Geen zorgen, het is absoluut pijnloos voor je paard, vergelijkbaar met een vaccinatie.

Registreer je paard bij PetBase

Jorn - team PetBase

“Bij PetBase kan jij je paard binnen 3 simpele stappen levenslang registreren. Met een eenmalige betaling vanaf 7,50 is je huisdier ook meteen geregistreerd bij EuroPetNet. Hierdoor is je huisdier bij vermissing in binnen en buitenland terug te vinden. “

huisdier registreren

Hoe kun je dit voor je paard krijgen?

  • Dierenarts: Neem contact op met je dierenarts om te bespreken of een microchip geschikt is voor jouw paard.
  • Registratie: Zodra de chip is geplaatst, moet je je paard registreren bij een erkende database. Zo kan de informatie altijd worden bijgewerkt en bijgehouden.
  • Onderhoud: Vergeet niet om de contactgegevens in de database bij te werken als je verhuist of van eigenaar verandert.

 

Slotgedachten

Paarden zijn meer dan huisdieren; ze zijn onze vrienden, atleten en familie. Laten we ervoor zorgen dat ze altijd veilig en beschermd zijn. Overweeg om je paard te laten chippen en deel deze informatie met andere paardenliefhebbers. Samen kunnen we voor onze geliefde dieren zorgen en hun welzijn bevorderen!

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen