Wordt 2023 jouw jaar?

Wordt 2023 jouw jaar? Het jaar goed beginnen met je lieve knuffeldier. Wij geloven erin dat 2023 een prachtig jaar gaat worden maar hoe denk jij daar over? 

2023 zit weer vol met kansen. Maar laten we om te beginnen eerst een doel stellen. Het doel van PetBase in 2023 is om nog meer leuke diereneigenaren te mogen helpen en te mogen zorgen dat er nog meer huisdieren weer terug komen thuis. Voor ons is dat een heel mooi doel want zo is PetBase ook ontstaan. De reden dat wij ons werk doen is om jullie een last te ontnemen.

Wij geloven dat 2023 een prachtig dierenjaar gaat worden. Vol met prachtige dagen waar je er lekker op uit kan gaan met je harige knuffeldier! Maar misschien ook wel een jaar dat er weer veel nieuwe huisdieren bij gaan komen. Zit jij er over na te denken om je gezin uit te breiden met een nieuw of extra huisdier? Dan willen wij jou graag introduceren bij PetBase! Met onze handige pagina’s kan jij gemakkelijk je huisdier registreren bij ons. 

Weet je nog niet hoe het werkt? Lees dan vooral verder!

Hoogtepunt 2022
Blauwe stip
gegevens wijzigen
fokker registreren

Waarom kiezen voor PetBase?

Je huisdier registreren bij PetBase

Bij PetBase kan je makkelijk en snel je huisdier registreren. Onze databank is er een die door de overheid wordt aangewezen. Doordat wij zijn aangesloten bij Europetnet is je huisdier op te sporen door heel Europa! Je beheert je eigen gegevens en kan met ons plus-account makkelijk een foto koppelen. Hoe makkelijk wil je het hebben? 

Door bij PetBase je gechipte huisdier te registreren ben jij er zeker van dat desbetreffende hulpverleners altijd bij de thuis gegevens van je huisdier kunnen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat jij zonder zorgen elke nacht kan slapen. 

Wil jij je huisdier registreren? Dit kan je zelf makkelijk binnen 4 stappen doen. Maar in de meeste gevallen heeft de dierenarts, het dierenasiel of de fokker al een eerste aanmelding voor je gedaan. Check dus even goed je email of ze dit al hebben gedaan. Geen email maar je hebt wel het chipnummer? Dan kan je zelf aan de slag!

Laten wij jou even helpen.

Huisdier registreren
Katten registreren

Je kat registreren

Het is een hele slimme keuze door je kat te chippen en registreren bij een door de overheid erkende dierendatabank. Door deze combinatie kan jij elke nacht met een gerust hart slapen als je geliefde kat in de avond niet meer thuis komt. 

Wil je meer lezen over het registreren van je kat? Lees het op de volgende pagina:

honden registreren

Je hond registreren

Sinds 2013 is het verplicht voor alle honden om binnen 14 dagen na aankoop de chip te registreren bij een door de overheid erkende dierendatabank. Door de registratie kunnen alle dierenhulpinstanties terugvinden van wie de hond is en waar hij thuishoort als je hond helaas vermist is geraakt.

Meer lezen over het registreren van je hond? Lees het op de volgende pagina: 

Hoogtepunten

Andere huisdieren registreren

Naast een kat of hond zijn er genoeg andere huisdieren die ook gechipt en geregistreerd kunnen worden. Deze huisdieren zijn namelijk net zo belangrijk om te registreren! 

Het registreren van een andere huisdieren is heel simpel bij PetBase. Het verschilt niet veel met dat van één hond of kat. Lees via de onderstaande link verder over het registreren van je huisdier:

Blauwe stip
Blauwe stip
Chippen
Blauwe stip
Registreren

Nest aanmelden

Ben je dierenarts of fokker en wil je een compleet nest registreren? Binnenkort kan dat ook bij PetBase!

Het chippen en registreren van katten en honden is belangrijk, voor honden is het zelfs verplicht. Bij PetBase is het mogelijk om een nest in één keer aan te melden, dit bespaart veel tijd. Snel en eenvoudig!

Volgens de Europese wetgeving is de fokker de eerste eigenaar en is verplicht het nest te laten chippen én registreren (geldt alleen voor honden). Zodra het dier een nieuwe eigenaar heeft, is het eenvoudig om het dier over te schrijven op een nieuwe naam.

Penning bestellen

Wil je dat je huisdier snel weer bij je teruggebracht kan worden als het verloren is geraakt? Bij PetBase kan je een penning kopen voor verschillende soorten huisdieren, zoals honden en katten. De penning kan aan de halsband bevestigd worden, zodat duidelijk is dat je huisdier geregistreerd staat bij PetBase. 

Als de chip met een reader gelezen wordt, kunnen jouw gegevens direct opgezocht worden via de website. Er is een kleine penning met een diameter van 20 mm beschikbaar voor katten, poezen en kleine honden, en een grote penning met een diameter van 28 mm voor honden. Op de voorkant van de penning staat de tekst “Ik ben gechipt”, en op de achterkant staat het internetadres van PetBase: “www.petbase.eu“.

Deze penning is verkrijgbaar voor slechts €5,99 per stuk, inclusief btw, verzendkosten en splitring.

honden penning

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase