Steeds vaker ontbreekt de registratie van huisdieren

De dierenambulance Noord-Kennemerland treft veel gechipte dieren aan die niet zijn geregistreerd. Daarom roepen ze iedereen op om te controleren of je gechipte huisdier wel geregistreerd is. In de meeste gevallen denken de eigenaren van de gechipte dieren dat de registratie vanzelf gaat. Dit is helaas niet het geval. 

 

Waarom chippen?

Elke dag raken er veel huisdieren vermist. Om deze dieren weer snel en veilig thuis te krijgen is het chippen van je huisdier van groot belang. Het zorgt er namelijk voor dat er kan worden achterhaald waar de thuis adres is van het dier. 

Voor honden is dit al sinds 2013 verplicht. Voor alle andere dieren is dit nog niet verplicht maar wordt wel sterk aangeraden. 

Registratie ontbreekt nog regelmatig

Registratie huisdier

Helaas is het enkel laten chippen van je huisdier niet voldoende. Om te zorgen dat het thuis adres van het dier kan worden teruggevonden is een registratie van belang. De registratie wordt gedaan in een door de overheid erkende dierendatabank, zoals PetBase. De chip bevat een chipnummer. Dit chipnummer wordt gekoppeld aan een registratie waarin alle gegevens staan die nodig zijn. 

De gegevens kunnen op ieder moment gratis worden gewijzigd. Let er wel op dat dit op tijd wordt aangepast zodat alle gegevens up-to-date blijven. Als dit niet het geval is en het dier wordt gevonden dan kunnen ze je alsnog moeilijk bereiken.

Twijfel of je dier is geregistreerd?

Het kan natuurlijk dat je niet zeker weet of je huisdier is geregistreerd. Om dit goed te controleren kan je via hier het chipnummer invoeren en krijg je te zien of hij ergens is geregistreerd. Als hij is geregistreerd krijg je ook te zien bij welke databank. 

Registratie ontbreekt nog

Het registreren van huisdieren

Na het chippen van je huisdier is het laten registreren uiterst belangrijk. Zonder registratie heb je helaas niks aan de chip. De eerste aanmelding bij een door de overheid erkende dierendatabank zal de fokker, dierenarts of het dierenasiel doen. 

Klik op de onderstaande knop om meer te lezen over de registratie van huisdieren.

en_GBEnglish

Login

Team PetBase