GPS-trackers voor huisdieren

In een wereld waar het welzijn van onze huisdieren centraal staat, komt de opkomst van GPS-trackers (zoals GPS-tracker en AirTag) als een zegen voor huisdiereigenaren. Bij PetBase begrijpen we het belang van deze technologie in de bescherming van onze geliefde viervoeters.

*Een GPS tracker kan niet in een chip.

Voorkomen van Vermissingen

Vermissingen van huisdieren kunnen een hartverscheurende ervaring zijn. Dankzij GPS-trackers wordt het opsporen van jouw vermiste kat of hond aanzienlijk vergemakkelijkt. Deze kleine, draagbare apparaten kunnen aan de halsband van jouw huisdier worden bevestigd, waardoor je real-time locatiegegevens ontvangt. Dit betekent dat in het ongelukkige geval dat jouw pet missing  raakt, je de locatie snel kunt achterhalen en jouw geliefde vriend veilig thuis kunt brengen.

GPS-tracker huisdier

GPS-tracker bij je kat als hulpmiddel

Het is belangrijk te benadrukken dat deze technologie dient als een hulpmiddel en niet als een vervanging voor traditionele veiligheidsmaatregelen, zoals microchips. De combinatie van een microchip en een GPS-tracker biedt een robuuste oplossing voor het veilig houden van jouw huisdier.

 

Realistische Verwachtingen van je GPS-tracker

Hoewel GPS-trackers een fantastische uitvinding zijn, is het essentieel om realistische verwachtingen te hebben. Net als elk technologisch apparaat, kunnen ze defect raken of beschadigd worden. Dit betekent dat ze niet altijd een 100% garantie kunnen bieden op het terugvinden van jouw huisdier. Regelmatig onderhoud en het controleren van de batterijstatus zijn belangrijke stappen om de effectiviteit van de tracker te waarborgen

Airtag halsband kat

Één van de mogelijkheden is een airtag. Een Airtag halsband is een slimme combinatie van een traditionele halsband met een geïntegreerde Airtag, een compact tracking-apparaatje ontwikkeld door Apple. Deze technologie maakt gebruik van Bluetooth en ultra-breedband technologie om de locatie van de kat nauwkeurig te volgen. Het biedt katteneigenaren de mogelijkheid de kat te volgen.

bol.com | ‘airtag kat’

 

GPS-tracker

Een GPS-tracker is een klein apparaat dat gebruikmaakt van het Global Positioning System (GPS) om de locatie van een object of individu te bepalen en te volgen. Voor huisdieren wordt de tracker meestal bevestigd aan de halsband of geïntegreerd in een speciaal ontworpen halsband. Dit stelt eigenaren in staat om de exacte locatie van hun huisdier te volgen via een smartphone-app of webplatform. Doe dit bijvoorbeeld via:

https://tractive.com/nl/

en_GBEnglish

Login

Team PetBase