Dierenleed in Nederland

Dierenleed, een gevoelig onderwerp voor alle dierenliefhebbers. Helaas komt het nog vaak genoeg voor in Nederland, Dieren die worden geschopt, geslagen, worden opgesloten in een veelte kleine kooi of slecht, beschimmeld voer krijgen. Je nachtmerrie wordt werkelijk.

Dierenleed, een gevoelig onderwerp voor alle dierenliefhebbers. Helaas komt het nog vaak genoeg voor in Nederland, Dieren die worden geschopt, geslagen, worden opgesloten in een veelte kleine kooi of slecht, beschimmeld voer krijgen. Je nachtmerrie wordt werkelijkheid.  

Nederland staat in de top 10 landen waar het meeste dierenleed voorkomt. Sterker nog, we staan zelfs op de 4e plaats. Er komen vreselijke dingen voor in Nederland die maar een klein deel weet. denk hierbij aan: een levend schaap slachten, levend kalf slachten, varkens levens in heet waterbad, halsslagaders kalf pas na 4 pogingen doorgesneden, dieren worden met een scherpe punt geprikt en door slachthuis gesleept, Dieren met ontstekingen aan hun poot op een betonnen vloer laten staan, varken kan niet meer staan, stallen die te glad zijn. Dit zijn allemaal voorbeelden van erge dierenleed wat voorkomt in Nederland.

Ook komt het voor bij huisdieren. Zo worden ze ondervoed, krijgen ze geen medische hulp waar nodig, worden ze niet ingeënt, worden ze geslagen of geschopt, opgesloten in een te kleine kooi, worden honden niet uitgelaten. Het welzijn van elk dier is belangrijk, zo ook die van honden en katten. Zo is het belangrijk om te letten op de voeding, verzorging, huisvesting en behandelingen van het dier. Omdat wij mensen de enige zijn die dit voor het dier kunnen doen, zijn wij verantwoordelijk. 

In de Nederlandse wet zijn duidelijk regels gemaakt omtrent dieren, voor het belang van het welzijn van dieren die in het bijzonder gehouden worden voor de mens. Artikel 2.1 gaat over dierenmishandeling, ook wel genoemd dierenleed. Hierin wordt duidelijk uitgelegd wat er niet is toegestaan en waar elke eigenaar zich aan moet houden.

Mocht u doorhebben dat er een dier wordt mishandeld, twijfel niet een maak een melding bij de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) of LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) . 

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase