voordelig registreren voor asielen

Voordelig registreren voor asielen!

Waarom kiezen voor een dier uit een asiel?

Asielen zitten vol met honden en katten. Grotendeels zijn dit honden en katten die vermist zijn en helaas nooit meer terug gaan naar hun vorige baasje. Het asiel biedt deze dieren tijdelijk een huis totdat iemand anders dit dier graag een nieuw thuis wilt geven. Door een asieldier te nemen, help je ook andere dieren. Je zorgt er namelijk voor dat er weer een plekje vrij komt voor een nieuw dier dat ook op straat leeft. Daarnaast zorg je er ook voor, dat het asiel niet overvol raakt en het personeel (wat voornamelijk vrijwilligers zijn) wat minder werkdruk geeft.

Naast dat je ervoor zorgt dat er weer een extra plekje vrij komt en de werkdruk van het personeel verlaagt, geef je het dier een tweede kans. Veel huisdieren die in het asiel terechtkomen, hebben namelijk al heel wat achter de rug. Door het een nieuw warm thuis te geven, zorg je dat het dier nog een fijn leven kan krijgen.

Illegale handel voorkomen

Op het moment dat je ervoor kiest om uit een dierenasiel een dier te nemen, zorg je er ook voor dat een deel illegale handel wordt voorkomen. Je weet nooit wat je aantreft als je op het internet gaat zoeken naar een dier. Een illegale fokker is tegenwoordig moeilijk te onderscheiden van een serieuze fokker. De kans dat je uiteindelijk een dier hebt waarvan de fokker het welzijn niet zo belangrijk vindt, is dus helaas nog steeds aanwezig. Naast dat je ervoor zorgt dat er weer een nieuw plekje vrijkomt en de werkdruk van het personeel verlaagt, geef je het dier een tweede kans. Veel huisdieren die in het asiel terechtkomen, hebben namelijk al heel wat achter de rug. Door het een nieuw warm thuis te geven zorg je dat het dier nog een fijn leven kan krijgen.

Zijn dierenasielen wel veilig?

In een asiel lopen grote groepen dieren rond. Hierdoor is de kans groter, dat er een ziekte verspreid wordt. Om dit te voorkomen worden alle dieren meteen bij binnenkomst gecheckt of ze gevaccineerd zijn. Mocht dit niet het geval zijn, krijgen ze alle vaccinaties die ze nodig hebben, waardoor je zeker bent dat het beschermd is tegen verschillende ziektes.

PetBase helpt asielen!

Om asielen te helpen, heeft PetBase een speciaal aanbod voor dierenasielen. Met dit aanbod willen wij alle dierenasielen in Nederland zo goed mogelijk helpen. Door dit aanbod kan dit zonder al teveel budget. 

Benieuwd hoe onze PetPoint regeling in elkaar zit? Bekijk dit op onze support-siteHeb je een asiel en maak je nog niet gebruik van dit aanbod? Mail dan met ons support-team!

Info@PetBase.eu

nl_NLDutch