Waarom registreren bij PetBase?

Met een gebruiksvriendelijk platform biedt PetBase de perfecte oplossing voor het registreren van (huis)dieren. Het registratieproces verloopt snel en eenvoudig in slechts drie stappen, waarna alle informatie overzichtelijk wordt weergegeven in één account.

Bovendien kunnen eigenaren gratis gegevens wijzigingen aanbrengen in hun account en is het mogelijk om huisdieren door heel Europa op te sporen via Europetnet.

Jaar ervaring
0
Huisdieren geregistreerd
0 +
Professionals
0 +
Klantbeoordelingen
0 +

Waarom je huisdier registreren?

Je hebt er waarschijnlijk al maanden naar uitgekeken maar dan is het nu toch echt gebeurd of komt het binnenkort. Je breidt je gezin uit met een lief huisdier. Dit zal een hele leuke tijd worden, maar in het begin hangen er ook veel verantwoordelijkheden aan. Hier gaan wij jou mee helpen!

Het is slim om je huisdier te chippen en registreren bij een door de overheid erkende dierendatabank. Door je huisdier te chippen en te registreren zorg je ervoor dat zijn thuis kan worden achterhaald als hij vermist raakt. Jij bepaalt welke gegevens er gevonden kunnen worden. De opgegeven gegevens kan je altijd veranderen. Dit doen wij kosteloos om ten alle tijden te zorgen dat de gegevens actueel blijven om het thuisadres weer te kunnen vinden van je huisdier.

Regelgeving honden chippen en registreren

Sinds 2013 moeten alle honden die in Nederland geboren of geïmporteerd zijn, worden gechipt en geregistreerd. Dit is een wetgeving die is ingevoerd om kwaadwillende fokkers en handelaren tegen te gaan. Deze fokkers en handelaren verkopen vaak zieke honden met vervalste papieren.

Het is daarom belangrijk om bij aankoop van een pup altijd te controleren of deze een geldige chip en paspoort heeft. Het chippen van een hond moet al vrij snel plaatsvinden na de geboorte of import. Na geboorte in Nederland, moet de hond binnen 7 weken worden gechipt. Bij import moet dit binnen 14 dagen na aankomst in Nederland gebeuren.

In beide gevallen moet er ook een registratie bij een erkende dierendatabank komen, zoals PetBase. PetBase is een van de door de overheid erkende dierendatabanken. Het registreren van je huisdier is belangrijk na het chippen, zonder registratie heeft de chip helaas geen nut.

regels huisdier registreren

Je huisdier registreren bij PetBase

Bij PetBase kan je makkelijk binnen 4 stappen je dier registreren. Lees hieronder de enkele stappen die je moet doen:

Hoe zet je jouw huisdier op je naam?
Als je al een account hebt dan log je rechtsboven in op je account. Heb je nog geen account? Klik dan rechtsboven op de knop registreren. Op het moment dat je bent ingelogd op je account klik je links op de knop ‘huisdier toevoegen’. 

Met het chipnummer (15 cijfers) en overdrachtscode (begint met pb-) of formuliernummer is dan het dier gemakkelijk op je naam te zetten. Na de betaling van het pakket (7,50 standaard of 15,00 plus) is alles eenvoudig direct en veilig geregistreerd in onze databank. 

Gemiddeld is er slechts 3 minuten nodig om een account aan te maken en je hond te registreren

Wij melden deze direct door naar de Centrale Databank voor Dieren van de RVO zodat je aan alle wettelijke verplichtingen voldoet.

BASIS REGISTRATIE

7
50
Eenmalig
  • Registratie voor vermist en gevonden
  • Levenslange registratie
  • Direct geregistreerd
  • Portaal voor de overheid (RVO)

PLUS PAKKET + REGISTRATIE

15
00
Eenmalig
  • Upgrade van het basis pakket
  • Onderdelen beschikbaar voor alle dieren in het account
  • Vakantie- & verhuisservice
  • Uitgebreide gegevens
  • Foto koppelen
Beste keus
nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase