Verwaarloosde pups meegenomen door LID

Afgelopen week heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), in samenspraak met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), vijf pups (een mix van herdershond en hazewind) meegenomen bij een hondenfokker in de gemeente Heeze-Leende.

De puppy’s vertoonden symptomen van diarree en hadden opgezwollen buikjes als gevolg van een ernstige worminfectie. De onwillige handelaar stond al enkele malen geregistreerd met overtredingen bij de RVO vanwege ontoereikende zorg voor zijn dieren. De kosten voor het transport, verblijf en de (medische) verzorging van de in bewaring genomen pups zullen worden verhaald op de fokker door de RVO. Zodra de dieren gezond zijn, zullen ze door het opvangcentrum opnieuw worden geplaatst.

Dierenbescherming
Verwaarloosde pups
© Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Herinspecties

De fokker heeft al meerdere boetes ontvangen van de rijksdienst, vanwege het ontbreken van verplichte bewijzen van vakbekwaamheid en een gezondheidsprotocol. Op zijn locatie bevinden zich momenteel zes volwassen honden en twee pups, die zich in goede conditie bevinden. In de komende periode zal de man regelmatig bezoeken krijgen van de LID om de dieren opnieuw te inspecteren en om de fokker te controleren op het vereiste papierwerk.

 

Identificeer onbetrouwbare handelaren

Als je zelf op zoek bent naar een puppy en overweegt deze bij een handelaar of fokker aan te schaffen, is het verstandig om voorafgaand aan je bezoek de betrouwbaarheid van de handelaar in te schatten. Onze checklist voor het herkennen van foute puppyhandel kan je hierbij ondersteunen.

 

Meld dierenleed

Achter veel voordeuren in Nederland Schuilt Dieren- en meldenleed. Meld dierenleed! Bel het landelijke meldpunt 144.

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase