Mag je konijn paprika?

Veel mensen vragen zich af of je paprika aan je konijn mag geven. Paprika valt onder de groentes die konijnen mogen hebben, maar er zijn wel wat punten waar je op moet letten.

Konijnen houden van groentes, maar er zijn groentes die konijnen niet mogen hebben. Veel mensen vragen zich af of je konijn paprika mag. Het antwoord op die vraag is: Dat mag! Paprika kan je zonder zorgen aan je konijn geven. Zowel de rode, groene en de gele zijn goed voor je konijn. Let er wel bij op dat je de pitjes en het takje eruit haalt, dit is wel slecht voor het konijn!

Net als veel andere soorten groentes heeft paprika geen nadelig effect op je konijn. Paprika is rijk aan vezels en andere voedingsstoffen waardoor het amper calorieën bevat. Hierdoor is het voor je konijn een verantwoordelijke snack. Dit betekent alleen niet dat je veel paprika kan geven! Bij teveel paprika kan je konijn diarree krijgen, maar hoeveel is dit? Een klein handje met reepjes paprika kan niet kwaad. Probeer het bij een halve paprika per dag te houden voor een volwassen konijn. De rode en de gele paprika’s bevatten veel suikers, probeer dus vaak af te wisselen met de oranje.

Toch kunnen konijnen ook al van een klein stukje paprika diarree krijgen. Dit is een teken dat het diertje niet tegen paprika kan. Begin daarom met kleine stukjes van dezelfde kleur om te zien of hij ervoor allergisch. Als er geen diarree ontstaat dan kan je rustig de hoeveelheid verhogen, doe dit alleen niet te snel.

Let op! De paprikaplant is wel slecht voor konijnen. Deze plant bevat de stof solanine wat heel slecht is voor dieren waaronder konijnen. Let daarom goed op dat je het steeltje altijd verwijdert voordat je het aan je konijn geeft.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase