Chippen en registreren van een fret

Fretten zijn geliefde huisdieren die steeds populairder worden. Het chippen en registreren van fretten is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat ze veilig en gezond blijven. In dit artikel bekijken we waarom fret chippen belangrijk is, hoe het proces werkt, en waarom het registreren van je fret van vitaal belang is.

Het chippen van een fret biedt eigenaren gemoedsrust. Een chip is een klein apparaatje ter grootte van een rijstkorrel dat onder de huid wordt ingebracht. Het bevat een unieke identificatiecode die kan worden uitgelezen met een speciale scanner. In geval van vermissing kan een gechipte fret snel worden geïdentificeerd en herenigd worden met zijn eigenaar.

Fretten chippen en registreren
fretten chippen en registreren

Chipproces van een fret

Fret chippen is een eenvoudige en vrijwel pijnloze procedure. De chip wordt ingebracht met behulp van een injectienaald en vereist geen verdoving. De chip wordt meestal tussen de schouderbladen geplaatst. Het hele proces duurt slechts enkele minuten en wordt vaak gedaan tijdens een regulier bezoek aan de dierenarts.

Voordelen van Fret Chippen

Naast het vergroten van de kans op hereniging na vermissing, biedt het chippen van fretten andere voordelen. Het is bijvoorbeeld vereist voor internationaal reizen. Landen stellen vaak eisen aan het chippen van dieren om de verspreiding van ziekten te voorkomen. Door je fret te laten chippen, ben je dus goed voorbereid op je reis.

Fret Registreren

Na het chippen is het cruciaal om je fret te registreren bij Dierendatabank PetBase. De registratie zorgt ervoor dat de contactgegevens van de eigenaar gekoppeld zijn aan de identificatiecode van de chip. In geval van vermissing kunnen dierenartsen, asielen en andere instanties de chip uitlezen en contact opnemen met de eigenaar.

Fret chippen en registreren zijn essentiële stappen in de zorg voor je huisdier. Het vergroot niet alleen de kans op hereniging na vermissing, maar is ook vereist voor internationaal reizen. Door deze procedures te volgen, draag je bij aan het welzijn en de veiligheid van je geliefde fret.

fretten chippen en registreren

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase