Ernstig verwaarloosd hondje aangetroffen in woning in Woerden

Met zwarte, kleverige klompen haar sleepte de eigenaar het hondje, doordrenkt van urinegeur, met zich mee. Het arme dier kon nauwelijks meer lopen, en zijn oogjes waren verborgen achter een dikke laag haar. Dit is te zien op beelden van de Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), die het hondje onmiddellijk in beslag heeft genomen.

Samen met de politie betrad de inspecteur vorige week donderdag de woning in Woerden. De bewoonster was thuis, en volgens berichten rook het hele huis naar ammoniak. De Inspectiedienst geeft aan geschrokken te zijn van wat ze aantroffen. “Dergelijke ernstige gevallen komen niet vaak voor,” meldt de inspectiedienst.

erg verwaarloosde hond
Afbeelding: LID

2.5 kilo lichter na scheren van de vacht

Een vervilte vacht kan leiden tot ernstige complicaties, zoals huidontstekingen, gepaard gaand met jeuk en pijn. Na het scheren van de vacht bleek het hondje bijna tweeënhalve kilo lichter te zijn. Op dit moment ontvangt het dier verdere zorg in een opvangcentrum.

De politie onderzoekt de zaak verder, waarna het Openbaar Ministerie beslist over eventuele strafrechtelijke vervolging. De bewoonster is al opgedragen de urinegeur in de woning te verbeteren. Als dit niet gebeurt, zullen er ernstige maatregelen volgen, en bestaat de mogelijkheid dat haar twee katten – die wel in goede conditie verkeren – in beslag worden genomen.

Foto: LID

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase