De voordelen van het chippen van dieren

Het chippen van dieren wordt steeds populairder en steeds meer dierenbezitters kiezen ervoor om hun huisdieren te laten chippen. Het is belangrijk om te weten waarom chippen van dieren en registratie van deze chips belangrijk zijn.

 

Voordelen van het chippen van dieren

Een van de belangrijkste voordelen van het chippen van dieren is dat het kan helpen om verloren of gestolen dieren terug te vinden. Een chip bevat een uniek identificatienummer dat kan worden uitgelezen met een speciale scanner, waardoor de eigenaar van het dier kan worden geïdentificeerd. Dit kan helpen om het dier snel terug te brengen naar huis.

Een ander voordeel van het chippen van dieren is dat het kan helpen om de handel in gestolen dieren tegen te gaan. Als een dier eenmaal gechipt is, kan het niet zonder sporen worden doorverkocht. Dit maakt het voor dieven veel moeilijker om gestolen dieren te verhandelen.

voordelen van een chip
voordelen van een chip

Waarom registratie van chips essentieel is

Om een chip effectief te laten werken, is registratie van de chipgegevens van groot belang. Als de gegevens van de chip niet worden geregistreerd, kan een gevonden dier nog steeds niet terug bij zijn eigenaar komen. Het is daarom belangrijk om de gegevens van de chip te laten registreren bij een dierendatabank.

 

Registratie bij PetBase

PetBase is een voorbeeld van een dierendatabank waar registratie van chips mogelijk is. Bij PetBase kan een dierenarts of andere professionele chipper de chipgegevens van een dier invoeren in de database. De eigenaar van het dier krijgt vervolgens toegang tot de gegevens van het dier en kan deze op elk moment updaten.

Je huisdier registreren in 3 stappen!

Verplichte chipregistratie in Nederland

In Nederland is het inmiddels verplicht om honden te laten chippen en te registreren. De verplichting voor katten is in de maak. Het is aan te raden om ook andere huisdieren te laten chippen en registreren. Op deze manier vergroot je de kans dat je dier snel wordt teruggevonden als het ooit vermist raakt.

Conclusie

Het chippen van dieren biedt veel voordelen, zoals het makkelijker terugvinden van verloren dieren en het bestrijden van de handel in gestolen dieren. Het is echter belangrijk om de chipgegevens van het dier te registreren bij een dierendatabank, zoals PetBase, om de chip effectief te laten werken en je huisdier snel terug te kunnen vinden.

voordelen van een chip

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase