Het adopteren van een hond

Asiel hond adopteren

Adopteren van een hond
Een dierenasiel kan je helpen met het adopteren van een hond. Ze zullen rekening houden met hoe je woont, of je kinderen hebt en wat je levensstijl is. Hiervoor moet je een vragenlijst invullen en dan kunnen de medewerkers bepalen welke hond bij jou past. Het is altijd even wennen aan elkaar en het asiel kan je hierbij helpen.


Pup of oudere hond nemen?
Je hebt goed nagedacht en je wilt een hond adopteren. Dan moet je eerst bepalen of je voor een jonge hond of een oudere hond wilt gaan. Een jonge hond is vol energie en als je voor een pup kiest, moet je deze zelf opvoeden. Een oudere hond is wat rustiger en vaak zijn de basisregels al bekend en is de hond zindelijk.

 

Honden met een rugzakje
Soms is er een negatief beeld van een hond adopteren uit een asiel. Men denkt te snel dat het om probleemhonden gaat. Honden die iedereen bijten of alles kapot maken in huis. Maar er zijn meer redenen dat een hond in een asiel terecht kan komen. Niet alle honden hebben een rugzakje.

Waarom belanden honden in het asiel?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een hond in het asiel terechtkomt. Bijvoorbeeld als iemand in het gezin allergisch blijkt te zijn voor de hond. Ook kan het zijn dat iemand gescheiden is en de zorg voor de hond niet aankan. Of iemand krijgt gezondheidsproblemen. Geld kan ook een rol spelen, bijvoorbeeld als een hond speciaal voer nodig heeft wat zijn baasje niet kan betalen. In dat geval wordt de hond vaak afgestaan. Het zijn verdrietige situaties. Ook zie je dat oudere mensen verhuizen naar een verzorgingstehuis waar huisdieren niet welkom zijn en dan moet er een verdrietige keuze gemaakt worden. Medewerkers in het asiel zullen altijd eerlijk zijn over het verleden van de hond.

Hond adopteren

Het adoptieproces
Als je een hond wilt adopteren, begin je met een afspraak bij het asiel. Je vult het aanvraagformulier in en je wordt gebeld wanneer er een hond binnenkomt die bij jou past. Je wordt vervolgens uitgenodigd om kennis te maken met het dier. De medewerker van het asiel zal beoordelen of de hond bij je past. Soms wordt het aangeraden om de hond een paar keer in het asiel te ontmoeten voordat je hem mee naar huis mag nemen, zodat hij kan wennen. Als je al huisdieren hebt, zal er ook getest worden of ze goed samen gaan. Als alles goed klikt, mag je je nieuwe huisdier mee naar huis nemen.

Volg jij ons al op onze social media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vindt je dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase