Veelgestelde vragen eigenaar

Het wijzigen van je gegevens gaat via onze website, optie zoeken naar het chipnummer en dan inloggen via de knop ‘Inloggen en wijzigen’. Hier kom je in je persoonlijke PetBase account en kan je gratis al je gegevens wijzigen.

Uw hond of kat vermist melden is eenvoudig in PetBase. Zoek uw registratie op bij Chipnummer zoeken. Vul op deze pagina het 15 cijferige nummer op van de chip en klok op de knop ‘Zoeken’. Daarna ziet u uw diergegevens staan en klik dan op ‘Inloggen en wijzigen’. Heeft u een Mijn PetBase account dan kunt u via ‘Mijn dieren’ uw huisdier selecteren en daar uw vermist melding doen. Uitgebreide help kunt u vinden op onze support pagina

Een overdrachtscode is nodig om een registratie van een huisdier over te zetten op een nieuwe eigenaar. Ook wel verhuiscode genoemd en zonder deze code is het niet mogelijk om het dier op een andere houder / eigenaar te zetten. De oude eigenaar kan deze opvragen in de mijn.petbase.eu portal en deze aan de nieuwe eigenaar geven. Meer informatie kunt u vinden op de PetBase support portal.  

Registraties die voor 9 november 2021 zijn gedaan is een formuliernummer nodig. Registraties na deze datum kunnen werken met een Mijn PetBase account en hebben geen registratienummer meer nodig, dan werkt alles met een overdrachtscode. Zonder nummer of code kunnen er geen wijzigingen doorvoeren in de databank. 

Meer informatie over dit onderwerp kan je terugvinden op onze support site.

U kunt zelf aangeven dat een dier overleden is door het chipnummer op te vragen en in te loggen in uw persoonlijke PetBase account. Daar kunt u het dier als overleden afmelden in de databank.   

De chips worden gemaakt van biocompatibel glas (PetBase AnimalID) of plastic (Datamars / Virbac). Biocompatibel glas splintert niet, het verpulvert tot zand. Een chip in een dier kan door trauma eigenlijk niet beschadigen. Als er al sprake is van een lek, dan lekt er lichaamsvocht naar binnen in de chip. Er zit niets in de chip wat naar buiten kan lekken. Huidirritatie en allergische reactie zijn nog nooit waargenomen. 

Registraties in PetBase van voor 1 november 2021 hebben nog geen account. Dan heeft u nog een oude registratie en die kunnen inloggen met een chipnummer en registratienummer. Eenvoudiger is nog een Gratis account aanmaken bij mijn.petbase.eu en dan met het chipnummer en registratie nummer de hond of kat of andere dieren daar aan toevoegen.

Alle aanmeldende instanties, zoals dierenartsen, asielen , chippers en fokkers, melden uw gegevens elektronisch bij ons aan. Na elektronische aanmelding zijn uw gegevens direct opvraagbaar via onze website. Heeft u een huisdier die via een andere dieren databank is geregistreerd dan kunt u via deze dier aanmelden procedure deze alsnog aanmelden. 

Klik op gegevens wijzigen in het menu, log in met transponder- en registratie-/formuliernummer en geef uw voorkeur op. Uw persoonlijke gegevens worden alleen getoond als men zoekt op het 15-cijferig chip-/transpondernummer en wanneer u gekozen heeft voor vrijgave. Als u niet kiest voor vrijgave, dan worden de gegevens van de aanmeldende instantie getoond bij opvraging. Houd er rekening mee dat deze instantie alleen op bepaalde dagen en uren open kan zijn. Als u dus niet heeft gekozen voor vrijgave en het dier ‘s avonds of ‘s nachts gevonden wordt, bent u niet direct te benaderen!  

Een aanmelding bij één van de erkende databanken is voldoende.  Maar als u uw huisdier veilig en goed geregistreerd wilt hebben kunnen wij via een voorregistratie uw huisdier aanmelden bij PetBase. U ontvangt dan van ons de procedure om het dier in 5 minuten bij PetBase te registreren. Lees meer op de support pagina

De instantie die u standaard ziet bij het opvragen van een chipnummer is de instantie die de chip aangemeld heeft. Deze instantie is in het bezit van het originele registratieformulier. Desgewenst kunt u een andere instantie kiezen als u bijvoorbeeld van dierenarts veranderd bent. U kunt alleen kiezen uit de bestaande aanmeldende instanties, omdat alleen deze instanties toegang hebben tot het opvragen en wijzigen van registraties. Het kan dus zijn dat uw (nieuwe) dierenarts niet gekozen kan worden, in dat geval kunt u de standaard ongewijzigd laten. Als u gaat verhuizen is het belangrijk dat u zorgt dat uw nieuwe gegevens bij ons bekend zijn. Daarnaast kunt u de wijziging ook bij de vorige dierenarts doorgeven.  

Bij sterilisatie wordt het dier alleen onvruchtbaar gemaakt door de eileiders af te binden. In de praktijk echter, worden vrijwel altijd de eierstokken verwijderd. Er is dan, ook bij een vrouwtje, sprake van castratie. Soms wordt ook de baarmoeder (bijvoorbeeld bij een baarmoederontsteking) compleet verwijderd.

Als het dier is uitgeschreven, kunt u zonder problemen deze weer op naam van de nieuwe eigenaar inschrijven. Hiervoor heeft u het registratienummer of overdrachtscode nodig. De vorige eigenaar heeft ook een e-mail bij de uitschrijving ontvangen met dit registratienummer of overdrachtscode. Registreren gaat makkelijk, maak een account aan bijmijn.petbase.eu en voeg uw nieuwe huisdier toe via menu ‘Dier toevoegen’.

PetBase support site!

Om al onze klanten zo goed mogelijk te helpen hebben wij een aparte support site opgericht. Hier komen alle vragen in voor die wij krijgen. Staat jouw vraag hier dus niet tussen? Neem even een kijkje op onze support site. 

Heb je overige vragen die nergens benoemd staan? Neem dan gerust contact met ons op!