Veelgestelde vragen dierenarts

Elke dierenkliniek heeft een eigen UBN nummer gekregen. Dit nummer kunt u opvragen bij RVO en is nodig voor het bestellen van paspoorten en chips. Meer is te lezen op onze support pagina.

De ISO-normen 11784/85 vormen, in combinatie, de standaard voor elektronische dieridentificatie. ISO 11784 beschrijft de nummerstructuur (15-cijfers, eerste 3 zijn fabrikant- of landencode). ISO 11785 is het technisch concept van de chips. Alle chips die PetBase / Micpoint BV verkoopt voldoen aan deze normen.

U kunt uw registraties doen via onze website, maar ook direct vanuit steeds meer managementsoftware zoals Animana, Vetware, DAISY en VetBase. Na aanmelding zijn de gegevens direct oproepbaar via onze website.

Nee, niet alle dieren hebben een verplichting. Voor een hond of paard geldt een verplichting van 528 nummers.

In, onder andere, de Verenigde Staten wordt vaak gebruik gemaakt van FDX-A chipnummer. Een FDX-A chipnummer heeft een code van 10 tekens lang en bestaat meestal uit 9 cijfers en 1 letter. In Europa worden voor huisdieren altijd FDX-B chipnummers gebruikt. Deze chipnummer zijn op een vaste manier opgebouwd. Ze bestaan altijd uit 15 cijfers. De eerste drie cijfers zijn of een fabrikantnummer of een landencode. Fabrikantnummers beginnen altijd met een 9, bijvoorbeeld 945 voor FiveStar transponders. 

Meer lezen? Bekijk het op onze support site:

Als het chipnummer verkeerd is ingevoerd, kan deze niet zomaar aangepast worden. De registratie moet worden teruggetrokken via het prullenbakje in de registratie. op het moment dat de registratie is teruggetrokken kan er een nieuwe registratie worden gedaan.

Meer lezen? Bekijk het op onze support site:

Ja, alle huisdierachtige dieren kunnen geregistreerd worden in de databank. Een aantal andere voorbeelden zijn: ezels, fretten, knaagdieren, slangen, vogels etc.

Voor het uitreiken van een officieel EU dierenpaspoort in Nederland is voor honden een UBN nummer nodig. 

PetBase support site!

Om al onze klanten zo goed mogelijk te helpen hebben wij een aparte support site opgericht. Hier komen alle vragen in voor die wij krijgen. Staat jouw vraag hier dus niet tussen? Neem even een kijkje op onze support site. 

Heb je overige vragen die nergens benoemd staan? Neem dan gerust contact met ons op!