Week van de teek: bescherm je huisdier

Deze week staat in het teken van de Week van de Teek, een essentiële periode om stil te staan bij de gevaren die teken vormen voor je huisdieren. Nu de lente in volle gang is en de temperaturen stijgen, is het belangrijk dat je als huisdiereigenaar extra alert bent.

Teken zijn kleine, spinachtige parasieten die leven van het bloed van hun gastheren, zoals honden, katten en zelfs mensen. Een tekenbeet kan ernstige ziekten zoals de ziekte van Lyme en Anaplasmose overdragen, die zowel de gezondheid van dieren als mensen kunnen schaden.

Controleer je huisdier preventief

Het risico op een tekenbeet is groter als je huisdier tijd doorbrengt in gebieden met veel begroeiing of hoog gras. Daarom is het belangrijk dat je preventieve maatregelen neemt. Controleer je huisdier regelmatig op teken, vooral na een wandeling in natuurlijke omgevingen. Gebruik ook preventieve middelen zoals tekenbanden, sprays of maandelijkse behandelingen die je dierenarts kan aanbevelen.

Tijdens deze themaweek raden we je aan om je te verdiepen in de juiste methoden voor het verwijderen van teken. Onjuist verwijderen kan leiden tot complicaties en verhoogt het risico op infectie.

 

Meer informatie? Ga naar je dierenarts.

Voor meer informatie over hoe je je huisdier het beste kunt beschermen tegen teken, consulteer je dierenarts of bezoek onze website voor handige tips en adviezen.

Blijf waakzaam, zorg goed voor je dier en geniet veilig van de buitenlucht!

Lees ook: “Dierenlot: Chipplicht katten gaat ‘kat-kwijt-probleem zéker helpen oplossen!‘”

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase