Waar moet je op letten als je hond mee gaat in de auto?

Als hondeneigenaar ken je het als de beste. Je wilt eventjes een heerlijk wandeling maken op het strand of in het bos. Dan neem je bijna altijd wel je hond mee, die vindt dat ook super leuk! Je hond gaat dan even mee in je auto, maar waar moet je nou op letten? Er zijn een aantal aandachtspunten waar je goed op moet letten met het vervoeren van je hond.

Veel honden gaan in de kofferbak, maar je ziet ze ook op de achterbank. Op de achterbank is het belangrijk dat ook bij je hond de gordel om gaat. Bij een plotselinge rem-actie kan het zeer gevaarlijk zijn, het is niet alleen gevaarlijk voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers.

Voor het goed vastzetten van je hond op de achterbank wordt een hondentuigje aangeraden. Mocht je al een tuigje hebben dan kan je ook gemakkelijk enkel de hondenriem kopen. Deze hondenriem kan je gemakkelijk bevestigen aan de gordel in de auto. Je ziet ook geregeld dat honden in een bench of autokooi gaan achterin de auto. Dit is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Tijdens het rijden zijn er een aantal aandachtspunten waar je even goed op moet letten. Zorg dat de ramen dicht zijn tijdens het rijden, de rijwind kan oor of oogontstekingen veroorzaken. Zorg ten alle tijden dat je hond vast zit aan de riem of in een bench zit achterin. En als je stil staat zorg er dan voor dat nooit je hond achterlaat in de auto met warm weer, de hitte kan fataal zijn.

Als je op vakantie gaat check dan altijd even de regelgeving van het vervoeren van huisdieren in dat land.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase