Asielen registreren voordelig bij PetBase

Voor de dierenasielen

Begin met registreren:

Asielen: PetBase helpt ze

PetBase geeft je de mogelijkheid om tot 200 dieren gratis op naam van jouw asiel  of stichting te registreren. Pas op het moment dat het dier geplaatst wordt, worden de kosten doorberekend (in PetPoints). Aan asielen/stichtingen worden geen PetPoints voor niet wettelijk verplichte meldingen berekend tot 200 registraties op het account van het asiel of stichting. Vanaf 200 registraties geldt het normale tarief. Dit doen we omdat dierenasielen in Nederland fantastisch werk leveren! Ze helpen dieren in nood en zorgen voor ze. Dat verdient veel lof. 

Maar ze hebben ook wat administratief werk te doen, zoals het registreren van dieren en het maken van paspoorten en vaccinatieboekjes. Gelukkig wil Dierendatabank PetBase graag helpen met dit papierwerk. Zo kunnen de asielen zich meer richten op het redden en verzorgen van dieren.

asiel registreren
Jaar ervaring
0
Huisdieren geregistreerd
0 +
Professionals
0 +
Klantbeoordelingen
0 +

Tijd besparing door gebruik PetPoints

Wij, Dierendatabank PetBase, wilden af van het gebruik van de laatste papieren formulieren en helemaal digitaal gaan werken. Een PetPoint is een waarde-eenheid (ook credit genoemd). Met een PetPoint kan je een chipregistratie doen, een wettelijke doormelding naar de overheid (RVO) betalen of een paspoort registreren. Door ze vooraf in te kopen en in het account te zetten bespaar je geld en tijd. 

De eigenaar krijgt geen papieren bevestiging mee die ook door een volgende eigenaar gebruikt kan worden (onveilig), maar ontvangt een e-mail met daarin een bevestiging van de registratie. Elke registratie-bevestiging bevat nu automatisch een nieuwe overdrachtscode. De overdrachtscode wisselt bij elke nieuwe eigenaar, maar is ook tussentijds altijd opnieuw aan te maken. Hierdoor kan een oude eigenaar nooit meer wijzigingen aanbrengen na de overdracht. Dit is een grote verbetering van de privacy van de nieuwe eigenaar!

Petpoint

Nest aanmelding in één keer

PetBase biedt een nieuwe mogelijkheid voor dierenartsen en chippers om een compleet nest huisdieren in slechts twee stappen te registreren.

Bespaar veel tijd en zorg dat het hele nest huisdieren goed wordt geregistreerd voor vermist en gevonden. Het duurt gemiddeld slechts 2 minuten om een compleet nest te registreren.

Maak gebruik van onze unieke 4-in-1 registratie waarmee de geboortemelding, chip-aanbrengmelding, paspoortmelding en registratie voor vermist en gevonden in één keer goed geregeld worden.

Nest aanmelden

Bestel je gewenste producten in de webshop

In de webshop kan je eenvoudig jouw dierenpaspoort, of andere producten, aanvragen en laten maken. PetBase zorgt voor een correcte levering bij jouw dierenartsenpraktijk. Wens je meer informatie over het gereed maken van een dierenpaspoort? Of heb je vragen aan ons over de databank? Voel je vrij en neem contact met ons op via onze contactpagina. De medewerkers van PetBase zijn je graag van dienst.

Eenvoudig registratieproces voor asielen

Het PetBase registratiesysteem is een buitengewoon eenvoudige en effectieve oplossing die het asiel aanzienlijk zal helpen bij het besparen van kostbare tijd en het stroomlijnen van zijn werkzaamheden. Dit geavanceerde systeem is specifiek ontworpen om de registratie van dieren in het asiel snel, gemakkelijk en efficiënt te maken.

Een van de meest opvallende kenmerken van het PetBase registratiesysteem is de gebruiksvriendelijke interface. Het is ontworpen met het oog op eenvoud, zodat zelfs medewerkers zonder uitgebreide technische kennis er gemakkelijk mee kunnen werken. Het registreren van nieuwe dieren in het asiel is nu een kwestie van enkele eenvoudige stappen, wat resulteert in aanzienlijke tijdsbesparingen.

Kortom, het PetBase registratiesysteem zal het asiel aanzienlijk helpen om tijd en middelen te besparen. Met het eenvoudige interface en makkelijke registratieproces zal het de dagelijkse werkzaamheden stroomlijnen en de focus leggen op wat echt belangrijk is: de zorg voor en het welzijn van de dieren.

hond registreren kat registreren

Veelgestelde vragen voor asielen

Je kunt de registraties doen via onze website, maar ook direct vanuit steeds meer managementsoftware zoals Docasoft. Na aanmelding zijn de gegevens direct oproepbaar via onze website.

Het kan zinvol zijn om de beheerder of een van de medewerkers als chipper te laten erkennen in jullie professional PetBase account. Paraveterinairen worden onder de nieuwe wet automatisch gelijkgesteld aan chippers, maar alleen als ze geregistreerd zijn in het Diergeneeskunderegister. Ook hier geldt dat het adres van het opvangcentrum daarbij als werkadres in het Diergeneeskunderegister vastgelegd moet zijn.
Controleer ook of het UBN-nummer van het opvangcentrum bekend is of vraag het op bij RVO

Nee, niet alle dieren hebben een verplichting. Voor een hond of paard geldt een verplichting van 528 nummers.

Dit is mogelijk en zelfs kostenbesparend door eerst de dieren op naam van het asiel te plaatsen, maak als jullie deze nog niet hebben een professional PetBase account aan om de chipnumers aan te melden. Als een huisdier naar een nieuwe eigenaar gaat kunnen jullie het huisdier ook overzetten naar de nieuwe eigenaar.

Let op: PetBase geeft je de mogelijkheid om tot 200 dieren gratis op naam van jouw asiel of stichting te registreren. Pas op het moment dat het dier geplaatst wordt, worden de kosten doorberekend (in PetPoints).

Asiel en nog geen aanmeldende instantie? Klik hier voor aanmaken van een professional PetBase account en maak gebruik van ons digitaal startpakket

In, onder andere, de Verenigde Staten wordt vaak gebruik gemaakt van FDX-A chipnummer. Een FDX-A chipnummer heeft een code van 10 tekens lang en bestaat meestal uit 9 cijfers en 1 letter. In Europa worden voor huisdieren altijd FDX-B chipnummers gebruikt. Deze chipnummer zijn op een vaste manier opgebouwd. Ze bestaan altijd uit 15 cijfers. De eerste drie cijfers zijn of een fabrikantnummer of een landencode. Fabrikantnummers beginnen altijd met een 9, bijvoorbeeld 945 voor FiveStar transponders.

Meer lezen? Bekijk het op onze support pagina:

De ISO-normen 11784/85 vormen, in combinatie, de standaard voor elektronische dieridentificatie. ISO 11784 beschrijft de nummerstructuur (15-cijfers, eerste 3 zijn fabrikant- of landencode). ISO 11785 is het technisch concept van de chips. Alle chips die PetBase / Micpoint BV verkoopt voldoen aan deze normen.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan via de onderstaande knop de overige vragen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase