Hoe zorg je ervoor dat jouw kat zich nooit meer gaat vervelen?

Van oorsprong zijn katten gewend om constant in beweging te blijven en hun eigen eten te vangen. Het zijn dus echte jagers. Maar een huiskat krijgt zijn eten dagelijks voorgeschoteld en hoeft hier dus weinig voor te doen. Dit scheelt ze een hoop tijd en kunnen ze dus bijna de hele dag slapen. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om te zorgen dat je kat zich niet verveelt en actief blijft!

1. Een fictieve prooi

Laat je kat achter een fictieve prooi aan rennen. Gooi een speeltje weg waar hij achteraan kan rennen. Probeer wel de speeltjes af te willen zodat je kat het leuk blijft vinden.

2. laserlampje

Als je kat heel druk is kan je gebruik maken van een laserlampje. De kat gaat dan achter het lampje aan. Zorg er wel voor dat je je kat af en toe beloont met een snoepje. Het kan namelijk ook ergernissen opleveren omdat je kat de ‘prooi’ nooit echt kan vangen. 

3. voederpuzzel

Een voederpuzzel zorgt ervoor dat de kat door te spelen wat eten kan verdienen. Het daagt je kat uit te bewegen en het jaaginstinct van je kat zal naar boven komen. Het zorgt voor een leuke activiteit en je voorziet hem nog eens van wat lekkers!

4. krabpaal

Geef je kat de mogelijkheid om zich te bewegen in een krabpaal. Katten houden van verschillende hoogtes dus een krabpaal met verschillende hoogtes zal ervoor zorgen dat de kat zich niet gaat vervelen.

5. Speeltjes uit de natuur

Het niet laten vervelen van je kat hoeft natuurlijk niet duur te zijn. Katten houden namelijk erg van de natuur dus kastanjes, takjes, veren of gras vinden ze vaak erg interessant. Dit komt voornamelijk omdat het de geur van de natuurlijk met zich meeneemt.

6. Kartonnen dozen

Katten zijn dol op kartonnen dozen! Ze voelen zich hier veilig en kunnen hier heerlijk in nestelen.

Slaapgedrag van katten

Katten slapen enorm veel, maar toch zijn ze meestal enorm waakzaam. Maar waar komt dit door?

Als je zelf een kat thuis hebt dan weet je het als de beste, een kat slaapt enorm veel. Ze worden ook wel slaapkoningen genoemd. Dit komt omdat ze gemiddeld 18 uur per dag slapen. Dit verschilt natuurlijk wel per leeftijd. Op jongere leeftijd hebben ze minder slaap nodig dan als ze ouder worden. 

nl_NLDutch

Inloggen