Veelgestelde vragen asiel

U kunt uw registraties doen via onze website, maar ook direct vanuit steeds meer managementsoftware zoals Docasoft. Na aanmelding zijn de gegevens direct oproepbaar via onze website.

Nee, niet alle dieren hebben een verplichting. Voor een hond of paard geldt een verplichting van 528 nummers.

Er wordt nooit zomaar een registratie uit onze databank verwijderd. Mede omdat er koppelingen naar ons zijn vanuit EPN, Petmaxx en SDGN op dit chipnummer. Voor een wijziging is altijd een formuliernummer nodig. Dit formuliernummer kan heel eenvoudig door de geregistreerde eigenaar worden opgevraagd. Hoe dat werkt staat in deze veelgestelde vragen onder Eigenaar.

Het registratie-/formulier-nummer kan vaak ook worden achterhaald via de aanmeldende instantie die bij de registratie vermeld staat. Klik voor deze gegevens op Chipnummer zoeken. Dierenartsen en -asielen kunnen bij ons de gegevens wijzigen door onze registratieformulieren te gebruiken. Asielen kunnen hiervoor eenmalig ons startpakket aanvragen. Daarna zijn via onze webshop nieuwe formulieren te bestellen.

Een laatste mogelijkheid bieden we onder bepaalde voorwaarden aan dierenasielen. U dient hiervoor eerst het dier opnieuw te registreren in een andere databank. Deze moet aangesloten zijn bij SDGN. Nadat het dier goed geregistreerd is in de collega databank geeft u aan ons door om welke databank en transpondernummer het gaat. Wij maken dan een verwijzing naar de nieuwe registratie waardoor de oude eigenaarsgegevens niet meer op onze website zichtbaar zijn. www.dierkwijt.nl

Dit is mogelijk en zelfs kostenbesparend door eerst de dieren op naam van het asiel te plaatsen. Na enkele weken kunt u alsnog de registratiegegevens overhandigen aan de nieuwe eigenaar en kosteloos de nieuwe eigenaar gegevens online aanpassen. U bent asiel en nog geen aanmeldende instantie? Vraag dan het startpakket aan!

In, onder andere, de Verenigde Staten wordt vaak gebruik gemaakt van FDX-A chipnummer. Een FDX-A chipnummer heeft een code van 10 tekens lang en bestaat meestal uit 9 cijfers en 1 letter. In Europa worden voor huisdieren altijd FDX-B chipnummers gebruikt. Deze chipnummer zijn op een vaste manier opgebouwd. Ze bestaan altijd uit 15 cijfers. De eerste drie cijfers zijn of een fabrikantnummer of een landencode. Fabrikantnummers beginnen altijd met een 9, bijvoorbeeld 945 voor FiveStar transponders. 

Meer lezen? Bekijk het op onze support site:

De ISO-normen 11784/85 vormen, in combinatie, de standaard voor elektronische dieridentificatie. ISO 11784 beschrijft de nummerstructuur (15-cijfers, eerste 3 zijn fabrikant- of landencode). ISO 11785 is het technisch concept van de chips. Alle chips die PetBase / Micpoint BV verkoopt voldoen aan deze normen.

Als het chipnummer verkeerd is ingevoerd, kan deze niet zomaar aangepast worden. Meest eenvoudige oplossing is, het contactformulier invoeren met het chipnummer en registratie/nummer en duidelijk vermelden wat het verkeerde en juiste nummer is. Wij verzorgen dan de juiste registratie.

PetBase support site!

Om al onze klanten zo goed mogelijk te helpen hebben wij een aparte support site opgericht. Hier komen alle vragen in voor die wij krijgen. Staat jouw vraag hier dus niet tussen? Neem even een kijkje op onze support site. 

Heb je overige vragen die nergens benoemd staan? Neem dan gerust contact met ons op!