Steeds meer huisdieren moeten weg bij baasje

Het zal je niet ontkomen zijn dat we spreken over een inflatie, alles wordt maar duurder en duurder. Dit heeft niet alleen effect op onze bankrekening, maar het is ook erg te merken aan asielen en dierenopvangcentrums.

Tijdens de COVID-19 periode zijn mensen massaal dieren gaan kopen, dit bracht ons op 33,4 miljoen huisdieren in 2021. Helaas hebben veel mensen niet goed nagedacht over het hebben van een huisdier na de covid-19 maatregelen. Mensen gingen weer naar kantoor, en kwamen erachter dat ze eigenlijk geen tijd hebben om voor hun huisdier te zorgen. Veel hebben de keuze gemaakt om hun dier af te staan aan iemand anders of een opvangcentrum voor het dier.

We spreken nu van een 2e golf in korte tijd dat huisdieren hun huis uit gaan, nu heeft het niet te maken met corona maatregelen die zijn geschrapt maar met de inflatie die gaande is. Veel mensen komen er nu achter dat ze het geld er niet voor hebben en besluiten hem weg te doen. Hierdoor zitten asielen en opvangcentra nu enorm vol. En naar verwachting zal dat voor lange tijd zo blijven, mensen die nou eenmaal een dier wegdoen om een bepaalde reden zullen er niet snel een terug nemen.

In Nederland zijn er nu zo’n 33,4 miljoen huisdieren, en rond de 59% van de huishoudens hebben een huisdier rondlopen of zwemmen. Wat lijdt tot een totaal van 2 miljard euro per jaar wat word besteed aan verzorging en voeding.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase