Nieuwe termen overheid

Vanwege de terminologie die de overheid hanteert, heeft u vanaf nu te maken met de andere begrippen dan u gewend bent. Wij hebben voor u de belangrijkste op een rijtje gezet:

Aanbrengmelding
Na het aanmaken (of opzoeken) van de houder kan voor elk nieuw dier een chip-aanbrengmelding worden ingevoerd. Voor alle 528-chips wordt deze door PetBase automatisch naar RVO doorgestuurd. PetBase heeft de doormelding eenvoudig geautomatiseerd en daarmee voldoet u aan alle verplichtingen.

Geboortemelding
Voor geboortemeldingen van honden heeft u het UBN-nummer van de houder nodig. Zonder dit nummer mag u geen geboortemelding doen. Geboortemeldingen mogen door dierenartsen en chippers worden gedaan. Als u een nieuwe hond registreert in PetBase zal er automatisch een geboortemelding naar RVO worden gestuurd.

Importmelding
Als een hond uit het buitenland komt (en dus geen 528-chip heeft) doet u een importmelding. Ook hierbij is het opgeven van het UBN-nummer van de houder verplicht. PetBase doet de doormelding naar RVO voor u ook weer automatisch. Let op: importmeldingen mogen alleen door dierenartsen gedaan worden!

Paspoortmelding
Alle Europese Dierenpaspoorten die uitgegeven worden door een dierenarts, moeten bij RVO geregistreerd worden, ongeacht de diersoort. In PetBase moet hier eerst het dier voor geregistreerd zijn. Het nummer van het paspoort kan in PetBase worden toegevoegd aan de diergegevens en wordt dan automatisch bij RVO gemeld.

Helaas moeten wij melden dat op dit moment nog niet alles helemaal klaar is, mede omdat RVO er ook nog niet helemaal klaar voor is. De paspoort-logistiek wordt nog door RVO gebouwd. Paspoortmeldingen kunnen alleen nog voor honden worden gedaan.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase