Met je huisdier op vakantie

Je huisdier is voor veel gezinnen een extra gezinslid. Het logische gevolg hierop is dat ze natuurlijk meegaan op vakantie. Helaas zijn veel landen hier nog aardig streng op.

Veel landen hebben invoerregels voor huisdieren en bij parken of hotels zijn huisdieren soms al verboden. De reis goed voorbereiden is extra belangrijk nu het op veel plekken al verboden is om je hond mee te nemen. Sommige landen binnen de EU zijn enorm streng op het meenemen van je hond, denk bijvoorbeeld aan Spanje waar honden in de zomer niet eens naar buiten mogen. Het is daarom extra belangrijk om vooraf goed uit te zoeken wat de regels zijn in het land waar je naar toe gaat.

Bij het bepalen van de reis is het ook handig om rekening te houden met de extreme hitte die in dat land voor kan komen. Veel huisdieren zijn erg kwetsbaar voor hitte waardoor het niet handig is om hier heen te gaan. Wat ook veel mensen vergeten is dat in het zuiden van Europa veel parasieten voorkomen. Diersoorten uit Noord-Europa kunnen hier erg ziek van worden. Dit risico kan je verlagen door je goed in te lezen over de mogelijke risico’s van het land van bestemming.

De reis naar je vakantiebestemming is ook zeker een aandachtspuntje waardig. De meeste mensen met een huisdier gaan met de auto naar hun vakantiebestemming. Let hierbij op dat je huisdier net als jij ook af en toe even de beentjes wilt strekken of zijn behoeften wilt doen. Stop om de 2 uur eventjes om een stukje te lopen zodat de reis een stuk fijner is voor iedereen. Je huisdier zal het ook heel fijn vinden om op een plek te liggen in de auto waar hij afgeschermd is van de zon.

Bij het hebben van een korte tussenstop bij bijvoorbeeld een tankstation of carpark is het belangrijk om je hond meteen aangelijnd te hebben. Er zijn helaas veel voorbeelden dat honden voor een auto belanden omdat ze heel enthousiast uit de auto springen.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase