Mag je hond mango's eten?

De mango is een geliefd tropisch fruit onder veel mensen, maar is het veilig voor honden om te eten? Het is belangrijk om te weten wat wel en niet veilig is om te eten voor je huisdier, zodat je zeker weet dat je hen gezonde en veilige voeding biedt.

In het algemeen is het zo dat honden de meeste soorten fruit kunnen eten, maar het is belangrijk om op te letten voor pitten die moeilijk verteerbaar kunnen zijn voor je viervoeter. De mango bevat ook pitten en daarom is het belangrijk om bepaalde delen van de mango uit te sluiten.

Honden en mango
Mag een hond mango eten

Is het gezond voor honden?

Schillen kunnen door sommige honden worden opgegeten, maar voor andere kan het moeilijk zijn om te verteren. Het is daarom beter om de schil te verwijderen voordat je het fruit aan je hond geeft. De pit moet ook verwijderd worden omdat deze kleine hoeveelheden persine bevat, een stof die giftig is voor honden, maar niet schadelijk is voor mensen. Bovendien kan de pit blijven vastzitten in het darmstelsel van je hond, wat je natuurlijk wilt voorkomen.

Met het eten van mango’s profiteert je hond van verschillende gezondheidsvoordelen, aangezien dit fruit vol zit met nuttige voedingsstoffen. Mango’s bevatten bijvoorbeeld vitamines zoals A, C, E en B6, die bijdragen aan een gezonde huid, versterkte weerstand en een verhoogd energiebalans. Het bevat ook magnesium, dat het immuunsysteem versterkt, calcium voor het behoud van sterke botten en kalium om het hart gezond te houden.

Het is natuurlijk gezond om fruit te eten, ook voor honden. Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat fruit veel suikers bevat en daarom moet je er voorzichtig me zijn. Fruit is niet bedoeld om de dagelijkse voeding te vervangen, maar als een lekkere snack tussendoor. Kleine hoeveelheden zijn prima, maar overleg het best met een dierenarts over hoeveel en welk fruit je het liefst geeft. Samen kun je bepalen of dit past binnen een gezond dieet voor je hond.

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase