Katten en water

Katten houden niet van water is wat je misschien denkt als je de titel leest. Meestal heb je gelijk, maar dat geldt niet voor kat Kees uit Anna Paulowna. Deze Maine Coon werd in één keer bekend in Nederland toen de dierenambulance een oproep deed om niet meer te bellen wanneer ze Kees in het water of in de modder zagen zwemmen, want daar houdt hij nou eenmaal van 🙂

‘Er zwemt een kat in de sloot, hij is aan het verdrinken’ klinkt het aan de telefoon van de dierenambulance in Noord Holland. Dat is waarschijnlijk Kees de roodharige Maine Coon die regelmatig een duik neemt in de modder of de lokale sloot. De medewerkers van de dierenambulance vragen dan vaak of de beller een foto wilt doorsturen zodat ze het zeker weten.

Kees is namelijk niet in gevaar, hij doet dit regelmatig en doet zo zijn bijnaam ‘Smeerkees’ eer aan. Ook wordt er vaak gezegd dat Kees er vies en verwaarloosd uit ziet, maar niets is minder waar. Een Maine Coon heeft een lange vacht en bij natte haren ziet het er vies uit.

Natuurlijk wil je zo’n kat helpen als je dit ziet, maar het is beter van niet. Geef Kees ook geen eten, want kees heeft een speciaal dieet en zit aan de medicijnen. Verkeerd voer kan zorgen voor gezondheidsproblemen.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase