Jonge kinderen met huisdieren

De wens van veel kinderen is het hebben van een eigen huisdier, dit al vaak op jonge leeftijd. Deze interesse ontstaat meestal door kinderboeken, televisieprogramma’s maar ook door huisdieren in de buurt. Maar wat zijn de voor en nadelen?

Toch is het eigenlijk juist heel goed om een huisdier in huis te nemen. Dit heeft namelijk meer voordelen dan nadelen. Een huisdier is namelijk erg goed voor de stress, even dat pluizige vriendje aaien helpt erg in het afnemen van het stresslevel. Met een hond kan lekker gespeeld worden in de tuin, dit zorgt voor wat beweging.

Bij het hebben van een huisdier hoort een boel verantwoordelijkheid. Het vroeg opstaan om je harige vriend uit te laten of om eten te geven krijgt je kind dan al mee. Dit zorgt ervoor dat er al snel op natuurlijke wijze zorg op zich wordt genomen voor het beestje.

 

De meeste kinderen beginnen interesse te krijgen in een huisdier rond de drie of vier jaar. Alleen kunnen kinderen van drie tot vier jaar nog niet goed hun impulsen onder controle houden. Om deze reden kan het gebeuren dat het kind zonder dat ze dat zelf willen enige woede afreageert op een huisdier. Dit kan weer zorgen voor een reactie van het dier dat reageert op de woede.

Kids with pets
nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase