Is graanvrij hondenvoer zoveel beter?

Graanvrij hondenvoer zou veel voordelen met zich meebrengen voor de gezondheid van je hond. Maar hoeveel beter is dit hondenvoer nou echt?

Graanvrij hondenvoer is beter voor honden. Dit komt omdat granen geen toegevoegde waarde heeft voor een hond. De voedingsstoffen waar dit voer nu voornamelijk uit bestaat is vlees en vis. Verder zit er nog een aantal plantaardige ingrediënten in zoals fruit, groenten, kruiden en soms zeewier. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat dit natuurlijke voedingsstoffen zijn voor honden. Het is voedzaam en belangrijk voor een stabiele energievoorziening.

 

Voedingsstoffen
Honden kunnen moeite hebben met het verteren van bepaalde voedingsstoffen. Dit komt omdat het verteringsstelsel is afgestemd om voedingsstoffen te verwerken die van nature bij het dieet horen. Hier horen granen niet bij. Dit zorgt ervoor dat sommige hondenrassen moeite kunnen hebben met het verteren van deze voedingsstoffen. Dit geldt niet voor alle hondenrassen!

Maar waarom horen granen hierbij? Granen bestaan bijna helemaal uit koolhydraten, dit is een voedingsstof wat in de natuurlijke voeding van honden niet voorkomt. Hierdoor is het spijsverteringstelsel van honden niet afgesteld om koolhydraten goed te verteren.

 

 

Fabrikant
Granen is in bijna alle soorten hondenvoer het hoofdingrediënt, maar waarom wordt dit gedaan als het vaak niet goed is voor de hond? Dit heeft alles te maken met de fabrikant. Granen zijn voor de fabrikant heel goedkoop. Het wordt als het ware gebruikt als vulmiddel. Ook zorgen granen ervoor dat de andere ingrediënten aan elkaar binden waardoor er stevige brokken ontstaan. Het heeft dus allemaal te maken met kosten en praktische overwegingen. 

Hond graanvrij voer
nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase