Hulphond Nederland biedt mensen nieuw perspectief

Onze hulphonden worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag. Een hulphond kan letterlijk ‘werk uit handen’ nemen voor mensen die fysiek beperkt zijn. Mensen met epilepsie of PTSS hebben ook veel baat bij de inzet van een hulphond die stress of aanvallen signaleert. Onze dierondersteunde therapie is er voor mensen die behoefte hebben aan geestelijke hulp; zowel jongeren met klachten die voortkomen uit ontwikkelingsstoornissen en psychiatrische problematiek en volwassenen met traumaproblematiek zijn erg gebaat bij deze ervaringsgerichte therapie. Al deze mensen krijgen vrijheid en perspectief terug door de inzet van een hulphond.

Hulphond Nederland

Help hulphond Nederland

Wij hebben als doel zoveel mogelijk mensen te helpen met de inzet van een hulphond. Hiervoor is echter veel geld nodig. Enkel voor de ADL-Hulphond ontvangen wij vanuit de zorgverzekeraar slechts een beperkte bijdrage in de kosten. Voor alle andere soorten hulphonden dragen we zelf volledig alle kosten. Hulphond Nederland is hiervoor afhankelijk van giften, donaties en nalatenschappen. Dagelijks spannen veel vrijwilligers en collega’s zich in om deze gelden bij elkaar te krijgen en de kosten zo laag mogelijk te houden. Wij zijn van mening dat er geen financiële drempels mogen bestaan voor onze zorgverlening en daarom hebben wij uw hulp nodig.

Ga naar www.hulphond.nl/help-mee om te zien op welke manier u een bijdrage kunt leveren. Zo geven wij samen nog meer mensen vrijheid en autonomie terug.

Volg jij ons al op onze sociale media kanalen?

Elke maandag en donderdag voorzien wij al onze volgers van leuk, interessant of belangrijk nieuws over (huis)dieren. Vind jij dit interessant? Volg ons dan zeker op onze sociale media kanalen!

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase