Hulp voor je huisdier met overgewicht

Huisdieren zijn erg gevoelig voor veel eten, ze houden enorm van eten maar hierdoor worden ze sneller wat steviger. Hondeneigenaren letten hier niet goed genoeg op. 

Overgewicht bij je huisdier komt veel voor. Dagelijks net teveel eten geven kan op langere termijn al zorgen voor overgewicht. Ook zitten er honden tussen die teveel eten en weinig bewegen. Deze honden zullen enorme overgewicht krijgen. Daar is door dierenartsen in winkels van Pets Place nu iets op bedacht.

Baasjes kunnen nu naar de ‘obesitaskliniek’ met hun huisdier om te leren om te gaan met overgewicht van hun huisdier en hoe ze dit kunnen voorkomen. Ook zullen ze de baasjes helpen om het diertje weer op zijn of haar juiste gewicht te krijgen. Ze bieden 1 dag per week een gratis inloopspreekuur aan waarin ze de gezondheid van het dier gaan bepalen.

Als er in dit gesprek blijkt dat je huisdier te zwaar is zal er in overleg met je dierenarts een plan worden gemaakt om te zorgen dat het dier weer op het juiste gewicht komt. ‘’de meeste baasjes houden het gewicht niet bij van hun huisdier, maar als een dier tien procent zwaarder is dan zijn ideale gewicht noemen we dat al overgewicht.’’ Vertelt Marieke van Aalst, veterinair manager van Vets Place.

Tijdens dit inloop uur wordt de gezondheid van je dier gratis waargenomen door een gewichtsconsult en zal er passend advies zijn. Hiermee hopen ze dat de zorg voor huisdieren toegankelijker wordt.

nl_NLDutch

Inloggen

Team PetBase